Menu

Nieuwe relatie na een echtscheiding: wanneer ben je klaar?

nieuwe relatie na je scheiding

Je weet het maar al te goed. Het hebben van een nieuwe relatie na een echtscheiding kan enorm spannend zijn. Misschien weet je niet zo goed meer hoe je moet daten of je wilt er zeker van zijn dat je nieuwe partner degene is waar je oud mee kunt worden. Maar het kan ook voor de nodige emoties zorgen vanwege de vorige relatie die je hebt gehad. Wanneer je nu echt weet wanneer je met een nieuwe relatie kunt beginnen, lees je in dit blog.

Zorg er altijd voor dat een echtscheiding netjes is afgerond voordat je start met daten

Bij een echtscheiding komt natuurlijk een hoop regelwerk kijken. Misschien moet de inboedel worden verdeeld, het huis moet worden verkocht of er moeten wat financiën worden geregeld. Maar het is natuurlijk ook een erg emotioneel proces. Daarom is het meer dan logisch dat het vooral veel tijd kost voordat je alles een plekje kunt geven. Daarom voel je zelf het beste aan wanneer het tijd is om weer aan een nieuwe relatie te starten. En door jezelf goed open te stellen, kun je in korte tijd de juiste stappen zetten tot een liefdevolle en nieuwe relatie.

Zijn er kinderen in het spel? Probeer de nieuwe relatie soepel en zo organisch mogelijk te integreren

Zijn er tijdens een echtscheiding kinderen in het spel? Dan is het nog belangrijker om de nieuwe relatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Communiceer dit goed met je kinderen, maar ook met de ex-partner. Door dit zo organisch mogelijk en zo goed mogelijk te laten verlopen, weet je zeker dat ook de relatie erg soepel kan verlopen. En dat komt de kwaliteit van de relatie alleen maar ten goede. Wel zo fijn om te weten, toch?

Bespreek met je nieuwe partner goed wat jullie wensen zijn in een nieuwe relatie na een echtscheiding

En ben je eenmaal druk met het opbouwen van de relatie? Dan is het enorm belangrijk dat j e jouw wensen en die van je nieuwe partner goed bespreekt. Denk daarbij aan de dates die je organiseert en of je bijvoorbeeld graag voor een leuk extraatje gaat, zoals erotische verhalen. Want één ding is zeker, een eerlijke en open communicatie is de sleutel tot succes. Ga je op korte termijn ook aan de slag met deze handige tips, zodat je kunt werken aan een betere relatie?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− een = 8
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.