Menu

Tips van de organizer

rommel

rommel

Wat in het meest gunstige geval nog een gevoel van opluchting was, maakt al snel plaats voor het gevoel van: help, wat moet er veel geregeld worden! De verhuizing, de splitsing van de administratie, meer of minder gaan werken…. en dan heb ik het nog niet eens over de kinderen en al het geregel dat daarbij komt kijken!

 

Alles wat tot de dagelijkse routine behoorde is niet meer. Echt alles moet een nieuwe plek krijgen in je leven.

Het start allemaal met het inrichten van je nieuwe huis. Creëer je eigen plek, waar je jezelf kan zijn en tot rust kan komen in de chaos die er heerst. Als die basis er is, kan je pas verder gaan om de andere zaken in je leven te organizen. Het is natuurlijk best fijn om je eigen plek in te richten, helemaal naar jouw smaak. Je kan samen met je vrienden, vriendinnen en/of kinderen aan de slag; verf de muren, nieuwe meubels, hier en daar wat assessoires, luid het nieuwe tijdperk in!

Om deze Nieuwe Stap in het nieuwe tijdperk netjes en ge-organized te kunnen zetten hierbij een paar tips:

  • Verdeel je huis in zones, zoals slapen, relaxen, eten, werken of studeren etc.
  • Probeer in je huiskamer niet meer dan 5 activiteiten te hebben. De overige ruimtes krijgen maximaal 2 activiteiten toebedeeld. Probeer je slaapkamer echt voor slapen alleen te houden.
  • Nu je weet welke activiteit waar plaats gaat vinden, kan je de benodigde spullen hiervoor ook op die plaats opbergen, dus zorg dat er goed opberg materiaal aanwezig is. Dan weet je altijd waar je spullen zijn als je ze nodig hebt en waar ze weer opgeborgen moeten worden.

Zo, de basis is er! Pak een lekker biertje met vrienden of vriendinnen op een terras in het vroege voorjaarszonnetje of ga eropuit met je kinderen!

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een × = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.