Menu

Vrouwelijke Bloggers:

gescheiden blog vechtscheiding

Alsnog een vechtscheiding, blog van Astrid

46 jaar en supertrotse moeder van een dochter van bijna 8. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in goede harmonie. Maar sinds ruim een jaar zijn ze alsnog in een vechtscheiding beland en ze begrijpt werkelijk niet waarom. Sinds kort wel weer gelukkig met een nieuwe partner, die helaas eveneens verwikkeld was in een vechtscheiding.

eenzaam in je huwelijk

Blog van Cathy over huwelijk en autisme

Cathy is 43 jaar. Moeder van een zoon (7) en een dochter (11). Anderhalf jaar geleden gescheiden van een man van wie men vermoedt dat hij een vorm van autisme heeft. Maandelijks schrijft ze over haar huwelijk en haar leven met een autistische ex. Langzaam wordt ze weer zichzelf. Vooral hoopt ze lotgenoten te laten weten dat ze niet de enige zijn.

gescheiden blogger

Blog van Christine, scheiding na meer dan 20 jaar

Christine is moeder van 3 kinderen van 22 jaar, 20 jaar en 18 jaar waarvan één niet meer huis woont. Ze is 53 jaar en gescheiden na een huwelijk van meer dan 20 jaar. Ze is nog steeds met het helingsproces bezig, samen met een paranormale therapeut, het gaat goed. Je hoeft het niet alleen te doen, maar je moet het wel zelf doen.

gescheiden blogger

Blog van gescheiden moeder Denise

een 40 jarige moeder van een zoon (15) (die tot haar grote verdriet bij zijn vader woont) en dochter (10) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin.

Eline blogt over haar scheiding en haar zoon met een depressie

Eline is gescheiden en heeft een zoon met een depressie. Zij beschrijft in haar persoonlijke blogs haar grote angsten en de strijd die zij met haar ex moet leveren.

blogs over scheiding

Blog van Elisa, ze wil geen vechtscheiding

moeder van twee geweldige meisjes van 8 en 5 jaar. Na een lange relatie (en huwelijk) met haar jeugdliefde besloot ze tot scheiden. Ze gingen in goede harmonie co-ouderschap doen. Er waren nog geen nieuwe partners. Alles ging meer dan prima; totdat hij een relatie kreeg en ging samenwonen. Waar ze nooit in terecht wilde komen ziet ze voltrekken voor haar ogen; machtstrijd over de rug van de meisjes. Een nachtmerrie. Ze wil geen vechtscheiding maar langzaamaan rest geen andere keuze.

gescheiden blogger

Blog van stiefmoeder Eveline

41 jaar en werkt bij een bank. Sinds twee jaar heeft ze een relatie met Nick en ze wonen nu een half jaar samen. Ze is stiefmoeder van Thomas die ze leerde kennen toen hij 4 was.

bloggen over scheiding

Blog van Femke

Ik ben Femke (45), ongeveer 2 ½ jaar geleden zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. We waren niet getrouwd, maar hebben wel 2 schatten van kinderen, inmiddels 16 en 13. Momenteel alleenwonend met de kinderen in een fijn huisje, een om-en-om-weekend-regeling met vader voor de kinderen. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding en het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke kanten aan het weer single zijn. Mijn lijfspreuk: bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht!

ouderverstoting blog

Blog over ouderverstoting van Frances

Frances beschrijft, in hele persoonlijke blogs, het proces van ouderverstoting waar zij, na de kinderontvoering door haar ex man, in terecht is gekomen.

gescheiden blogger

Blog van gescheiden moeder Iris

een gescheiden alleenstaande moeder van een jongen en een meisje. Ze heeft de eerste periode na haar echtscheiding een dagboek voor ons bijgehouden. Daarin kunnen wij lezen hoe zij, met vallen en opstaan, probeert om de draad weer op te pakken. Iris is dat inmiddels gelukt. Haar belevenissen uit haar beginperiode zijn voor veel mensen herkenbaar.

gescheiden moeder blogt over scheiding en nieuwe vriendin ex

Karijn verwerkt haar scheiding

Gescheiden moeder Karijn blogt over het verwerken van haar scheiding, de nieuwe vriendin van haar ex en nog veel meer!

blog van een stiefmoeder

Blog van stiefmoeder Kim

33 jaar en een relatie met een ontzettend lieve man en vader van 4 kinderen (3 meiden en 1 jongen) waarvan er twee parttime bij hen wonen. Ze schrijft over haar (soms moeilijke) rol als stiefmoeder.

