Menu

Vrouwelijke Bloggers:

kind gescheiden ouders veiligheid kwijt

Blog van Alexandra, kind van gescheiden ouders

Ik wil graag een positieve draai geven aan alles wat ik meegemaakt hebt. Mijn ouders hebben jarenlang een vechtscheiding gehad waar mijn zus, broer en ik in het midden van hebben gezeten. Ik heb hiervoor veel hulp gehad, therapie, coaching en lieve vrienden en een partner. Inmiddels kan ik ook echt zeggen dat ik er een goede weg in heb gevonden en dat ik ook eindelijk van veel zorgen af ben. Ik kan veel tips en ervaringen delen omdat ik in de afgelopen jaren veel heb meegemaakt zoals dus ruzies, maar ook een samengesteld gezin.

gescheiden blog vechtscheiding

Blog van Astrid, alsnog een vechtscheiding

46 jaar en supertrotse moeder van een dochter van bijna 8. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in goede harmonie. Maar sinds ruim een jaar zijn ze alsnog in een vechtscheiding beland en ze begrijpt werkelijk niet waarom. Sinds kort wel weer gelukkig met een nieuwe partner, die helaas eveneens verwikkeld was in een vechtscheiding.

eenzaam in je huwelijk

Blog van Cathy over huwelijk en autisme

Cathy is 43 jaar. Moeder van een zoon (7) en een dochter (11). Anderhalf jaar geleden gescheiden van een man van wie men vermoedt dat hij een vorm van autisme heeft. Maandelijks schrijft ze over haar huwelijk en haar leven met een autistische ex. Langzaam wordt ze weer zichzelf. Vooral hoopt ze lotgenoten te laten weten dat ze niet de enige zijn.

extreem gedrag narcist

Blog van Charlotte met narcistische ex

Mijn naam is Charlotte en ik heb 3 kinderen van inmiddels 16, 13 en 11 jaar. Ik heb alleen de zorg voor hen en ze gaan af en toe naar hun vader, die gediagnosticeerd is met een narcistische stoornis. Inmiddels woon ik al ruim 5 jaar niet meer met mijn ex-partner samen en zijn we 3 jaar officieel gescheiden. Helaas is het na 5 jaar nog altijd niet mogelijk om in goed overleg voor de kinderen te zorgen. Dat zorgt soms voor lastige situaties waar de kinderen en ik steeds beter mee leren om te gaan.

gescheiden blogger

Blog van Christine, scheiding na meer dan 20 jaar

Christine is moeder van 3 kinderen van 22 jaar, 20 jaar en 18 jaar waarvan één niet meer huis woont. Ze is 53 jaar en gescheiden na een huwelijk van meer dan 20 jaar. Ze is nog steeds met het helingsproces bezig, samen met een paranormale therapeut, het gaat goed. Je hoeft het niet alleen te doen, maar je moet het wel zelf doen.

gescheiden blogger

Blog van Denise, gescheiden moeder

een 40 jarige moeder van een zoon (15) (die tot haar grote verdriet bij zijn vader woont) en dochter (10) die na een relatie van 21 jaar is gescheiden nadat haar man een nieuw leven wilde beginnen met haar toenmalige vriendin.

Blog van Eline, over haar scheiding en haar zoon met een depressie

Eline is gescheiden en heeft een zoon met een depressie. Zij beschrijft in haar persoonlijke blogs haar grote angsten en de strijd die zij met haar ex moet leveren.

blogs over scheiding

Blog van Elisa, ze wil geen vechtscheiding

Na een lange relatie (en huwelijk) met haar jeugdliefde besloot ze tot scheiden. Ze gingen in goede harmonie co-ouderschap doen. Waar ze nooit in terecht wilde komen ziet ze voltrekken voor haar ogen; machtstrijd over de rug van de meisjes. Een nachtmerrie. Ze wil geen vechtscheiding maar langzaamaan rest geen andere keuze.

parallel ouderschap

Blog van Emma, over parallel ouderschap

Ik ben Emma, 39 jaar en moeder van drie kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Het is inmiddels een jaar na de ‘scheidingsmelding’ van mijn ex. Communiceren zonder spanning en strijd werd al snel onmogelijk. We doen daardoor aan parallel ouderschap ‘light’ (zonder mediator ter ondersteuning in het contact) om de kinderen niet extra te belasten. Communiceren doen we alleen als het echt noodzakelijk is en op een korte en zakelijke manier, dit weten we allebei. Alles voor de kinderen. Hoe dit het beste kan leer ik al doende, maar we merken nu allemaal al meer rust en vrijheid in ons leven dan in alle voorgaande jaren ‘samen’.

moederschap

Blog van Evelien over ouderverstoting

Evelien blogt over haar scheiding die in eerste instantie soepel verliep, maar in de jaren die volgden veel schade veroorzaakte, met ouderverstoting als gevolg.

