Menu

Emotioneel herstel na de scheiding

emoties en kleur

Een echtscheiding is een zeer ingrijpende gebeurtenis in een mensenleven. Het fundament van je leven zakt onder je weg. Alles staat op losse schroeven, alle zekerheden verdwijnen. En dan ben je ook nog de liefde van je leven je kwijt.

Boosheid, verdriet, angst

Boosheid, verdriet en angst wisselen elkaar af en lopen door elkaar heen. Na verloop van tijd worden deze emoties minder sterk. Langzaam aan treedt er acceptatie op. En je nieuwe leven neemt je ook weer in beslag. Je vizier is meestal weer op de toekomst gericht, op nieuwe leuke dingen en op het verder inrichten van je leven.

Schuldgevoelens

En op sommige momenten denk je weer terug aan de scheiding, aan hoe dat verlopen is. Je huwelijk, is dat verloren tijd? Je kinderen, hadden die geen recht op een gezin met twee ouders? De emoties steken de kop weer op, misschien wel vergezeld door schuldgevoelens.

Hopen op een beter verleden is een gevecht tegen de realiteit dat je altijd verliest. De feiten liggen er. Het gaat om de betekenis die je er aan geeft. Vind je je huwelijk inderdaad een verloren periode in je leven of zie je het als een mooie periode van je leven waarin je samen een tijd bent opgetrokken?

Keerzijde

De negatieve medaille heeft altijd een keerzijde. Ga hiernaar op zoek, geef een nieuwe kleur aan de gebeurtenissen. Je zal merken dat je emoties mee veranderen. Je wordt langzaam aan milder ten opzichte van het verleden. Je hoeft niet meer te vechten en je kunt de hoop op een beter verleden opgeven. Het is goed zoals het is. Er ontstaat acceptatie, je krijgt weer ruimte en je kunt je weer op je huidige leven richten in het hier en nu.

TAGS :

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − = 3




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.