Menu

Win het boek “Hoe vertellen we het de kinderen?”

2 reacties
hoe vertellen we het de kinderen

Mediator en KIES-coach Anne Buiskool lanceert haar eerste boek ‘Hoe vertellen we het de kinderen?’ “Het is een warm pleidooi én een praktische gids voor scheidende ouders om hun verhaal aan de kinderen te vertellen én een respectvolle ouderschapsrelatie op te bouwen.” Volgens Buiskool is dit essentieel voor het welzijn van hun kinderen.

Naar schatting ervaren zo’n zeventigduizend kinderen jaarlijks negatieve gevolgen van echtscheidingen. Mediator, KIES-coach en schrijfster Anne Buiskool: “De insteek van mijn boek is het moment dat ouders hun kinderen vertellen dat ze gaan scheiden. Voor kinderen is dit in hun herinnering vaak het moment waarop hun leven voorgoed veranderde.”

Na vele symposia en congressen over scheiding realiseerde Buiskool zich plots met een schok: “Volwassenen, ouders en professionals vinden het de normaalste zaak van de wereld dat er pas láter in zo’n scheidingsproces weer tijd is voor de kinderen; pas wanneer de ouders hun emoties en gevoelens een plek hebben gegeven…Maar dan is het al te laat!”

Ouders hebben gedaan wat ze kunnen

Als mediator heeft zij veel ouders al begeleid in haar praktijk. “Ouders hebben gedaan wat ze kunnen om een scheiding te voorkomen. Ze hoeven zich niet schuldig te voelen over wat ze gedaan hebben en ook niet over de scheiding. Ieder heeft immers geleerd wat hij of zij heeft meegekregen in het leven. Iedereen doet wat hij kan.” Ze benadrukt: “Daarná is het echter belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen als je pijn veroorzaakt hebt, ook al was het niet je bedoeling. Mijn advies is: Kijk vanuit compassie en mildheid naar jezelf. Want met compassie en respect naar jezelf, naar elkaar én de kinderen kun je heel ver komen.”

Weerbaar kind

In haar boek helpt Buiskool ouders in 7 stappen om het cruciale gesprek met de kinderen goed voor te bereiden. “Samen. Want werken aan een goede, duurzame ouderschapsrelatie betekent straks een weerbaar kind dat zich goed kan ontplooien.” Ze hoopt tevens dat haar boek ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ een eye-opener en steun-in-de-rug is voor professionals die met gescheiden ouders en hun kinderen werken.

Koop bij bol.com

Wil je het boek winnen? Reageer dan onder deze blog en vertel ons waarom het boek voor jou zo interessant is. Dan mogen wij 29 juni as, drie boeken verloten.

 

REACTIES

AnnaB - 23 jun 2017

Ik denk dat een vriendin dit boek goed kan gebruiken,hopelijk halt ze er tips en ideeen uit waar ze mee verder kan.

Jo - 25 jun 2017

Met veel pijn hebben mijn man en ik besloten om uit elkaar te gaan. Alleen denkend aan het feit dat we dit onze zoon moeten vertellen, maakt ons beide ontzettend verdrietig. Alle tips en vooral een boek, voor naslagwerk, is meer dan welkom.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.