Ouderverstoting en sociale media

Blog van Felix, ouderverstoting door de ogen van een kind

In mijn boek “Ouderverstoting, door de ogen van een kind”, beschrijf ik hoe de scheiding van mijn ouders mijn leven heeft beïnvloed. Na meer dan twintig jaar geen contact te hebben gehad met mijn vader, besloot ik twee jaar geleden weer contact op te nemen en bleek er sprake geweest te zijn van het ouderverstotingssyndroom. Hier ben ik zelf achter gekomen, niemand heeft mij hierbij kunnen helpen of ondersteunen. Het was een grote zoektocht waar ik als completer mens uit ben gekomen.

bloggen over scheiding

Blog van Femke

In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding en het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke kanten aan het weer single zijn. Mijn lijfspreuk: bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht!

wederzijds respect

Blog van Fien over falende jeugdzorg

Ik ben Fien, een veertiger en trotse moeder van twee pubers van 13 (dochter) en 11 jaar (zoon). Ik ben inmiddels twee jaar gescheiden. Hoewel mijn ex en ik de kinderen anders beloofd hadden is het ons niet gelukt om in goede harmonie uit elkaar te gaan. Ik vind dat zeer spijtig.

ouderverstoting blog

Blog van Frances, over ouderverstoting

Frances beschrijft, in hele persoonlijke blogs, het proces van ouderverstoting waar zij, na de kinderontvoering door haar ex man, in terecht is gekomen.

gescheiden blogger

Blog van Iris, gescheiden moeder

een gescheiden alleenstaande moeder van een jongen en een meisje. Ze heeft de eerste periode na haar echtscheiding een dagboek voor ons bijgehouden. Daarin kunnen wij lezen hoe zij, met vallen en opstaan, probeert om de draad weer op te pakken. Iris is dat inmiddels gelukt. Haar belevenissen uit haar beginperiode zijn voor veel mensen herkenbaar.

relatie van kind met beide ouders bij scheiding

Blog van Iris, kind van gescheiden ouders

Iris (31) heeft als kind drie scheidingen meegemaakt en is nu de ‘vriendin van papa’. Zij heeft de opvatting dat een scheiding – waarbij het contact met beide ouders blijft bestaan – op de lange termijn niet automatisch leidt tot schade voor kinderen.

ik moet voor mezelf zorgen

Blog van Janna, een huwelijk met Asperger

Ik ben een vrouw van 42 met 3 zoons van. De oudste heeft net als zijn vader Asperger en woont al 4 jaar in een woongroep, maar komt regelmatig logeren. Ik werk 32 uur per week (nu nog herstellende van een burnout). Mijn man en ik hebben in oktober besloten te gaan scheiden. De liefde is wederzijds op, zijn Asperger heeft een grote invloed op ons huwelijk gehad en ook op mij.

gescheiden moeder blogt over scheiding en nieuwe vriendin ex

Blog van Karijn, scheiding verwerken

Gescheiden moeder Karijn blogt over het verwerken van haar scheiding, de nieuwe vriendin van haar ex en nog veel meer!

tussen 2 huizen

Blog van Kyra, kind van gescheiden ouders

De ouders van Kyra (24 jaar) gingen uit elkaar toen zij 11 jaar oud was. Ondanks dat het niet voldeed aan de eisen van een “vechtscheiding”, heeft de scheiding veel impact gehad op haar. Inmiddels kan ze haar ervaringen goed inzetten als buddy bij Villa Pinedo en als ervaringsdeskundige in het Platform Scheiden zonder Schade.

