De Eerste Stap: van chaos naar rust en overzicht in je leven.

Staat je leven volledig op zijn kop door je scheiding? Download deze training en krijg weer regie over je scheiding! 

We helpen je weer rust en overzicht te krijgen.

Ik ga scheiden, wat nu?

De beslissing om te gaan scheiden is gevallen. Wat nu? Er komt heel veel op je af. Waar begin je precies? Waar ga je wonen? Red je het financieel? Wat betekent dit allemaal voor je kind? Wat moet je met het verdriet en de boosheid die je voelt? Deze en nog veel meer vragen spoken door je hoofd en houden je uit je slaap. Herkenbaar?

Scheiden is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen uit je leven. Niet gek dus dat je het overzicht soms even kwijt bent en de paniek toeslaat.

Na het volgen van deze training kun je weer rustig slapen. We geven je overzicht zodat je weet wat je kan verwachten.

Wij hebben een online training, met videocursus, voor je ontwikkeld zodat je tijdens het hele traject overzicht bewaart.

Hierdoor verloopt de scheiding soepeler en kost het niet onnodig veel geld.


In 4 video’s van ieder circa 15 minuten gaan we in op de belangrijkste onderwerpen.

Online training van chaos naar rust en overzicht

We willen er niet omheen draaien, scheiden is gewoon heel heftig en zwaar. Je slaapt slecht en weet financieel helemaal niet waar je aan toe bent. Is dit herkenbaar? Download dan nu deze training.


Gun jezelf deze training en voorkom dat je in een vechtscheiding terecht komt waar je vele duizenden euro's kwijt bent aan advocaten.


We hebben deze online training zo praktisch en concreet mogelijk gemaakt, om je te helpen het overzicht en de rust te bewaren.


Wanneer je goed voorbereid bent door deze training voorkom je communicatieproblemen zodat je kind gelukkiger in twee huizen kan leven met papa en mama. 


De training is overigens ook heel nuttig als je geen kinderen hebt.

Waarom deze cursus

 • Deze training met videocursus gaat je helpen regie te houden over je scheiding.
 • We hebben allebei 15 jaar ervaring met echtscheidingen en honderden echtscheidingen begeleid.
 • Doordat je voorbereid bent, kun je veel geld besparen bij de advocaat of mediator.
 • Je leert over het ouderschapsplan, de alimentatie berekening en de financiën.
 • Door je gedegen voorbereiding loopt de communicatie beter en voorkom je onnodige conflicten.
 • Je krijgt GRATIS een voorbeeld ouderschapsplan, een boekenlijst met kinderboeken over scheiding, een lijst met boeken over de verwerking van je scheiding én een voorbeeld alimentatieberekening. 

Heldere uitleg video's

4 video's over 4 hoofd onderwerpen geven jou richting in deze moeilijke tijd


Wat zeggen mensen over deze online training?

"Wat ik fijn vond zijn de fases van de rouwcurve. Deze is momenteel heel kenmerkend voor mij. Er wordt wat verteld en dan nogmaals stap voor stap herhaald, dat maakt het duidelijk en overzichtelijk."

Marleen


"Ik zag er heel erg tegenop om het de kinderen te vertellen. Hoe? En wanneer? We hebben samen de tips in de video bekeken. Het liep natuurlijk anders dan we hadden gepland. Maar alleen al dat we het samen hebben voorbereid gaf een beetje houvast."

Ineke


"Het geeft inderdaad iets van rust om alles zo aan bod te horen komen. En ook dat je 

vooral de tijd moet nemen, dat niet alles meteen hoeft, vond ik prettig om te horen. Dat je je ex niet kan veranderen, maar alleen jezelf, vond ik wel een eye opener."

Geert


"Ik vond de cursus een heel mooi middel om overzicht en rust te krijgen in deze ontzettend lastige situatie. De rust bij alles wat er ineens geregeld moet worden en wat er verwerkt moet worden is zo belangrijk. Mijn man heeft helaas het gesprek niet met mij gevoerd zoals jullie adviseren, bijna het tegenovergestelde zelfs, daardoor zie ik des te meer hoe belangrijk jullie advies op dit gebied is. Ik hoop dat er veel mensen voordeel mogen hebben aan jullie cursus en hier ook echt wat mee zullen doen."

