Menu

Workshop scheiding verwerken door ervaringen van anderen

scheiding verwerken

Uit de Strijd, Meer Ruimte

Eric en ik (Jacky) waren al een tijd bevriend toen we tijdens een wandeling in gesprek raakten over onze echtscheidingen. Wij hebben beide een vechtscheiding achter de rug. We ontdekten dat we  perfecte spiegels voor elkaar waren. Via elkaar konden we onze ex-partners beter begrijpen. Omdat wij wel echt, vanuit ons hart, naar elkaar konden luisteren. Het was voor ons beiden een helende ervaring.

Ik deelde open en eerlijk met Eric, wat mij bewogen had om een advocaat in de arm te nemen. Ik durfde mijn schaduwkanten in het bijzijn van Eric te onderzoeken en te bespreken. Dit gaf Eric inzicht en begrip in de keuzes die zijn ex-partner tijdens de scheiding heeft gemaakt. En andersom begreep ik mijn ex-partner beter door naar Eric’s ervaringen te luisteren. Mede door deze gesprekken konden wij beiden weer in een open contact komen met onze ex-partners. En de strijd achter ons laten.

Workshop verwerking scheiding

Vanuit deze ervaring ontstond bij ons het idee om een workshop aan te bieden aan anderen, die een vergelijkbaar proces doormaken.  In deze workshop bundelen we onze persoonlijke ervaringen en onze expertise op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

Tijdens een scheiding worden er zoveel pijnpunten en gekwetste delen in je geraakt, dat het moeilijk is om je daar niet mee te identificeren. Je gaat je pijn op je ex-partner projecteren en reageert vanuit oude wonden en blinde vlekken.  Zodra je hier bewust van wordt, kun je uit de strijd gaan stappen.

Waar gaat de strijd over?

In de workshop ga je begrijpen, voelen en zien waar de strijd werkelijk over gaat. Welke pijn er onder de strijd aanwezig is. Je zult merken dat je gaat zien en ervaren welke ruimte er is naar de ander. Waardoor je keuzes kunt maken naar de ander vanuit vrijheid. En niet meer vanuit pijn en strijd. Waardoor je je weer vrij gaat voelen in de omgang met de ander.

Leren van elkaar

Tijdens de avond doen we voornamelijk oefeningen om die ruimte te ervaren en te voelen. Er is ook gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. We werken met een kleine groep. In de workshop is plaats voor maximaal tien deelnemers. Dit zijn mensen met vergelijkbare vragen en ervaringen. Je kunt alleen komen of samen met je (ex)-partner. Zoals ik hierboven al schreef, leert de ervaring dat de situaties van anderen vaak een spiegel zijn voor je eigen situatie. Dit maakt dat je van elkaar kunt leren.

Praktische informatie:

  • Datum: maandag 26 maart 2018
  • Locatie: Studio Körper, Emmy van Lokhorststraat 48, Utrecht
  • Tijd: 19.00 uur voor koffie/thee met iets lekkers. De bijeenkomst start om 19:15 uur, we eindigen om 22.15 uur. Kosten: €45,- euro,-, inclusief koffie/thee, fruit en chocola.
  • In vervolg op deze workshop volgen verdiepingsbijeenkomsten in april, mei en juni.
  • Aanmelding: via e-mail of telefoon bij Eric Franck, eric@workbalance.nl / 06-26058375

Wie zijn wij?

Eric Franck is basispsycholoog en gecertificeerd coach bij Workbalance. Hij is opgeleid bij de Nederlandse Academie voor Integratieve therapie.

Jacky Peeters is coach en trainer op het gebied van stembevrijding, systemisch werk, creativiteit en bewustwording bij atelier La Luna. Zij is getraind in de dynamiek van verlatings- en bindingsangst. jacky@atelierlaluna.nl / 06 – 42353664.

Ben je geïnteresseerd? Bel dan gerust voor meer informatie naar Eric Franck of Jacky Peeters.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht × 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.