ik sta nog overeind

Blog van Lisa moeder en bonusmoeder

Ik heb samen met mijn man een heerlijk jongetje van 1,5 en ben bonus moeder van 2 heerlijke kinderen van 10 en 13. Ik hou van heerlijk eten, samen genieten, reizen, een goed boek en heerlijk buiten zijn. Ik werk 4 dagen als gezinsvoogd bij bureau jeugdzorg. Graag vertel ik jullie over het leven als moeder en bonus moeder en alles wat daar bij komt kijken.

hoe ben ik het eerste jaar na mijn scheiding doorgekomen

Blog van Lo, mijn ex ging vreemd

Lo (44) schrijft wat ze heeft meegemaakt. Na 20 jaar samen te zijn, waarvan 18 jaar getrouwd, is ze nu 6 maand gescheiden en 12 maand uit elkaar met haar ex. Ze is moeder van drie pubers, woonachtig in een klein dorp, werkzaam in het onderwijs.

gescheiden moeder blogt over co-ouderschap

Blog van Loes over co-ouderschap

Gescheiden, opgeven is geen optie, accepteren wat is, loslaten (daar is ie weer), humor, liefde, respect.

bewuste keuzes na scheiding

Blog van Lotte, single mama

In juli 20109 zijn mijn man en ik uit elkaar gegaan, we waren 15 jaar samen. Daarna ben ik verhuisd naar een huurwoning niet ver van de koopwoning waar we samen zijn gestart, maar die inmiddels zijn eigendom is. Tot nu toe verloopt het contact soepel in co-ouderschap en blijven we het belang van de kinderen beide voorop stellen. Al verschillen de meningen over welke keuzes daarbij passen wel eens. Maar hey, heb je dat niet ook als je nog gewoon samen bent.

blogs over echtscheiding. Scheiden was de beste keuze

Blog van Marieke, scheiden was de beste keuze

De scheiding was een van de beste keuzes van haar leven. Staat sinds die tijd weer in haar kracht, voelt zich sterker en vrouwelijker dan ooit. Samen met haar jongens, haar vriend en zijn dochter ervaart ze nieuwe dingen, nieuwe liefde en twee gezinnetjes die beetje bij beetje meer bij elkaar gaan horen...

gescheiden-daten

Blog van Martine, op het datingpad na haar scheiding

Martine beschrijft op hilarische wijze hoe zij na haar scheiding gaat daten, en vooral hoe zij op verkenningstocht gaat in de off-en online dating wereld.

blog over echtscheiding

Blog van Meike over scheiden en gescheiden zijn

sinds 2013 gescheiden. Ze blogt over haar scheiding. In het dagelijks leven moeder van twee dochters, ex, juriste, hardloopster en met veel plezier bezig met het opbouwen van een nieuw leven.

alimentatie verzekeren

Blog van Merel de scheiding is een nieuwe kans

Ik ben Merel 38 jaar en mama van 2 kindjes. Een zoontje van 5 jaar en een dochtertje van 2,5 jaar. Inmiddels bijna 2 jaar gescheiden. De keus van hun papa, er bleek na 2 maanden toch een andere vrouw te zijn. Inmiddels is papa al opnieuw getrouwd en is deze vrouw dus ook bij mijn kinderen. Na een lange periode van rouwen, ongelukkig zijn en het gebrek aan zelfvertrouwen grijp ik deze gebeurtenis aan als een nieuwe kans voor mezelf. De wereld ligt weer open voor mij. Ondanks het gemis van mijn kinderen als ze er niet zijn…

liefdesverdriet

Blog van Mirre over haar narcistische ex

Mirre blogt over haar narcistische ex, maar ook over haar schoonmoeder.

narcistische trekken

Blog van Caroline over ouderverstoting en valse beschuldiging

De man van Caroline is vals beschuldigd door zijn ex. Hierdoor heeft hij onschuldig vastgezeten en heeft hij al jaren geen contact meer met zijn kinderen. Ouderverstoting pur sang.

gescheiden moeder blogt. mijn man wil scheiden

Blog van Nadia: mijn man wil scheiden

40 jaar en een zoon van 5 en een jonge hond. Haar man wil scheiden en ze heeft geen idee hoe de toekomst eruit gaat zien.

