Menu

Win het boek: “Eigenlijk hadden we het best goed samen”

33 reacties
eigenlijk hadden we het best goed samen

Of we nou willen of niet, scheidingen zijn een realiteit waarmee veel gezinnen toch te maken krijgen. Eigenlijk hadden we het best goed samen van familiemediator Christina Hosman draait om al het menselijke in relaties en scheidingen. Verdriet, onbegrip, maar ook liefde en hoop komen langs in haar verhalen.

En we mogen 3 exemplaren van het boek verloten!

In het boek komen allerlei scheidingssituaties voorbij:

‘Ik blijf heus wel voor hem zorgen, hoor. Ik kom straks twee keer per week langs en dan maak ik eten voor hem, voor een paar dagen. Dat gaat dan gewoon de vriezer in. En ik haal ook echt wel eens een keer ergens een lapje overheen. Niet alles hoeft te veranderen. We kunnen toch gewoon goed met elkaar blijven? Dat kan toch?’

In de praktijk van een familiemediator komt het leven zelf voorbij. Affaires, financiële problemen, een leeg nest, de sleur. Hij drinkt te veel, zij praat te veel. Eigenlijk hadden we het best goed samen bevat ontroerende, droevige en vaak ook geestige verhalen over dromen en verwachtingen, schaamte en teleurstellingen. Een boek over het menselijk tekort, over hoe moeilijk het is om je echt te verbinden en de ander wezenlijk te begrijpen, en over hoe je langzaam uit elkaar kunt groeien. Droevig soms en vaak pijnlijk herkenbaar, maar toch ook hoopvol.

Christina Hosman is ruim tien jaar werkzaam als familiemediator. Ze studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en was eerder werkzaam in de culturele sector.

Wil je het boek winnen? Reageer dan onder dt bericht en geef aan waarom je dit boek graag wil lezen.

Op 20 maart gaan we loten dus zorg ervoor dat je reactie binnen is vóor die tijd.

 

REACTIES

Bianca van de Ven - 6 mrt 2018

Héél graag ivm mijn inzet vanuit kindbehartiging en SCHIP-aanpak. Zowel de kindbehartiger als schiptherapeut werkt vanuit het hartmodel. Aandacht voor verlies en verbinding staat hierbij centraal. Boek lijkt me een mooie aanvulling.

Karen buursen - 6 mrt 2018

Graag ding ik.mee naar het boek verhalen over scheiden. Dit omdat ik in mijn werk met mensen werk die hulp (moeten) zoeken vanwege hun scheiding. Een boek lezen opende vaak goede gesprekstijd om.t zelf anders te willen gaan doen.

Nelleke - 6 mrt 2018

Ik zou heel graag het boek lezen. Zowel werkgerelateerd maar ook privé heb ik hier mee te maken gehad. Ik ben wel op zoek naar een boek wat ervaringen bevat, die ook hoopvol en humor beschrijft. Maar ook hoe moeilijk het is je echt te verbinden. Ik ben erg nieuwsgierig! Word ik niet geloot... dan ga ik hem kopen! Mvg Nelleke oskam Schip-therapeut Gezinscoach

Sandra - 6 mrt 2018

Dit is m''n 2e scheiding, maar nu met kinderen. Het is zoveel moeilijker...daarom wil ik graag het boek winnen

Daniel - 7 mrt 2018

Ik lees boeken over scheiding alsof het de krant is, ik ben benieuwd naar de verhalen die mensen meemaken, dat vind ik zo intrigerend. Ik hou van ontwikkeling en educatie op dit gebied.

M.Bosch - 8 mrt 2018

Deze zou ik wel willen winnen. Net uit een scheiding en nu nog 'in de verwerking'. Verhalen, herkenning, hoop en toch goed terug kunnen kijken op een goede tijd zijn redenen om t boek te willen lezen.

Marijke - 8 mrt 2018

Vorige nacht was de laatste onder hetzelfde dak na een relatie van bijna 40 jaar. Ook al ging het niet tussen ons en is het een zeer moeilijke tocht geweest, het doet ongelooflijk veel pijn.