gescheiden moeder blogt over co-ouderschap

Blog van Loes over co-ouderschap

bijna 43. Status: Na 22 jaar relatie, waarvan ruim 16 jaar getrouwd, in september 2016 gescheiden. En inmiddels zelfs weer verliefd. Kinderen: twee zonen van 8 en 12 en co-ouderschap, ook met de twee honden. Dus soms heel stil in huis en dan weer een levendige boel. Werk: 32 uur per week in 5 dagen. Heeft een oud huis gekocht waarin geklust moet worden en ze loopt dus standaard achter de feiten aan in het huishouden. #opgevenisgeenoptie #scheiding Kernwoorden: accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

blogs over echtscheiding. Scheiden was de beste keuze

Blog van Marieke, scheiden was de beste keuze

40 jaar, moeder van Mees van 8 en Ties van 5,5 jaar oud. Gescheiden sinds begin 2015. De scheiding was een van de beste keuzes van haar leven. Staat sinds die tijd weer in haar kracht, voelt zich sterker en vrouwelijker dan ooit. Met ex en zijn nieuwe vriendin heeft ze gelukkig goed contact. Sinds een aantal maanden is er een geweldig leuke en lieve man in haar leven. Samen met haar jongens, haar vriend en zijn dochter ervaart ze nieuwe dingen, nieuwe liefde en twee gezinnetjes die beetje bij beetje meer bij elkaar gaan horen...

gescheiden-daten

Martine op het datingpad na haar scheiding

Martine beschrijft op hilarische wijze hoe zij na haar scheiding gaat daten, en vooral hoe zij op verkenningstocht gaat in de off-en online dating wereld.

blog over echtscheiding

Blog van Meike over scheiden en gescheiden zijn

sinds 2013 gescheiden. Ze blogt over haar scheiding. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

liefdesverdriet

Blog van Mirre over haar narcistische ex

Mirre blogt over haar narcistische ex, maar ook over haar schoonmoeder.

ex met autisme

Blog van Monique met een ex met autisme

Monique beschrijft haar leven met en scheiding van een man met autisme.

daten na de scheiding

Leven met een depressieve man, blog van Mylene

Mylene blogt over haar leven met een depressieve man vóór haar scheiding, die helaas op een vechtscheiding is uitgelopen.

gescheiden moeder blogt. mijn man wil scheiden

Blog van Nadia: mijn man wil scheiden

40 jaar en een zoon van 5 en een jonge hond. Haar man wil scheiden en ze heeft geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.

blog over echtscheiding

Blog van Nanouk over het proces na de scheiding

32 jaar, werkt 36 uur op een school als leidinggevende. Ze heeft samen met haar ex-grote liefde, 2 dappere zoontjes van 3 en 5. Na een tweejarig twijfelproces zijn ze echt gescheiden. Ze beschrijft haar proces na de scheiding.

blog over scheiding

Blog van Olivia, gescheiden met pubers

als gescheiden moeder blogt ze over haar leven tijdens haar echtscheiding. Ze is 44 jaar, heeft 3 puberkinderen en is ruim 3 jaar geleden in een scheiding beland waar ze nog steeds mee worstelt.

scheiding verslaafde

Blog van Saskia over haar verslaafde ex

Het problematische huwelijk van Saskia is in 2014 geëindigd in een vluchtscheiding. Sindsdien zorgt ze 24/7 voor haar kinderen die beschadigd zijn door de vele spanningen in het huwelijk. Haar partner Jeroen heeft ook kinderen. Ze gaan zorgvuldig om met de nieuw ontstane situatie.

gescheiden moeder blogt

Blog van Thera over de periode na haar scheiding

Thera is 45 jaar, heeft twee kinderen en is sinds 2007 gescheiden. Ze merkt iedere dag nog de gevolgen van haar echtscheiding, ook al doet het geen pijn meer. Ze blogt bij ons over haar leven na de scheiding.

Mannelijke Bloggers:

depressief na de scheiding

Blog van Nick depressief na de scheiding

Nick is een gescheiden alleenstaande vader van 36 die sinds de scheiding probeert zijn draai in het leven weer te vinden en zoekt naar de juiste balans tussen werk, opvoeding en huishouding. Hij kan er niet meer omheen: hij is depressief na de scheiding.

als vrienden uit elkaar

Blog van Nico, als vrienden uit elkaar

Na bijna 20 jaar samen, waarvan 17 jaar huwelijk, en drie kinderen werd ik verrast door de mededeling dat de gevoelens van mijn vrouw voor mij veranderd waren. We zijn als vrienden en in zeer goede harmonie uit elkaar gegaan maar we doorlopen natuurlijk ook alle stadia van het rouwproces. In mijn blogs schrijf ik daarover.

scheiden zonder schade

Blog van Iain, gescheiden en co-ouder

35 jarige alleenstaande, gescheiden vader. Na de scheiding co-ouder van een zoontje en dochter. Hij beschrijft hoe hij zijn scheiding en co-ouderschap ervaart.

gescheiden vader

Blog van Patrick, schrijft ook over daten na de scheiding

Patrick is 42 jaar oud en is anderhalf jaar geleden gescheiden. Hij heeft 2 prachtige dochters van 4 en 6 die hij in zijn blogs “de blondines” noemt. Zijn ex-partner noemt hij, met respect, Mevrouw.

gescheiden vader vertelt

Blog gescheiden vader Daniel

Vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Daniel is opnieuw getrouwd en woont samen met haar en haar kinderen en schrijft dus ook over zijn samengestelde gezin.

Vlog

We kregen de vraag: Waarom verdwijnen liefde en respect uit je relatie? Deze vraag is natuurlijk heel moeilijk te beantwoorden maar Roos Boer heeft een heel mLees verder > scheiding liefde en respect
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.