blog over echtscheiding

Blog van Nanouk over het proces na de scheiding

32 jaar, werkt 36 uur op een school als leidinggevende. Ze heeft samen met haar ex-grote liefde, 2 dappere zoontjes van 3 en 5. Na een tweejarig twijfelproces zijn ze echt gescheiden. Ze beschrijft haar proces na de scheiding.

blog over scheiding

Blog van Olivia, gescheiden met pubers

als gescheiden moeder blogt ze over haar leven tijdens haar echtscheiding. Ze is 44 jaar, heeft 3 puberkinderen en is ruim 3 jaar geleden in een scheiding beland waar ze nog steeds mee worstelt.

destructieve relatie

Blog van Paula over destructieve relatie

Paula heeft 26 jaar een destructieve relatie gehad met een narcistische man en blogt over haar ervaringen.

klem in een vechtscheiding

Blog van Pien en Rogier over vechtscheiding en stiefmoederschap

Pien en Rogier bloggen samen over de vechtscheiding waar Rogier in is beland. Zij zijn beide gescheiden en hebben sinds een aantal jaar een relatie. Zij schrijven over de haatcampagne van de ex van Rogier en het stiefmoederschap van Pien.

belastingaangifte na scheiding

Blog van Sam, scheiden in het buitenland

Ik ben SAM, geboren en getogen Amsterdamse, opgegroeid in de mooiste stad van het land. Veel gereisd en ook gewerkt in het buitenland. Heb dan ook onderweg de liefde gevonden en ook in het buitenland 2 prachtige kinderen mogen krijgen. Ik woonde in een dorp, een verandering na een hectisch en druk leven in de horeca en genoot van de rust. Na een aantal jaren begon ik de stad toch te missen en verloor ik mezelf beetje bij beetje. Cultuur verschillen werden ook steeds duidelijker door de jaren heen en we groeiden uit elkaar.

besloot ik weg te gaan

Blog van Sandra, stressfactor scheiden

In de achterliggende jaren heb ik de vier grote stressfactoren in een mensenleven meegemaakt in korte tijd: scheiden, sterfgevallen, verhuizing en een faillissement. Het zorgde ervoor, dat ik een enorme persoonlijke groei heb doorgemaakt.

scheiding verslaafde

Blog van Saskia over haar verslaafde ex

Het problematische huwelijk van Saskia is in 2014 geëindigd in een vluchtscheiding. Sindsdien zorgt ze 24/7 voor haar kinderen die beschadigd zijn door de vele spanningen in het huwelijk. Haar partner Jeroen heeft ook kinderen. Ze gaan zorgvuldig om met de nieuw ontstane situatie.

scheiding

Blog van Tess, gescheiden mama van kleine jongens

Mijn naam is Tess, 37 jaar en moeder van Sven (bijna 4) en Thijs (bijna 2). Beiden dus nog ontzettend jong en natuurlijk totaal niet de wens om deze jonge mannen als gescheiden mama’s op te voeden maar helaas is het zover gekomen. Sophie, mijn ex, is onderneemster en ikzelf ben werkzaam als docent. Vanuit mijn jeugd altijd in de horeca gewerkt en nog steeds geniet ik, buiten corona tijden, ontzettend van bourgondisch leven, intens lachen en genieten met lieve mensen en de kids plus natuurlijk…. dansjes doen.

stiefmoeder

Blog van Tessa, stiefmoeder

Stiefmoeder Tessa blogt over haar ervaringen. Ik ben sinds bijna 10 jaar stiefmoeder van de kinderen van mijn partner die om het weekend ook bij ons wonen. Het zijn leuke jongens en het brengt veel gezelligheid, maar het is ook nog steeds wel een beetje een zoektocht naar mijn rol in het geheel.

gescheiden moeder blogt

Blog van Thera over de periode na haar scheiding

Thera is 45 jaar, heeft twee kinderen en is sinds 2007 gescheiden. Ze merkt iedere dag nog de gevolgen van haar echtscheiding, ook al doet het geen pijn meer. Ze blogt bij ons over haar leven na de scheiding.

