Menu

Verhuizing na de scheiding. 5 tips voor een stressloze dag

Verhuizing

Een verhuizing levert vaak spanning en stress op. Een verhuizing na de scheiding maakt het vaak nog erger, met als toppunt de verhuisdag zelf. We geven je daarom tips

Lees hier de 5 tips om je verhuisdag straks rustig te laten verlopen.

Verhuizing na de scheiding, Tip 1: verdeel je spullen op tijd

Om ruzie over de verdeling van de spullen te voorkomen tijdens de verhuisdag zorg je ervoor dat je op tijd begint met de verdeling. Niks is vervelender dan een heftige discussie over wat van wie is wanneer de verhuizers op het punt staan om je spullen in te laden. Je kan bijvoorbeeld samen met gekleurde lintjes door het huis lopen om zo aan te duiden wie welke spullen mag houden.

Tip 2: Maak afspraken

Zorg ervoor dat je duidelijke afspraken maakt over de verhuizing en leg deze vast op papier. Denk na over zaken als het inpakken, samen of apart? Plan je de verhuizing samen op 1 dag of houd je dit liever gescheiden? Laat je verhuizing uitvoeren door een verhuisbedrijf . Dat geeft op een stressvolle dag als dit heel veel rust.

Tip 3: Denk na over andere klussen

Denk bij je verhuizing na over eventuele andere klussen die je aan je nieuwe woning wilt laten uitvoeren. Bij verhuisbedrijf Nieuwegein nemen ze ook klusjes voor hun rekening. Dus wat schilderwerk, lampen ophangen, kasten in elkaar zetten: je kan deze klusjes allemaal láten doen. Hoe makkelijk is dat?

Tip 4: Regel een oppas

Een scheiding is voor kinderen een heftige gebeurtenis. Voor kinderen is het lastig om te zien dat papa of mama het huis verlaat, of wanneer jullie beide het huis verlaten dat het huis wordt leeggehaald. Voorkom dit door oppas voor je kinderen te regelen op de verhuisdag. Tip: Maak bij het inrichten van de nieuwe kinderkamer gebruik van vertrouwde elementen, zoals de kleur van de muur uit de oude kamer. Op deze manier voelt je kind zich weer snel thuis in de nieuwe woning

Tip 5:Werk met een checklist

Vraag je verhuisspecialist om een verhuischecklist of gebruik er 1 van internet. Door te werken met een checklist is de kans dat je dingen over het hoofd ziet kleiner, en houd jij je hoofd koel tijdens de verhuisdag.

scheiding

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 1 = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos komt in haar praktijk heel vaak de vraag tegen: “Hoe kom ik over mijn ex heen? Het is heel normaal dat je in je leven telkens weer herinnerd wordt aan die ene persoon waar je lang je leven mee hebt gedeeld. En dat je dat juist níet wil. Los komen van je ex klinkt Lees verder > hoe kom ik over mijn ex heen
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.