Menu

Winactie: Tombola, een boek over scheiding en schuldgevoelens

4 reacties
Win! Boek over scheiding

‘De liefde is over, ik wil scheiden.’

‘Wat zeg je?’ Ik versta het verkeerd.

‘Ik wil scheiden.’

Het komt als een donderslag bij heldere hemel. Dat het niet goed gaat tussen ons weet ik, maar scheiden is nooit in me opgekomen. Hij heeft geen enkel signaal gegeven. Ik ben degene die regelmatig aangeeft dat het anders moet, dat we aan onze relatie moeten werken.

‘Is dit jouw manier om duidelijk te maken dat je vindt dat het niet lekker loopt?’

‘Nee, ik bedoel dat ik wil scheiden,’ zegt hij met monotone stem, met zijn blik strak op de weg.

Wat moet hij alleen? Hij kan nog geen ei bakken.

‘Ik ben blij dat je eindelijk inziet dat het niet goed gaat. We kunnen proberen daar wat aan te doen, bijvoorbeeld in therapie gaan.’

Cisco haalt zijn schouders op. ‘Wat heeft dat voor zin? Jij houdt ook niet meer van mij. Je hebt nooit zin in seks. Als ik thuiskom na een maand hard werken, draai je je rug naar me toe in bed.’

‘Gaat het daarom? Gaat het om de seks?’ Ongeloof begint plaats te maken voor woede. ‘De enige oplossing die jij daarvoor kan bedenken is een scheiding? Wat dacht je van een seksuoloog? Of een andere baan? Eén waarbij je niet een maand aan een stuk van huis bent en daardoor meer deel uit kan maken van ons gezin, verdomme. Misschien zou ik dan ook meer zin in seks hebben.’

‘Het gaat niet alleen om de seks,’ snuift Cisco.

‘Waar gaat het dan om?’

‘Ik hou niet meer van je. En jij, jij hebt nooit echt van mij gehouden.’

Hebben gescheiden mensen recht op rouw? Die vraag was de aanleiding voor het schrijven van ‘Tombola’.

Het verhaal gaat over Hanna. Zij is getrouwd geweest met een Catalaan, Cisco en samen hebben ze een dochter, Rosa van elf. Als de oma van Rosa op sterven ligt, moeten Hanna en haar dochter halsoverkop naar Spanje. Eenmaal daar wordt Hanna geconfronteerd met de ongemakkelijke situatie als ex-vrouw en ex-schoondochter.

In Tombola heb ik geprobeerd de verschillende fases van het rouwproces waar Hanna doorheen gaat na de scheiding te beschrijven; allereerst het ongeloof en de ontkenning, de woede, het verdriet en uiteindelijk de aanvaarding waardoor ze verder kan gaan met haar leven.

‘Tombola’ geeft een beeld van de vragen waar veel gescheiden mensen mee worstelen; Hoe ga je verder na een ‘vechtscheiding’? Neem je de tijd om te rouwen? In hoeverre staan schuldgevoelens het rouwproces in de weg? Durf je aan een nieuwe relatie te beginnen? Hoe kwetsbaar durf je nog te zijn en hoe doe je dat als je kinderen hebt?

TOMBOLA – Brendie Lugtmeijer – uitgeverij Godijn Publishing

Wil je dit boek winnen?

Wordt dan Gratis lid van onze community en schrijf waarom jíj graag dit boek wil winnen! We verloten dit boek op 7 februari!

Kun je niet wachten en wil je het meteen lezen? Dat kan natuurlijk ook. Je kan Tombola, online bestellen!

REACTIES

Jeannette de Vet - 25 jan 2017

Ik zou het boek graag willen winnen , omdat ik door mijn vechtscheiding 2 jaar geleden in de financiele problemen ben geraakt. Kan het ook nog steeds niet los laten dat hij mij na 25 jaar huwelijk ingeruild heeft voor een 10 jaar jongere vrouw. Drama...

Profielfoto van Monique

Monique - 27 jan 2017

Lijkt me een heel interessant boek! Vooral omdat ook de dcheidingsmededeling aan bod komt. Aangezien ik er middenin zit, hoop ik een voorbeeld te hebben over wat me te wachten staat.

Leontien - 27 jan 2017

Ik zou dit boek graag willen winnen omdat ik nu al veel herken in bovenstaand fragment.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 9 feb 2017

Jeanette en Monique, gefeliciteerd, jullie hebben een exemplaar gewonnen. Stuur ons een mailtje met je adres en dan wordt het boek opgestuurd, info@nieuwestap.nl Sorry Leontien, hopelijk volgende keer beter!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 2 = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.