Als we geen kinderen hadden gehad

Blog van Vera, 8 jaar geleden gescheiden

Ik ben Vera. Inmiddels is het ruim 8 jaar geleden dat ik gescheiden ben, maar dingen lopen nog steeds niet lekker met de vader van mijn jongens. Ik neem jullie graag mee door het verloop van mijn scheiding en de stappen die ik zette in mijn nieuwe leven na de scheiding.

samengesteld gezin

Blog van Willemijn, opgegroeid in samengesteld gezin en gescheiden

Willemijn is opgegroeid in samengesteld gezin en nu ook zelf gescheiden. Zij blogt over haar ervaringen.

de ware

Blog van Sanne, een relatiebreuk als je mentale problemen hebt

Sanne is 28 jaar en woont sinds kort samen met haar moeder na haar relatiebreuk. Op 14-jarige leeftijd is bij haar een angst- en paniekstoornis vastgesteld. Door de jaren heen zijn daar verschillende mentale kwetsbaarheden bijgekomen en in 2 jaar tijd is ze niet alleen haar partner maar ook haar baan verloren. Ze schrijft voornamelijk over het verwerken van een relatiebreuk als je te kampen hebt met mentale problemen.

Mannelijke Bloggers:

bob over zijn scheiding

Blog van Bob over zijn onverwachte scheiding

Ik ben 49 jaar, papa en co-ouder van meisje 14, jongen 12, meisje 9. Welgeteld 9 maanden gescheiden. Traditioneel gezin, moeder fulltime thuis, pa werkt en is vaak zakelijk onderweg. Scheiding komt onverwacht, maar als het moet gaan we dit hélemaal goed doen. Gezamenlijke vakanties, dicht bij elkaar blijven wonen, alles in goed overleg. Totdat…

Ouderverstoting en sociale media

Blog van Felix, ouderverstoting door de ogen van een kind

In mijn boek “Ouderverstoting, door de ogen van een kind”, beschrijf ik hoe de scheiding van mijn ouders mijn leven heeft beïnvloed. Na meer dan twintig jaar geen contact te hebben gehad met mijn vader, besloot ik twee jaar geleden weer contact op te nemen en bleek er sprake geweest te zijn van het ouderverstotingssyndroom. Hier ben ik zelf achter gekomen, niemand heeft mij hierbij kunnen helpen of ondersteunen. Het was een grote zoektocht waar ik als completer mens uit ben gekomen.

verstoten vader

Blog van I-Pat, verstoten vader

Verstoten vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

De impact van psychische problemen op mijn relatie

Blog van Johannes over impact van psychische problemen op een relatie

Trotse papa van twee prachtige dochters van 4 en 7 jaar. Mijn partner heeft ruim twee jaar geleden besloten een punt te zetten achter de relatie. De reden van de relatiebreuk lag bij mijn psychische kwetsbaarheden, zoals dat netjes heet. Ik was daardoor op dat moment huisvader en de impact op mij was het grootst. Gelukkig heb ik een zeer goede relatie met mijn ex-partner waardoor we alles voor de kinderen goed kunnen regelen. In mijn blogs deel ik mijn ervaringen en schrijf ik over de impact van psychische problemen op een relatie, in de hoop dat mensen er iets aan hebben.

Blog van Joost, einde van een samengesteld gezin

Vader van twee prille twintigerdochters. Al ruim 22 jaar schrijft hij in allerlei vormen over de impact die zijn echtscheiding en zijn nieuwe relatie op zijn leven hebben gehad. Hij maakt ook muziek en brengt nu een liedje uit waarin een pas gescheiden vader praat met zijn jonge dochter over hun nieuwe situatie. Daarmee wil hij onder meer de vaak onderschatte emotionele moeilijkheden aankaarten waarmee alleenstaande vaders in co-ouderschap moeten weten om te gaan.

blog van marc over daten en meer

Blog van Marc over daten en meer

Ik ben Marc, 39 jaar en gescheiden vader van twee prachtige meiden van (bijna) 3 en 5 jaar oud. Anderhalf jaar geleden ben ik gescheiden. Met mijn blogs hoop ik andere ouders van inspiratie te voorzien over het (weer) inrichten van het leven. Rode draad zijn mijn belevenissen in het bos dat daten heet, maar ook andere onderwerpen zullen voorbij komen.

