Menu

Uit de praktijk van een familierecht advocaat

familierecht advocaat

Het pand naast mijn kantoor staat in de steigers. De voorgevel wordt opnieuw geschilderd. Met 34º Celsius droogt de verf op je kwast dus het is er nu rustig.

Zo stond ik zelf eens een jaar of 15 geleden op een provisorisch steigertje mijn net gekochte woning buiten te schilderen. Toen was er nog zomerreces bij de rechtbanken dus de zomermaanden waren altijd rustig.

Die ochtend had ik als familierecht advocaat een scheidingsmediation gedaan om daarna snel in mijn favoriete schilderkleding te schieten. Een oud hemd van mijn grootvader, inmiddels onder alle pasteltinten die je maar kunt bedenken en een afgetrapte spijkertuinbroek vol met verf en kit (waar laat je die resten anders?) uit mijn studententijd.

Het was warm, eigenlijk te warm en de verf was al aardig stroperig. Maar dat schilderen werkte lekker rustgevend, zeker na een ruziënd stel over hun kaasschaaf.

Ik dacht nog, als ze nog 1 minuut langer doorruziën, dan koop ik voor ieder een nieuwe kaasschaaf en hou ik die van hun. Nog goedkoper ook.

Het bleek echter een echte Alessi kaasschaaf te zijn.

Ik hou helemaal niet van Alessi…. ruziën jullie maar lekker door.

Na een tijdje werd dan toch in goed overleg besloten dat meneer de kaasschaaf mocht houden. Hij at ten slotte de meeste kaas. Zo zie je maar, zelfs wereldproblemen kunnen bij mij als familierecht advocaat worden opgelost.

Mijn gedachten werden gestoord door telefoongerinkel. Te laat dacht ik aan mijn verfhanden dus de telefoon was nu ook pastel gevlekt.

“Met mevrouw De Vries van de rechtbank. Mr. Simons, waar blijft u?”

“Uhh, ik weet van niets, is er iets aan de hand?” stamelde ik.

“Jazeker”, vervolgde mevrouw De Vries, “de zitting inzake mevrouw X en de heer Y is zojuist uitgeroepen en u bent er niet.”

Na enig overleg bleek de zitting verplaatst te zijn en men was klaarblijkelijk mij vergeten hiervan te verwittigen.

“Geen probleem”, riep ik, “ik ben er over 10 minuten.”

Als een haas spurtte ik naar kantoor, griste het dossier, mijn toga en een paar pumps en snelde naar de rechtbank. Wat een geluk die toga!! “Ik trek ‘m over mijn verfkleding net vóór de rechtbank aan, pumps eronder, en het komt helemaal goed!”, dacht ik, uiteraard zeer tevreden met mezelf.

Ik stoof de rechtszaal in om tot mijn ontsteltenis te zien dat de rechter in een roze overhemd zat en mijn confrère in een frisgroene polo. “Ja, mr. Simons”, deelde de rechter mij mede, “het is zo warm vandaag dat we de toga’s maar uitlaten.” Om daar nog aan toe te voegen, “en ik ken u, mr. Simons, u bent van het flexibele soort, dus ik weet dat u daar geen bezwaren tegen heeft.”

Het was al warm die dag maar zo warm heb ik het nog nooit gehad in de rechtszaal …….

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− drie = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Doet het jou ook zo’n pijn om een compleet gezin samen te zien? Op de een of andere manier ziet een compleet gezin er ook altijd perfect uit. Misschien zit je midden in je scheiding, misschien is je scheiding al jaren afgerond… Het blijft pijn doen dat je gezin niet meer “heel is”. Heb jij Lees verder > mijn gezin is niet meer compleet
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.