Eerste hulp bij scheiden, wat moet je doen als je gaat scheiden? 

Blaast een scheiding de grond onder je voeten weg? Weet je het even allemaal niet meer en schieten ontelbare vragen door je hoofd?

Wij leren je:

 • Het vreselijke nieuws aan je kinderen vertellen
 • Je scheiding verwerken
 • Hoe alimentatie werkt


Stel je eens voor!

Met deze online training ga je van chaos naar rust in je leven en in je hoofd. 

Zet die stap!

Stel je eens voor hoe het voelt wanneer je weer precies weet welke stappen je nu moet nemen en waar jij je op moet voorbereiden… Hoeveel rust het zou geven als jij weet hoe jullie de kinderen hier goed doorheen gaan loodsen. Volg deze training en krijg de touwtjes van je leven weer in handen! 

Ik ga scheiden, wat nu? 

De beslissing is gevallen: je gaat scheiden. Maar wat nu met de kinderen? Lukt het je financieel allemaal wel? En wat moet je eigenlijk allemaal regelen? Paniek en chaos overspoelen je: Herkenbaar? 


Haal even diep adem, maak je hoofd helder en weet: je staat er niet alleen voor. Ja, scheiden is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een leven, maar je komt er doorheen. Daar gaan wij je immers bij helpen. Onze training biedt steun, reikt oplossingen aan en brengt rust, in je hoofd en in je leven. Onze online training, inclusief video’s, bezorgt je een compleet overzicht van wat je kan verwachten, waardoor je sterker in je schoenen staat. Niet alleen verloopt je scheiding zo een stuk soepeler, het kost je ook niet onnodig veel geld.

Dit kun je verwachten van de cursus

In 4 video’s bezorgen we je een compleet overzicht van de te zetten stappen. Praktisch, op maat en met heel wat tips & tricks. Geen meningen of oordelen, maar heldere informatie die rust in je hoofd en leven brengen. Een korte tijdsinvestering dat de rest van je leven ten goede verandert!

1

Thema's

In 4 modules rond 4 thema’s bezorgen we je een compleet overzicht van de te zetten stappen. De thema's zijn: Kinderen in echtscheiding, Wat moet je allemaal regelen, Alimentatie en Verwerking van emoties. 

2

Duidelijke video's

Video’s en begeleidende uitleg bezorgen je praktische informatie en heel veel tips & tricks. 
3

Heldere informatie

Geen meningen of oordelen, maar heldere informatie die rust in je hoofd en leven brengt.4

Compact

Compacte en leerzame training. Een uur dat de rest van je leven ten goede verandert! Is deze training wat voor jou? 


Wil je een vechtscheiding voorkomen, duizenden euro’s aan advocatenkosten besparen en stel je het belang van de kinderen voorop, dan is deze cursus helemaal wat voor jou. Je voorkomt communicatieproblemen, gaat goed geïnformeerd gesprekken aan en stelt steeds het belang van je kinderen voorop. Maar ook wanneer je geen kinderen hebt, zorgt onze training voor rust en orde in de chaos. 

Benieuwd naar de inhoud van de training?

1

Ondersteuning van kinderen in een scheiding

“Hoe gaan we dit aan de kinderen vertellen” is waarschijnlijk een van de eerste gedachten die in je opkwam toen de kogel eenmaal door de kerk was. Je weet dat een scheiding enorme impact kan hebben op je kinderen, en je wil dit zo goed mogelijk voor ze doen. Maar hoe vertel je het de kinderen? En hoe zorg je ervoor dat zij geen schade oplopen tijdens het proces? Tijdens deze cursus bieden wij ondersteuning bij dit vraagstuk met onder andere praktische tips voor het gesprek, een voorbeeld ouderschapsplan en een boekenlijst met kinderboeken om je kinderen te begeleiden in deze periode.

2

Scheiden, wat moet je allemaal regelen?

Lig jij wakker van alles wat er komt kijken bij een scheiding. En voel jij je onzeker in de keuzes die je maakt? Twijfel je vaak of je wel de juiste beslissingen neemt?

Een goede voorbereiding is het halve werk! In deze module bespreken we de belangrijke beslissingen die komen kijken bij een scheiding en ontvang je een handige checklist en een aantal praktische links.

3

Alimentatie

Ben je bang dat je te veel gaat betalen of dat je te weinig ontvangt? Alimentatie is altijd een pijnlijk en ingewikkeld onderwerp. Bekijk onze voorbeeld Alimentatieberekening zodat je inzicht hebt in hoe een berekening in elkaar zit. 

