Menu

Vijfstappenplan om bewust te scheiden; win het boek!

10 reacties
bewust scheiden

Hoewel 50 procent van alle huwelijken in scheiding eindigt, hoeft dit niet in ruzie te eindigen. Een relatie kan ook beëindigd worden door een wederzijdse beslissing om, in samenwerking, uit elkaar te gaan. Katherine Woodward Thomas laat dit zien in het vijfstappenplan om bewust te scheiden. In haar boek verwerkt zij zowel haar eigen ervaringen met een echtscheiding, als bevindingen uit haar werk als familie- en relatietherapeut.

Conscious uncoupling

De auteur introduceerde de term conscious uncoupling, die in 2014 populair werd door de beslissing van Gwyneth Paltrow en Chris Martin om aan de hand van dit proces uit elkaar te gaan. Het proces van bewust scheiden in vijf stappen is gebaseerd op een samenwerking tussen beide partijen om op een harmonieuze manier uit elkaar te gaan. Dit proces is niet alleen toepasbaar op echtscheidingen maar kan steun bieden aan iedereen die een relatie achter de rug heeft. Het boek focust namelijk niet alleen op het proces van uit elkaar gaan, maar ook op het terugkijken naar de relatie en het omgaan met de veranderingen die dit met zich mee heeft gebracht.

Het boek, “Lang en Gelukkig uit elkaar ” van Katherine Woodward Thomas, Altamira is te bestellen voor  €17,95 op Bol.com

Win een exemplaar

Onder leden van onze community verloten we 2 exemplaren van dit boek. Laat ons in een reactie op dit bericht, of via een mail naar info@nieuwestap.nl weten of je daarvoor in aanmerking wilt komen. De verloting vindt plaats op donderdag 22 september. Ben je nog geen lid van de community, meld je dan gratis aan!

REACTIES

Katrien De Clercq - 8 sep 2016

Ik wil graag het boek winnen.

Sandra Aalders - 8 sep 2016

Ik zou het boek heel graag willen winnen en op die manier beter leren omgaan met onze nieuwe situatie als ex-partners en ouders van.

Angela Truschel - 9 sep 2016

Ik zou heel graag dit boek winnen!

Profielfoto van Natascha

Natascha - 9 sep 2016

Ik wil graag het boek winnen. Ik wil graag handvatten om lang en gelukkig uit elkaar te gaan.

Anna - 10 sep 2016

Ik ben benieuwd naar dit nuttige boek

Profielfoto van Mirjam

Mirjam - 15 sep 2016

Ik heb me net aangemeld en zou dit boek heel graag willen winnen! Ik zit nog in het proces dat er nog van alles geregeld moet worden en ik er alles aan wil doen de scheiding voor alle partijen zo goed mogelijk te regelen. ik kan dus zeker nog wel extra informatie en tips gebruiken, want wat stort je wereld in als JIJ ineens behoort tot de 1 op de 3 die uit elkaar gaan...!

Profielfoto van Brabander

Brabander - 15 sep 2016

Ik zou dit boek heel graag willen winnen. Ik doe mijn uiterste best om een vechtscheiding te voorkomen, maar het wordt me erg lastig gemaakt. Mijn ex-vrouw probeert mijn tijd met onze kinderen erg te beperken en dat vind ik heel erg, ook voor onze kinderen. Uit mijn omgeving hoor ik vaak dat andere gescheiden vrouwen heel graag zouden willen dat hun ex-man net zoveel om hun kinderen zou geven als dat ik doe.

Profielfoto van veronica

veronica - 16 sep 2016

Ik zou graag dit boek willen winnen omdat ik nog moet verhuizen en mijn eigen leven moet zien op te bouwen nadat ik na 40 jaar ben achtergelaten door mijn partner voor iemand anders.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 22 sep 2016

Mirjam en Brabander gefeliciteerd, jullie zijn de winnaars van het boek! Laat ons in een mail, info@nieuwestap.nl jullie postadres weten, dan worden de boeken opgestuurd. Alle anderen, bedankt voor je reactie, volgende keer beter!

    Profielfoto van Mirjam

    Mirjam - 22 sep 2016

    Dank je wel! hartstikke leuk! adres komt jullie kant op..

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.