Menu

Workshops voor kinderen van gescheiden ouders

workshops voor kinderen van gescheiden ouders

workshops voor kinderen van gescheiden ouders

Tussen 2 huizen organiseert in Breda workshops en activiteiten voor kinderen van gescheiden ouders.

Zandkastelenprogramma

Zo is er bijvoorbeeld op woensdagmiddag 24 april voor kinderen (6 tot 17 jaar) waarvan de ouders gescheiden zijn of binnenkort gaan scheiden de workshop “Het Zandkastelenprogramma®, en de kinderen scheiden mee”.

In deze workshop van 1 dagdeel, gaan kinderen samen met leeftijdsgenoten, onder begeleiding van de Zandkasteelcoach aan de slag. Met allerlei (creatieve) opdrachten wordt het gemakkelijk gemaakt om te vertellen wat zij op hun hart hebben. “Je kunt vragen stellen die je misschien niet aan je ouders durft te vragen. Maar je mag ook andere kinderen helpen door te vertellen hoe jij lastige dingen goed hebt opgelost. Doordat jullie samen hetzelfde meemaken, merk je dat je niet alleen staat.”

Aan het einde van de workshop schuiven ook de ouder(s) aan. Er wordt dan op een open en positieve wijze besproken wat kinderen belangrijk vinden, zodat ouders hier iets van kunnen opsteken.

Meer informatie vind je op www.tussen2huizen.nl en op www.zandkastelen.nl Dit is de enige workshop die niet gratis is.

CupCakes

Is jouw kind tussen de 8 en 12 jaar en vind hij of zij het leuk om cupcakes te maken, versieren en opeten? Kom dan ook naar onze gratis workshop CupCakes opzaterdagochtend 27 april! Samen met leeftijdsgenoten gaan de kinderen aan de slag met het deeg, fondant, marsepein en de mooiste en lekkerste vullingen, toppings & versieringen. Onder het kokkerellen vertellen kinderen hun ervaringen met de scheiding. Zij kunnen naar elkaar luisteren, maar ook zelf vragen stellen of elkaar tips geven.

Als de workshop is afgelopen, kunnen zij de cupcakes lekker zelf opeten. Maar ze mogen ze ook mooi verpakken en daarna voor 1 euro p/stuk verkopen aan ouders, familie of vrienden. De gehele opbrengst van de cupcakes zullen we vervolgens schenken aan het (erkende) goede doel Villa Pinedo. Villa Pinedo zet zich in voor kinderen in scheidingssituaties.

High Tea

Op zaterdagochtend 25 mei, kunnen kinderen met een kopje thee en wat lekkers bij de hand met elkaar kennismaken, persoonlijke ervaringen delen, vragen en tips uitwisselen. De (gratis) High Tea vindt plaats onder professionele begeleiding, maar het staat de kinderen vrij om invulling te geven aan het programma en de gespreksonderwerpen.

Voor meer informatie kan je ook bellen met Femke Bergmans, 06 24591122 of 076 8883156.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − vijf =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Roos is een aantal jaar geleden gescheiden. Ze heeft na de scheiding lang in de overlevingsstand gezeten maar ze is nu zo ver dat ze weer echt kan genieten. Wil jij dat ook? Kijk haar vlog en laat je door Roos inspireren om stappen te zetten.   Wil je meer vlogs zien van Roos?   Lees verder > overlevingsstand
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.