Menu

De coachende advocaat-mediator

Als coachende advocaat-mediator help ik partners vóór, tijdens of na hun scheiding. Meestal samen, maar soms ook alleen.

Daarbij zoek ik altijd een passende overlegvorm: mediation, de overlegscheiding, overleg en viergesprekken met de andere partner en diens advocaat.

Ik bied verschillende diensten aan, zoals scheidingsmediation, relatiemediation, eenzijdige begeleiding als advocaat, mediation na de scheiding, scheidingscoaching. Soms betreft mijn werk een combinatie van diensten, afhankelijk van de situatie en behoefte van de cliënt(en).

Naast het geven van juridisch advies en het opstellen van stukken (convenant, verzoekschrift) besteed ik tijdens een traject ook aandacht aan emoties, bijvoorbeeld als gevolg van de scheiding. Daarnaast is er aandacht voor de communicatie en het eventueel verbeteren daarvan. Op deze manier komt de cliënt makkelijker door het scheidingsproces heen, verloopt een (mediation)traject soepeler en kan de cliënt deze periode goed afsluiten om vervolgens een nieuwe stap richting de toekomst te maken.

Mijn motto in mijn werk is: “een conflict biedt ook een mogelijkheid om te groeien.”. Hoe naar een relatiecrisis of scheiding ook is, het kan je ook veel laten zien over jezelf, de manier waarop jij relaties aangaat en onderhoudt, de ander, de manier waarop je (niet) communiceert, etc. Dit biedt je daarom ook een kans om als persoon te groeien en voor de toekomst betere keuzes te maken. Daarbij helpen, adviseren en coachen maakt mij blij en maakt dat ik elke dag weer mijn klanten bijsta in deze moeilijke periode in hun leven.

Petra den Hollander
advocaat, mediator (vFAS/MfN),coach

Mediation & Advocatenpraktijk Den Hollander
Havendam 7
3262 AE Oud-Beijerland
Tel 010-5013230
E-mail info@advocatenpraktijkdenhollander.nl
Website www.advocatenpraktijkdenhollander.nl
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.