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 8 mrt 2018

    Jeetje Marijke sterkte!

Elisa Gildevoet - 9 mrt 2018

Op dit moment onderzoek ik het effect van echtscheidingen op kinderen en hun ouders. Dit boek zou als literatuur hier een mooie aanvulling op kunnen geven om meer inzicht te kunnen krijgen in het proces. Daarom zou ik het heel erg tof vinden als ik een van de exemplaren kan winnen.

Sander - 11 mrt 2018

Interessant boek,ik wil mij er graag in verdiepen

Margo Vonk - 11 mrt 2018

Helemaal nieuw voor mij, hoe kunnen mensen die elkaar oneindig liefhebben zoveel pijn doen? Vooral als er ook kinderen zijn... ik help een jongvolwassenen met haar boek over de vechtscheiding vsn haar ouders en verzamel zoveel mogelijk verhalen om meer te begrijpen van de krachten die loskomen bij een scheiding.

Hetty - 13 mrt 2018

Ik zou het graag willen winnen omdat ik voor een scheiding sta en hoop hier wat aan te hebben .

jacqueline de Waal - 14 mrt 2018

Wil dit heel graag lezen! Lijkt me een speciaal verhaal

wilmsen anita - 14 mrt 2018

ik wil het boek graag lezen, om zeker niet dezelfde fouten te maken

May - 14 mrt 2018

Dolgraag ! Dat klinkt vast raar... want het is natuurlijk niet een heel leuk onderwerp. Maar mijn beste vriendin zit midden in een scheiding, en ik weet niet zo goed hoe ik haar kan steunen. Wellicht dat dit boek een stap is voor haar in de goede richting. X May

Brit Weijers - 14 mrt 2018

Goede tips zeer zeer welkom.

marij brand - 14 mrt 2018

lijkt me een interessant boek!

NellyNell - 14 mrt 2018

Een interessant herkenbaar thema.

Marjo de Kers - 14 mrt 2018

Een scheiding is een van de heftigste gebeurtenissen in je leven, naast o.a. ziekte en overlijden. Zeer ingrijpend dus.

Bea Krielen - 14 mrt 2018

Ook voor mij erg herkenbaar. Ik loot graag mee.

Jeanne van der Heijden - 14 mrt 2018

Je hoopt het nooit mee te maken, maar procentueel gezien maak je veel kans om in hetzelfde schuitje te zitten...

Renée - 14 mrt 2018

Mijn zusje ligt helaas in scheiding...

Margo - 14 mrt 2018

Het blijft altijd heel bijzonder dat je heel erg verliefd start en het vaak eindigt met elkaar niet kunnen luchten of zien...

Jolanda - 14 mrt 2018

Ik ben erg benieuwd hoe deze mensen zich door de scheiding worstelen....

Elise Rutten - 14 mrt 2018

Lijkt me ontzettend interessant

Anna - 14 mrt 2018

Lijkt me een interessant boek

Anita te Gussinklo - 14 mrt 2018

Met meerdere scheidingen in mijn omgeving, hoop ik hier een hoop tips uit te krijgen.

M. - 16 mrt 2018

Gelukkig voor mij niet herkenbaar maar het boek wekt wel mijn interesse.

lizette - 17 mrt 2018

Heerlijk om te lezen, ik doe graag mee.

Dino Neutel - 17 mrt 2018

Wat geweldig. Dit boek wil ik HEEL graag lezen

Gea Jager - 17 mrt 2018

leuk ik lees graag

Anneliese de Waal - 18 mrt 2018

Ik doe graag mee, zou het boek heel graag willen lezen. Helemaal mijn verhaal.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 22 mrt 2018

We hebben geloot en het boek: "Eigenlijk hadden we het best goed samen" is gewonnen door Marijke, Mirjam en Karen. Gefeliciteerd! Veel leesplezier en sterkte. Jullie krijgen allen een persoonlijke mail.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 − een =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.