Na deze training weet je wat je te wachten staat zodat je na een goede berekening geen strijd krijgt over geld.

4

De verwerking van je scheiding

Een scheiding is een rouwproces. Je zult gevoelens van paniek, ontkenning en boosheid tegenkomen. Uiteindelijk komt er aanvaarding en zal je verdergaan met je leven, ook al kan je je dat nu niet voorstellen. Door deze training herken jij je eigen emoties en die van je partner. Dat geeft je houvast en leert je hoe je hier het beste mee om kan gaan.

5

Coaching

Zie jij de voordelen van deze cursus, maar zou je graag ook nog persoonlijke begeleiding willen? Wil jij altijd even bij iemand kunnen checken of je niet iets mist of over het hoofd ziet? En zou je graag een expert hebben die jou emotioneel en praktisch door dit process kan loodsen? Je kunt deze online training ook a anvullen met persoonlijke begeleiding. Dan heb jij een ervaren scheidingscoach aan jouw zijde, van de eerste tot de laatste stap van dit proces.

Wat bieden we? 

79

Basis

De basis training

 • 4 modules met video opnames
 • Gratis ouderschapsplan
 • Lijst met fijne kinderboeken
 • Voorbeeld alimentatieberekening
 • Lijst met boeken voor de verwerking van je scheiding

279

Plus

Basis + coacing

 • 4 modules met video opnames
 • Gratis ouderschapsplan
 • Lijst met fijne kinderboeken
 • Voorbeeld alimentatieberekening
 • Lijst met boeken voor de verwerking van je scheiding
 • 3 uur online coaching door een ervaren scheidingscoach

979

Premium 

Basis, coacing en begeleiding

 • 4 modules met video opnames
 • Gratis ouderschapsplan
 • Lijst met fijne kinderboeken
 • Voorbeeld alimentatieberekening
 • Lijst met boeken voor de verwerking van je scheiding
 • 4 maanden lang wekelijkse begeleiding door een ervaren scheidingscoach

Onbetaalbaar advies van ervaren scheidingscoaches

Als scheidingscoaches hebben we allebei meer dan 15 jaar ervaring in het begeleiden van echtscheidingen. Al honderden koppels hebben we geholpen op een goede manier uit elkaar te gaan. Het bespaart je geld, voorkomt leed én is in het belang van de kinderen. 

Voor slechts €79,- bezorgen we je een compleet stappenplan om je scheiding in goede banen te leiden. Gratis ontvang je ook nog een lijst met boeken voor jou én je kinderen. Hoe fijn is het wanneer je weet welk boek je je kind het best kan voorlezen.

Deze mensen gingen je al voor

Marleen

"Wat ik fijn vond zijn de fases van de rouwcurve. Deze is momenteel heel kenmerkend voor mij. Er wordt wat verteld en dan nogmaals stap voor stap herhaald, dat maakt het duidelijk en overzichtelijk." 


Ineke

"Ik zag er heel erg tegenop om het de kinderen te vertellen. Hoe? En wanneer? We hebben samen de tips in de video bekeken. Het liep natuurlijk anders dan we hadden gepland. Maar alleen al dat we het samen hebben voorbereid gaf een beetje houvast."

Geert

"Het geeft inderdaad iets van rust om alles zo aan bod te horen komen. En ook dat je 

vooral de tijd moet nemen, dat niet alles meteen hoeft, vond ik prettig om te horen. Dat je je ex niet kan veranderen, maar alleen jezelf, vond ik wel een eye opener."

Alles nog even op een rijtje

Zet die Eerste Stap en kies voor: 

Coaching die je rust en overzicht geeft

Antwoord op al je vragen

Je komt uit de emotie en gaat voor ratio

Een goede scheiding voor de kinderen;

Een betere nachtrust

Geen financiële kater

Gun jezelf rust en overzicht

Wie zijn wij

Annelies en Elske, aangenaam.

Al in 2012 hebben we het online magazine Nieuwe Stap opgericht. Voordien hadden we jarenlang een mediation praktijk, waarin we honderden stellen bij hun scheiding hebben begeleid. Onze missie? Een zo goed mogelijke scheiding, waarbij de kids centraal staan en je positief de draad weer kunt oppakken. Beter voor jou én de kinderen!

Volg onze cursus nu voor maar €79,-

Insert Content Template or Symbol

Nieuwe Stap

Algemene voorwaarden   |  Privacy statement   |      |