Menu

Trots op de nieuwe ouderrelatie na de scheiding

na de scheiding ouderrelatie

Annemiek en Johan vertelden mij dat zij 5 jaar geleden gescheiden waren. Er was veel onbegrip bij familie en vrienden toen zij het vertelden. Wat gebeurt er met jullie drie kinderen? Zij vertelden mij dat het al enige tijd niet goed ging in de relatie. Eerst hadden ze veel ruzie en later werd het ijzig stil. Ieder deed zijn eigen ding en soms werd er wat voor de kinderen georganiseerd. Oh ja, ze gingen nog wel samen naar de ouderavonden van de kinderen.

Ieder zijn eigen weg

Maar verder ging ieder zijn eigen weg. Dat was ook te merken aan de kinderen. Zij gingen ook steeds vaker hun eigen weg, zaten op hun kamer of gingen naar vriendjes toe, de resultaten op school werden steeds slechter, zij werden opstandig.

Toen besloten Annemiek en Johan om uit elkaar te gaan, de wegen gingen zich scheiden. Samen hebben zij gezocht naar de best haalbare oplossing met als doel om ouders te kunnen zijn voor hun kinderen. De laatste jaren waren zij dat niet meer.

Nieuwe ouderrelatie

Nu vijf jaar verder kijken zij trots terug op wat zij gedaan hebben. Annemiek en Johan durven en kunnen weer ouder zijn, waardoor het beter gaat met de kinderen. Zij hebben wel professionele hulp ingeschakeld. Want ook al wisten zij het einddoel, de weg daarnaar toe was niet duidelijk.

Vaak hoor je alleen de drama verhalen over de gevolgen van een scheiding. Er zijn ook succesvolle scheidingen. De grondslag van het succes is het stoppen van de partnerrelatie en het investeren in de nieuwe ouderrelatie. Dan kun je trots zijn op de ingeslagen weg en het bereikte doel.

Bureau voor Coaching Trainging en Therapie begeleidt ouders en kinderen bij het scheidingsproces. Ook al is scheiden een moeilijke situatie, de scheiding kan succesvol zijn. Meer weten hoe dat kan en/of wil jij handvatten? Neem dan contact met ons op of kijk op www.bctt.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− vier = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.