Menu

Scheiden073 Scheidingscoaching en mediation

Scheiden073

Scheiden in den Bosch

Ben je gescheiden of ga je scheiden en woon je in de regio Den Bosch?

Kijk dan eens wat Elske Damen voor je kan betekenen.

Als scheidingsexpert is Elske al 15 jaar werkzaam met mensen in of na echtscheiding. Natuurlijk als oprichter en eigenaar van nieuwestap.nl maar ook als coach en mediator.

Coaching

Hoe zou het zijn als er iemand met verstand van zaken naast je komt te staan tijdens de scheiding?

Om te zorgen dat jullie scheiding niet escaleert en dat je samen afspraken kan maken over de toekomst van jullie en van jullie kinderen, is het nodig dat er kennis van het scheidingstraject is. Zodat je weet wat je kan verwachten en welke consequenties jouw daden (kunnen) hebben. Welke communicatie stijl heb jij en welke communicatie stijl heeft de ander? Welke emoties spelen er een rol? Op welke manier kun je voorkomen dat je in een gevecht terechtkomt met de ander?

Met mijn begeleiding ga je goed voorbereid de gesprekken met mediator of advocaat in. Je hebt van te voren bedacht welke richting je in wil en waar jouw grenzen liggen. Je bent je bewust van communicatiepatronen en je leert hoe je uit het conflict kan stappen. Met al deze nieuwe vaardigheden kun je een fijne toekomst voor jou en je kinderen starten.

Gun jezelf en je kinderen een rustige scheiding die niet escaleert!

Mediation

Scheiden is een ingewikkeld proces. Je hele leven staat op z’n kop en je moet ook nog allerlei beslissingen nemen die de komende jaren van invloed zijn op je leven. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij een neutrale, onafhankelijke mediator jullie helpt met het maken van gezamenlijke afspraken.

Deze afspraken worden vastgelegd in een convenant en, indien jullie minderjarige kinderen hebben, in een ouderschapsplan. 

Wat doet een mediator?

In een aantal gesprekken komen jullie belangen ter tafel. Wat wil je en wat vind je echt belangrijk? En waaróm vind je dat zo belangrijk? Door begrip te creëren voor de belangen van de ander, kun je gezamenlijk duurzame afspraken maken. Het is dus de bedoeling dat je samen op zoek gaat naar afspraken die jullie allebei passen, het is maatwerk. De rol van de mediator is hierbij cruciaal. Jullie emoties mogen er zijn en moeten besproken worden. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis en het is belangrijk om de tijd te nemen voor de emotionele kant van de scheiding. 

Door deze inzichten, is het makkelijker om samen afspraken te maken die houdbaar zijn in de toekomst. 

Wanneer mediation?

Mediation heeft twee belangrijke voorwaarden: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Je moet er beiden van overtuigd zijn dat de relatie ten einde is en dat je gezamenlijk afspraken wil maken om jullie levens apart van elkaar vorm te geven. Niemand kan verplicht worden om mee te doen aan mediation. 

Vertrouwelijkheid geeft iedereen de ruimte om vrijuit te praten tijdens de gesprekken. Niemand mag met een derde delen wat er besproken wordt aan de mediationtafel. Hierdoor geef je elkaar de mogelijkheid om creatief te zoeken naar gezamenlijke oplossingen. 

Het eindresultaat wordt vastgelegd in een convenant. Dit convenant wordt door een advocaat ingediend bij de rechtbank.

Scheiden met kinderen 

Jullie relatie als partners eindigt. Maar jullie relatie als ouders van de kinderen zal altijd blijven bestaan. 

Tijdens de mediation werken we aan de transformatie van jullie relatie: van ouders en partners naar alleen ouders. De afspraken in het ouderschapsplan zijn hierop gebaseerd en op deze manier kunnen jullie vorm geven aan een leven na de scheiding.

scheiden073.nl

elske@scheiden073.nl

Ben je benieuwd wat ik voor je kan doen? Bel me vrijblijvend voor een intake: 06 47963205.

Elske Damen

scheiden Den Bosch

 
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.