Menu

Tips tegen stress

tips tegen stress

stress scenario Care.com

Tips tegen stress

Het vervullen van verschillende rollen (goede ouder, goede dochter/zoon, presteren op je werk en het onderhouden van al je sociale contacten) kan je in het dagelijks leven flink wat stress bezorgen. En dan heb je ook nog van die situaties die de druk die je voelt alleen maar vergroten. Hoe zorg je er dan voor dat je rustig blijft?

1. Je kind krijgt een driftbui in het openbaar

 Blijf rustig. Kietelen, knuffelen of een gek liedje zingen kan de spanning een beetje wegnemen. Je geduld verliezen zal de driftbui niet stoppen, maar juist erger maken.

 Bereid je voor als dat mogelijk is. Als je bijvoorbeeld weet dat je zoon moeilijk om kan gaan met onbekende situaties, kun je hem van tevoren vertellen wat hij kan verwachten.

 Zorg voor afleiding, bijvoorbeeld met speelgoed of iets lekkers.

2. Iemand werkt op je zenuwen

 Denk objectief. Welk advies zou jij een ander geven die met hetzelfde probleem zit? Vraag jezelf af of jij misschien ook bijdraagt aan de gespannen situatie.

 Richt je op andere dingen. Lees een boek, kijk een film of doe iets anders dat je aandacht afleidt. Blijf er niet over piekeren; wanneer je je voortdurend op het probleem concentreert, wordt het alleen maar erger.

3. Vanwege je werk mis je een activiteit op school

 Wees niet te hard voor jezelf. Je kind heeft misschien zijn zieligste gezicht opgezet, maar bedenk dat je nu eenmaal niet alles kunt doen. Het is oké, we voelen ons allemaal wel eens schuldig. Herinner jezelf eraan waarom je werkt en dat je je best doet om zoveel mogelijk tijd met je kinderen door te brengen.

 Plan vooruit. Bekijk welke evenementen je echt niet kunt missen en wees er zeker van dat je op die dagen vrij neemt. Wanneer je een oppas hebt, kun je haar ook van tevoren op de hoogte brengen.

4. Je zorgt voor een ouder wordend familielid

 Vraag om hulp. De zorg voor je vader of moeder kan op jou neerkomen, omdat je bijvoorbeeld enig kind bent, maar alles in je eentje doen kan erg zwaar zijn. Vraag een ander familielid om bij te springen of ga op zoek naar een hulp bij ouderenzorg in jouw regio.

 Vergeet jezelf niet. Neem rust, ga sporten of plan wat leuke activiteiten in. Eet gezond en houd contact met je vrienden en andere dierbaren. Het is makkelijk jezelf weg te cijferen bij de zorg voor een ander, maar niemand heeft er iets aan als je hieraan onderdoor gaat.

Wat het ook is dat je stress bezorgt, vaak scheelt het een heel eind als iemand anders wat taken van je kan overnemen. Op Care.com kun je hulp vinden in verschillende categorieën. Of je nu op zoek bent naar een huishoudelijke hulp, naar iemand die op de kinderen kan passen, iemand die de hond af en toe uitlaat of iemand die je dochter kan helpen bij haar huiswerk. Zo krijg jij meer rust en daar hebben ook de mensen om je heen profijt van!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een × 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.