Menu

Tips om energie te besparen

Tips pm energie te besparen

Als je net gescheiden bent zijn alle bespaartips welkom! Je hebt minder inkomsten en alles moet nieuw. We zetten hier wat tips om energie te besparen voor je op een rijtje. Besparen klinkt vaak alsof je iets in moet leveren, wat in veel gevallen dan ook niet als positief wordt gezien. Echter zijn er verschillende tips om energie te besparen waarmee je al snel veel geld bespaart zonder daar grote investeringen voor te hoeven doen.

Wij geven je een top 5 met interessante punten waarmee je kunt besparen, en die tevens een positieve invloed hebben op het milieu.

#1 Vervang gloeilampen

Het vervangen van gloeilampen door LED-/spaarlampen is een kleine investering die je snel gaat terugverdienen. LED verlichting verbruikt gemiddeld 80% minder stroom dan gewone gloeilampen. Het is verstandig en het meest effectief om te beginnen met de lampen die je het meest aan hebt staan. Op het moment dat je 5 lampen hebt vervangen bespaar je zo’n 35 euro per jaar.

#2 Doe je 2e koelkast of vriezer de deur uit

Tegenwoordig hebben veel huishoudens meer dan één koelkast of vriezer. Een tweede koelkast of vriezer is in veel gevallen een ouder product die al snel tot 100 euro aan stroom vreet per jaar. Het is aan te raden om een tweede koelkast of vriezer weg te doen, het is misschien even passen en meten maar meestal lukt het met één exemplaar ook goed.

#3 Tochtstrips aanbrengen

Dicht de naden en kieren in en rondom je woning met tochtstrips. Ook wanneer de brievenbus is voorzien van een brievenbusborstel draagt dit zijn steentje bij. Door de naden en kieren te dichten krijg je in eerste instantie een comfortabeler huis, maar ook zullen de energiekosten afnemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat huishoudens die niet of nauwelijks letten op dit soort kleine isolatie mogelijkheden per jaar gemiddeld 460 m³ gas extra kwijt zijn. Dit betekent extra stookkosten van 270 euro!

#4 Zet de thermostaat wat lager

Wanneer je er een gewoonte van maakt om de thermostaat in de woonkamer een graadje lager te zetten bespaar je voor een gemiddeld huis ongeveer 50 euro per jaar. Ben je overdag weinig thuis? Zet dan de verwarming op een lage temperatuur, daarmee bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Als je veel weg bent en de temperatuur op 15 graden zet bespaar je gemiddeld 140 euro extra per jaar. Zeker het overwegen waard!

#5 HR++ glas in plaats van enkel glas

HR++ glas houdt de kou buiten en zorgt dat de warmte langer in huis blijft. De luchtlaag tussen de dubbele beglazing zorgt voor een isolerend effect waardoor de energiekosten flink gaan afnemen. Laat je dubbel glas plaatsen door een ervaren glaszetter? Dan bespaar je voor een gemiddeld rijtjeshuis 210 euro per jaar aan energiekosten waardoor je de investering er binnen enkele jaren grotendeels uit hebt.

#6 Energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier

Met een online energievergelijker kun je energie vergelijken en nog meer besparen op je jaarlijkse energierekening. Dit kan enkele honderden euro’s op jaarbasis schelen. Je vult je adresgegevens en type huishouden in en de energievergelijker toont een overzicht van de prijzen van alle energieleveranciers. Bovendien kun je via zo’n energievergelijker eenvoudig en kosteloos en overstappen naar de goedkoopste energieleverancier.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Doet het jou ook zo’n pijn om een compleet gezin samen te zien? Op de een of andere manier ziet een compleet gezin er ook altijd perfect uit. Misschien zit je midden in je scheiding, misschien is je scheiding al jaren afgerond… Het blijft pijn doen dat je gezin niet meer “heel is”. Heb jij Lees verder > mijn gezin is niet meer compleet
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.