blog van mario

Blog van Mario, praktische stappen zetten

Mario (58) was ruim 30 jaar samen met Angela (55). Nu zo’n anderhalf jaar geleden is zijn huwelijk gestrand. Na een korte maar diepe crisis heeft Mario de weg omhoog toch weer gevonden. De rode draad van deze blogs is dat Mario besloten heeft samen met zijn (inmiddels ex-) partner constructief de gemeenschappelijke zaken te ontvlechten. Op Nieuwe Stap vertelt Mario over een aantal van deze praktische stappen die hij heeft doorlopen.

blog over vechtscheiding Michiel

Blog van Michiel over vechtscheiding

Michiel is 46 jaar en vader van twee dochters van 14 en 16 jaar. Ruim 2,5 jaar gescheiden waarbij de rechtszaken over de financiële afhandeling nog altijd lopen en de kinderen inzet zijn geworden in deze vechtscheiding. Maandelijks schrijft Michiel over de effecten die dat heeft op zijn leven met zijn vriendin en dat van zijn kinderen.

depressief na de scheiding

Blog van Nick depressief na de scheiding

Nick is een gescheiden alleenstaande vader van 36 die sinds de scheiding probeert zijn draai in het leven weer te vinden en zoekt naar de juiste balans tussen werk, opvoeding en huishouding. Hij kan er niet meer omheen: hij is depressief na de scheiding.

als vrienden uit elkaar

Blog van Nico, als vrienden uit elkaar

Na bijna 20 jaar samen, waarvan 17 jaar huwelijk, en drie kinderen werd ik verrast door de mededeling dat de gevoelens van mijn vrouw voor mij veranderd waren. We zijn als vrienden en in zeer goede harmonie uit elkaar gegaan maar we doorlopen natuurlijk ook alle stadia van het rouwproces. In mijn blogs schrijf ik daarover.

gescheiden vader

Blog van Patrick, schrijft ook over daten na de scheiding

Patrick is 42 jaar oud en is anderhalf jaar geleden gescheiden. Hij heeft 2 prachtige dochters van 4 en 6 die hij in zijn blogs “de blondines” noemt. Zijn ex-partner noemt hij, met respect, Mevrouw.

scheiding verwerken met emdr

Blog van Phil, mijn wereld stortte in

Hoi. Mijn naam is Phil. Ik ben 45 jaar, vader van een zoon van 18 en een dochter van 15. In april 2021 stortte mijn wereld in toen mijn vrouw mij vertelde dat haar gevoelens voor mij weg zijn en dat ze onze relatie wil beëindigen. Ik wil graag mijn kant van het verhaal met jullie delen, waarbij ik hoop dat andere mensen die in soortgelijke situatie zitten hier steun uit kunnen halen of dat misschien zelfs kan worden voorkomen dat dit bij anderen gebeurt.

scheiden

Blog van Pieter, scheiden en jezelf terugvinden

Pieter blogt over echt scheiden, midlife en jezelf terugvinden. Na 18 jaar samenwonen gaan Pieter en zijn vrouw uit elkaar. Het was een intense liefde maar ze zien geen andere mogelijkheid meer. Door de scheiding wordt hij gedwongen zijn leven kritisch tegen het licht te houden: wie is hij, wie was hij en wat moet er anders?

wij gaan scheiden

Blog van Willem, we gaan scheiden

Willem (32) schrijft terwijl hij het meemaakt. Na een 12 jarige relatie waarvan 2 jaar getrouwd zit hij nu in het scheidingsproces en geeft een kijkje in hoe hij zijn leven combineert tussen scheiden, kinderen, werk en toekomst...

gescheiden vader

Blog van Bas

Bas, gescheiden in voorjaar 2012, is behalve content manager, professioneel blogger en online uitgever ook de trotse vader van 3 pubers die sinds kort weer allemaal bij hem wonen. Hij woont in Zutphen en vertelt over zijn nieuwe leven na zijn best wel bewogen huwelijk van ruim 20 jaar.

gescheiden vader vertelt

Blog van Daniel, gescheiden vader

Vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Daniel is opnieuw getrouwd en woont samen met haar en haar kinderen en schrijft dus ook over zijn samengestelde gezin.

scheiden zonder schade

Blog van Iain, gescheiden en co-ouder

35 jarige alleenstaande, gescheiden vader. Na de scheiding co-ouder van een zoontje en dochter. Hij beschrijft hoe hij zijn scheiding en co-ouderschap ervaart.
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.