Menu

Scheidingskaart

Een scheiding is erg ingrijpend voor jullie als (ex-)partners, jullie kinderen en jullie sociale omgeving. Het is een levensveranderende gebeurtenis vergelijkbaar met een geboorte, een huwelijk of een overlijden maar wordt vaak omgeven door schaamte, ruzie en teruggetrokkenheid.

Via via

Het is niet makkelijk om te vertellen dat jullie gaan scheiden aan de mensen om je heen. Mensen hebben snel een oordeel op basis van hun eigen referentiekader. Ook merk je dat het verhaal vaak een andere wending krijgt wanneer het via via verder wordt verteld.

Tijdens mijn eigen scheiding heb ik ervaren dat het heel helpend is om op een goede manier te communiceren over je scheiding. Een scheidingskaart is hiervoor een heel mooi medium. Een kaart met een duidelijke boodschap is tastbaar, waardevol, blijvend, respectvol, beeldend en verbindend.

Scheidingskaart

Wanneer jullie een scheidingskaart willen sturen, denken jullie samen na over een goede boodschap. Je kijkt terug en je kijkt naar de toekomst. Wat zijn de intenties van jezelf, van elkaar en wat wens je de kinderen toe? Hoe wil je dat andere mensen met jullie scheiding omgaan?

Jullie eenduidige boodschap zorgt voor duidelijkheid onder vrienden, familie, buren, collega’s en de rest van jullie omgeving. De kaart helpt hen om de beslissing beter te begrijpen en de steun te bieden die welkom is.

Speciaal ontwerp

Scheidingskaart.nl biedt speciaal ontworpen wenskaarten voor mensen die uit elkaar gaan. Voor het personaliseren van een kant-en-klaar ontwerp ontvangen jullie bij je bestelling een uitgebreide bundel met inspirerende voorbeeldteksten. Dit helpt bij het schrijven van een waardige boodschap passend bij jullie persoonlijke situatie.

Ook is er de mogelijkheid om begeleid te worden in dit proces. Scheidingskaart.nl werkt samen met veel mediators en scheidingsspecialisten die jullie kunnen helpen. Soms is hulp alleen gewenst voor het formuleren van jullie boodschap, soms om jullie met het emotionele proces te helpen waar jullie doorheen gaan. Samen werken jullie op deze manier toe naar een nieuwe toekomst waarin jullie de scheiding in verbinding kunnen afronden.

Neem een kijkje op www.scheidingskaart.nl en bekijk de mogelijkheden. Mochten jullie andere wensen hebben, neem dan vooral even contact op. Vanwege mijn eigen scheiding en de vele mensen die ik heb mogen begeleiden begrijp ik heel goed dat jullie wensen heel persoonlijk zijn.

Jan-Willem van Vugt
Scheidingskaart.nl

 

scheidingskaart
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.