Menu

WhatsApp is gemaakt voor gescheiden ouders

whatsapp handig voor gescheiden ouders

whatsapp handig voor gescheiden ouders

Met veel plezier stellen wij ons nieuwe blogster aan jullie voor! Meike, sinds 2013 gescheiden. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

Hoe konden gescheiden ouders overleven in het tijdperk voor WhatsApp? Ik kan me er niets bij voorstellen. Wat heerlijk is het om snel te kunnen overleggen over de kinderen zonder je ex ook daadwerkelijk te moeten spreken.

Ik geef even een voorbeeld.

Op maandag waagde ik het om mijn kinderen rode kool met appeltjes voor te zetten. Ik hou van ze maar ze zijn nogal wispelturig en deze dag lustten ze allebei geen rode kool met appeltjes. Na enig onderhandelen eten ze nog twee happen en dan gaan ze met een boterham op naar bed.

De volgende dag zijn de kinderen bij hun vader en ik krijg een app: “…ik hoor dat je gisteren heerlijk had gekookt. De meiden vertellen dat ze van de rode kool hebben gesmuld…” Ik ben natuurlijk redelijk verbaasd en vraag of hij wel de juiste kinderen van school heeft meegenomen want ik weet toch vrij zeker dat ik twee volle borden (min twee happen) heb teruggekregen. Voor de grap stel ik voor dat hij dan maar aan de kinderen moet voorstellen dat hij vanavond ook rode kool voor ze zal klaarmaken met een ik-vind-het-niet-lekker smiley bijgevoegd. De reactie van de kinderen laat zich raden.

We hebben snel en met veel plezier deze tactiek van de kinderen kunnen neutraliseren met behulp van wat nerds in Silicon Valley.

Nu kunnen mijn ex en ik prima met elkaar overweg. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd en ik kan me voorstellen dat een appje de stress van het spreken met een ex behoorlijk kan neutraliseren. Je zult immers ook over kleine dingen die de kinderen aangaan met je ex moeten overleggen.

Met WhatsApp kan dat heerlijk neutraal.

Of met zoveel kleur als je zelf wilt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.