Karin

De verwerking van je scheiding

We gaan het hebben over alle emoties die je kan verwachten. We gaan ook in op wat een goede scheidingsmelding voor jou kan betekenen. Vervolgens leggen we uit welke fasen van rouw je doorloopt en wat het effect daarvan kan zijn op jouw scheiding.


Herken je dit rouwproces? Paniek, ontkenning, boosheid, aanvaarding en verder gaan met je leven. Door deze training herken je je eigen emoties en die van je partner. Je leert wat dit doet met jullie en hoe je hier het beste mee om kan gaan. 


Bij deze video vind je links naar handige blogs, die je verder kunnen helpen bij het verwerken van je scheiding. En een lijst met boeken over het verwerken van je scheiding.


Kind in Scheiding


Ligt je kind wel eens wakker van de scheiding? Heeft hij verdriet omdat papa en mama ruzie maken?

Na het doorlopen van onze training houd je veel meer rust. Hierdoor ben je beter in staat je kind op te vangen en je bent beter in staat te communiceren. Een win-win dus!

Hoe vertellen we het de kinderen? Je krijgt praktische tips om dit o-zo moeilijke gesprek te voeren zodat de kinderen beter met de situatie kunnen omgaan.

Ook bij deze video vind je links naar handige blogs en een download van een voorbeeld ouderschapsplan.


We hebben ook een boekenlijst bijgesloten. Zodat je met je kinderen samen kan lezen over deze periode. Dit bereidt hen goed voor en ze zien dat ze niet de enige zijn in deze situatie. 


Scheiden, wat moet je allemaal regelen?

Deze video gaat over de praktische en juridische kanten van een scheiding. Hoe wordt een huwelijk en een geregistreerd partnerschap ontbonden?


Door het volgen van deze module weet je hoe je de juiste keuze maakt voor een advocaat of mediator. Dit kan je veel geld schelen!


Een goede voorbereiding is het halve werk. 

Bij deze video hebben we, naast handige blogs om door te lezen en een hele nuttige checklist, een aantal praktische links voor je op een rij gezet.

Alimentatie

Deze module gaat over partneralimentatie en kinderalimentatie; 


Ben je bang dat je teveel gaat betalen of dat je te weinig ontvangt? Alimentatie is altijd een pijnlijk en ingewikkeld onderwerp. Bekijk onze voorbeeld Alimentatieberekening zodat je inzicht hebt hoe een berekening in elkaar zit. 


Na deze training weet je wat je te wachten staat zodat je na een goede berekening geen strijd krijgt over geld.

Wat betekent de wetswijziging partneralimentatie per 1 januari 2020 voor mij? Tot welke leeftijd heeft mijn kind recht op kinderalimentatie? Wat zijn de voordelen bij co-ouderschap?

Download de training en je krijgt antwoord op al je vragen.

Ook bij deze video vind je weer links naar handige blogs én een voorbeeld alimentatieberekening.


Extra handig aan deze online training

 • Je kan de video’s bekijken in de volgorde die je zelf wilt.
 • Je kan alle vragen aan ons stellen via de mail. 

 • Alles wat in de 4 video’s aan bod komt hebben we per video voor je samengevat, zodat je het kan teruglezen wanneer je wilt. 


Zet die eerste stap

Gun jezelf deze training en voorkom zoveel mogelijk onrust en gedoe tussen jou en je ex-partner. 


Geef jezelf rust en overzicht


Geef jezelf antwoord op al je vragen


Gun jezelf een goede nachtrust


Gun je kinderen een goede scheiding


Gun jezelf een goedkope scheidingVolg deze cursus voor een eenmalig bedrag van:

€79

 €19

De Eerste stap
Online Cursus

Betaal veilig


Scheiden of blijven?

Ben jij al langere tijd onzeker over je relatie? Zit je niet lekker in je vel? Krijg je het benauwd van het vooruitzicht om samen oud te worden? Twijfel je of jullie relatie nog te redden is?


Om te beginnen, scheiden kan altijd nog. Doe er vooral eerst alles aan om de relatie te redden. Neem daarvoor de tijd. Zeker als jullie samen kinderen hebben.


