Menu

Kim: zijn kind weer terug in zijn leven? Of toch niet?

zijn kind weer terug in zijn leven

En ineens was daar een ‘verloren’ stiefdochter in huis. Ze had haar verhaal kunnen doen en dook vermoeid het bed van haar zusje in.

Wij daarentegen… wij zaten rechtop in bed.

Contact met de moeder van de kinderen

De dagen erna belde mijn vriend veel met zijn ex, maar die was boos en haar dochter hoefde voorlopig niet meer terug te komen. Het gesprek tussen haar en haar dochter ging al niet veel beter en maakte de situatie er alleen maar erger op.

Weinig verandering of verbetering maar zeker een onwenselijke situatie die opgelost moest worden. Omdat wij ook niet tussen de discussie tussen moeder en dochter wilden staan besloten we professionele hulp in te schakelen.

Begonnen met een afspraak bij de huisarts, maar daar hoorde ze dat het eerste gesprek over 4 weken pas kon plaatsvinden…Via een tip ook gebeld met het consultatiebureau, en daar was iemand die direct met deze puberdame het gesprek aan wilde, mede omdat zij dit zelf ook graag wilde.

Dezelfde dag werd puberdochter gebeld en de volgende dag kon ze langskomen. De klik was er en samen hadden ze een plan gemaakt hoe nu verder.

Afspraak

Na 1,5 week werd op initiatief van moeder een afspraak gemaakt en na 3 uurtjes kletsen was het weer koek en ei en ging ze diezelfde avond nog met haar spulletjes weer terug naar mama.

Het voorstel van papa was dat de omgangsregeling nu wel gevolgd ging worden voor deze dochter, maar moeder vond dat ze het zelf mocht bepalen.

De eerste week kwam ze dan ook met haar broertje en zusje mee. De week erna wilde ze een dagje langer blijven, maar dat kon niet volgens moeder, vanwege verplichtingen in het huishouden.

De week erna een appje of ze een dagje later kon komen en kwam ze uiteindelijk helemaal niet meer. En ook de daarop volgende weken weer niet of nauwelijks.

De teleurstelling was groot bij papa. Toch weer teveel open gesteld? Teveel gerekend op contactherstel?

Nu in ieder geval weer een knoop zijn buik. En ook in de mijne…

Ik ben Kim en heb een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij ons wonen. Ik schrijf over mijn (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

Lees ook de andere blogs van Kim.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven × 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Kinderen verdienen ouders die onvoorwaardelijk geven. Renata beschrijft in deze vlog gedeeltelijk hoe ouderverstoting kan ontstaan. Liefde tussen twee volwassenen moet in evenwicht zijn. Dit evenwicht wordt door een scheiding verstoord. Liefde tussen ouders en kind is niet in evenwicht. Ouders geven meer en dat hoort bij de rolverdeling tussen ouders en kind. Het is Lees verder > hoe kan ouderverstoting ontstaan
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.