Menu

SCHIP aanpak

Schip aanpak

De SCHIPaanpak in de etalage

De SCHIPaanpak is een herstelmodel voor de beschadigde relatie tussen partners en  partners die uit elkaar gaan. De aanpak vertrekt vanuit de rouw die een scheiding met zich meebrengt. Grote verliezen kunnen tot conflicten leiden. De SCHIPaanpak neemt het verlies in het conflict serieus.

Voordat je als ex-partners, in je rol van ouders, afspraken kunt maken over je kinderen, zul  je de voorbije relatie dienen af te hechten. Dat doe je samen door gesprekken te voeren over jullie relatie. Je wilt van je partner horen wat er is gebeurd. Je wilt van je partner erkenning krijgen. Het gaat binnen de SCHIPaanpak nadrukkelijk niet over de kinderen. 

Door samen terug te gaan naar de relatie, door de verliezen en de ontstane conflicten te onderzoeken, kun je begrijpen waarom de relatie is misgelopen. 

Alles wat je begrijpt, daar kun je mee verder

Pas dan kan er opnieuw worden verbonden, afspraken gemaakt omtrent de toekomst en  kunnen (ex-)partners ook samen ouders zijn voor de kinderen. Want het komt met de kinderen pas echt goed als het met de ouders goed gaat.

Het is een methode voor het begeleiden van, of doorleven van relaties in slecht weer.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende SCHIP behandelaren in Nederland en België.

 
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.