Heb je er alles aan gedaan om een scheiding te voorkomen?


Ga met elkaar in gesprek! Over jullie verwachtingen van elkaar, jullie verwachtingen van de relatie. Spreek je uit én luister naar de ander. Check of jullie elkaar goed begrijpen. In een langere relatie wil je nog wel eens interpreteren wat de ander zegt, zonder te checken of dat echt is wat de ander bedoelt.

Wees realistisch in je verwachtingen!

Als je verwacht dat de ander jou gelukkig maakt word je waarschijnlijk teleurgesteld. Ga bij jezelf te rade wat jou gelukkig maakt en werk er aan om het geluk bij jezelf te zoeken.  


Breng tijd met elkaar door, zonder de kinderen! Creëer omstandigheden waarin je met elkaar als partners omgaat en niet alleen als ouders. Ga bijvoorbeeld weer eens met elkaar daten en probeer te zien waar je ooit verliefd op bent geworden?


Als dat allemaal geen effect heeft, ga dan in relatietherapie. En ga desnoods een tijdje apart wonen om te ontdekken hoe het is om zonder elkaar te leven.


Heb je al een beetje afscheid genomen van je partner en stel je je open voor andere relaties? Wees je daar dan bewust van. En realiseer je dat als je er voor kiest om deze relatie te redden, dat niet helpt.


Signalen


Het kan natuurlijk dat je er echt alles aan gedaan hebt en dat de twijfel blijft. Soms is de koek gewoon op. Leef je langs elkaar heen, zie je elkaar niet meer echt en kan je elkaar niet meer bereiken. De intimiteit is weg en je voelt je eenzaam in een relatie.


Dat kan leiden tot veel onderlinge spanning, die zich regelmatig uit in hoog oplopende conflicten. Daar word jij niet gelukkig van, je partner niet, en je kinderen ook zeker niet!


Dit zijn allemaal signalen dat er iets aan de hand is en dat het dus begrijpelijk is dat je een scheiding overweegt.

Ik wil je zeker niet aanraden om te gaan scheiden. Scheiden is een heel ingrijpend en moeilijk proces. Bovendien is de beslissing om te gaan scheiden een hele persoonlijke beslissing die uiteindelijk alleen jij kan nemen.


Wat kan je helpen om de beslissing te nemen?


Wat je kan helpen om deze beslissing te nemen is jezelf voor te stellen over een periode van bijvoorbeeld 3 jaar. Waar wil je dan staan? Stel dat je bent gescheiden, hoe zal dat voor jou zijn?


Wat je ook kan helpen bij het nemen van de beslissing om te gaan scheiden is om duidelijkheid te krijgen over de onzekerheden die je, vast, bezighouden:


 • Wat betekent scheiden voor je kinderen?
 • Waar ga je wonen?
 • Red je het financieel?
 • Wat komt er allemaal kijken bij het regelen van een scheiding?
 • Wat voor emoties kan je bij een scheiding verwachten?

Dit zijn precies de vragen die in de online cursus aan bod komen. De cursus kan je dus helpen om een weloverwogen beslissing te nemen. 

Annelies & Elske

Makers van 'Eerste Stap'

Over de schrijvers

Wij zijn Annelies en Elske. Wij hebben in 2012 online magazine Nieuwe Stap opgericht.


Daarvoor hebben wij beiden jarenlang een mediation praktijk gehad, waarin wij heel veel stellen bij hun echtscheiding hebben begeleid.


Onze missie is om mensen op een zo goed mogelijke manier door hun scheiding te helpen. En om mensen te stimuleren om na een scheiding op een positieve manier de draad weer op te pakken.


Veel beter voor jouzelf en ook veel beter voor je kind!

De Eerste stap
Online Cursus

De onderwerpen die we behandelen

 • Het verwerken van je scheiding
 • Kind en Scheiding
 • ​Scheiden, wat moet je regelen?
 • ​Alimentatie

Gun jezelf deze training en voorkom zoveel mogelijk onrust en gedoe tussen jou en je ex-partner. 


We helpen je weer rust en overzicht te krijgen.


Volg deze cursus voor een eenmalig bedrag van:

€79

€19

Betaal veilig

Copyright  - Nieuwe Stap