Menu

Uitkomsten Enquete Daten na Scheiding

daten na een scheiding

daten na een scheiding

De 2 belangrijkste conclusies zijn dat het merendeel van de gescheiden Nederlanders binnen een jaar op zoek gaat naar een nieuwe partner en dat kinderen grote invloed hebben op de keuze van een nieuwe liefde.

Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders is binnen een jaar na hun scheiding weer op zoek naar een nieuwe liefde. Dat blijkt uit het onderzoek dat wij gezamenlijk met datingsite PARSHIP hebben uitgevoerd onder 960 van onze respectievelijke leden. Ruim 15% van de ondervraagden is zelfs tijdens het huwelijk of meteen na de scheiding alweer op zoek naar een nieuwe partner. De kinderen spelen een grote rol in de zoektocht: ruim 78% van de respondenten geeft aan dat het belang van de kinderen meetelt in de keuze voor een geliefde. Niet alleen zijn gescheiden Nederlanders kritischer over hun partnerkeuze (67,2%) dan voorheen, ook verwacht bijna 3 op de 10 ondervraagden meer van hun nieuwe relatie omdat zij beter denken te weten wat ze willen.

Wij deden het onderzoek voorafgaand aan de Dag van de Scheiding, die morgen, vrijdag 14 september, voor de derde keer plaats zal vinden.

Een scheiding is voor de meeste Nederlanders een zware periode in hun leven. Als de scheiding is afgerond, begint een nieuwe fase. Er komt veel op mensen af: de woonsituatie wordt anders, de financiën moeten opnieuw worden geregeld, de kinderen hebben steun nodig en daarnaast willen zij ook op liefdesgebied wellicht de draad weer oppakken. Daarom vonden wij het belangrijk eens te onderzoeken hoe deze groeiende groep Nederlanders tegen een nieuwe liefde na de scheiding aankijkt.

Bij het onderzoek was ook psychologe Mathilda van Maaren betrokken: “Vele Nederlanders zoeken al snel na de scheiding weer een nieuwe relatie. Hen zou ik willen aanraden eerst even de tijd te nemen om het leven weer op orde te krijgen. Pas als alles geregeld is en gevoelsmatig de rust en ruimte bestaat voor een nieuwe relatie is het een goed idee om weer te beginnen met daten.”

Kritischer maar vol vertrouwen

Het vertrouwen in de toekomstige liefde onder gescheiden Nederlanders is groot: 3 op de 10 respondenten geloven in een grotere slagingskans met een nieuwe partner, omdat zij nu beter weten wat ze willen. De invloed van kinderen op de keuze van een nieuwe partner blijkt vrij groot te zijn: slechts 22% van de ondervraagden geeft aan dat hun kinderen geen enkele invloed hebben op de partnerkeuze.

Wel samenwonen, geen kinderen

De meeste gescheiden Nederlanders (44,7%) zien een LAT-relatie als ideale vorm van een nieuwe relatie. Een minderheid geeft aan uiteindelijk te willen samenwonen (34,5%) of zelfs weer te willen trouwen (7,1%). De meeste ondervraagden zien een scheiding of stiefkinderen van hun toekomstige partner niet als probleem. Bijna 6 op de 10 gescheiden Nederlanders wil echter geen kinderen meer in een volgende relatie.

Wij willen iedereen die via Nieuwe Stap aan dit onderzoek heeft meegewerkt heel hartelijk bedanken!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


6 × = vierenvijftig

Vlog

Waarom is het voorbij? Waarom wil hij of zij scheiden? Wat is er mis gegaan? Deze vragen komen vaak voorbij bij scheidingscoach Roos Boer. Ze vlogt erover: Scheidingscoach Succesvol ScheLees verder > Waarom wil zij scheiden?
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk