Menu

Weer samenwonen? Verbind eer ge begint!

opnieuwe samenwonen

opnieuwe samenwonen

Uit elkaar gaan betekent níet: nooit meer samen met iemand zijn. Het zal niet direct met je ex-partner zijn, maar wel met een ander persoon die je wereld er een beetje véél mooier uit laat zien, het leuker maakt, kortom: iemand waar je blij van wordt.

Na verloop van tijd is samen gaan wonen voor de meesten dan de logische volgende stap. Nog afgezien van allerlei praktische zaken, zoals “Waar gaan we wonen?” en financiële gevolgen, is er ook nog zoiets als: smaak en interieurstijl. In de loop der tijd hebben jullie zo je voorkeuren ontwikkeld en spullen verzameld.

Samen wonen in 1 huis betekent dat je je er sámen goed bij wilt voelen. In plaats van ‘jouw huis’, ‘mijn huis’, wordt het “ons huis” en dat is soms even omschakelen. Hoe voeg je 2 huishoudens qua smaak en interieur bij elkaar? Liggen jullie smaken en stijl mijlenver uit elkaar? Hoe ga je dat combineren?

Het is lastig, maar wel belangrijk, om onbevooroordeeld naar jullie interieurs te kijken. Bij sommige meubelstukken die jullie dubbel hebben zal het gemakkelijk zijn om afstand van te doen. Maar er zullen ook vast items zijn die voor jou of je partner een emotionele waarde hebben, waardoor je die niet zomaar weg doet.

Hoe los je dit op?

1. Kijk eerst naar wat al verbindt. Is er al een rode draad in jullie beide huizen. Bijvoorbeeld het gebruikte materiaal, één of meerdere kleuren. Begin daarmee.

2. Breng in kaart wat jullie beide willen houden en wat je bereid bent afstand van te doen. Alles van beide in één huis stoppen is voor de meesten praktisch gezien al niet haalbaar.

3. Geef elkaar de ruimte voor eigen inbreng. Dat kan heel eenvoudig door één bepaalde plek of kamer helemaal voor jou of helemaal voor je partner te laten zijn. De ander heeft daar dan verder geen inspraak in. Zeker als je uiteenlopende stijlen hebt, is het fijn om elk wel een eigen plek te hebben.

Het is geven en nemen, in een relatie en in huis. Door je te focussen op de dingen die jullie verbinden, zal ook in je interieur een mooie relatie ontstaan.

Worstel je om dit voor elkaar te krijgen? Ik help je graag verder! Neem vrijblijvend contact me op.

 

Henriette Mosselman

H in HUIS

E: henriette@hooggevoeligheidinhuis.nl

M: 06-20 649931

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.