Menu

Alimentatiewijzer.nl

alimentatiewijzer

Alimentatiewijzer.nl: jouw specialist voor al jouw alimentatievragen!

Op Alimentatiewijzer.nl vind je alle informatie over alimentatie! Wanneer jullie uit elkaar gaan kunnen afspraken over de alimentatie heel wat teweeg brengen. Want welk bedrag is nou eigenlijk redelijk?  Maar ook als jullie al enige tijd uit elkaar zijn kan de alimentatie problemen opleveren. Zo zijn er exen die de alimentatie niet betalen en kun je te maken krijgen met een ex die niet eerlijk is over zijn/haar inkomen. Alimentatie is altijd aan verandering onderhevig. Verandert er iets belangrijks in jullie situatie, dan kun je er donder op zeggen dat dit ook invloed heeft op de hoogte van de alimentatie. 

Onze klanten hebben veel vragen over de alimentatie. Hoe stel je de hoogte van de alimentatie vast? Hoe lang moet je alimentatie betalen? Hoe vorder je alimentatie van je ex? Of ze hebben een conflict met hun ex wanneer ze de hoogte van de alimentatie willen aanpassen en weten niet wat te doen.

Op Alimentatiewijzer.nl vind je antwoord op al deze vragen en informatie over onder andere de partneralimentatie, kinderalimentatie, alimentatie indexering, de hoogte van de alimentatie, de duur van de alimentatie en het wijzigen van de alimentatie. Wij zijn er voor zowel de alimentatiebetaler als de alimentatie ontvanger. Neem gerust een kijkje op onze site. Kom je er niet helemaal uit, dan mag je altijd contact met ons opnemen. Je legt jouw situatie aan ons voor en onze medewerkers geven jou gratis juridisch advies.

Gratis bereken modules

Op Alimentatiewijzer.nl vind je een aantal gratis berekenmodules waar je zelf mee aan de slag kunt.. Zo kun je gratis het nieuwe alimentatiebedrag na de jaarlijkse indexering berekenen. Ook bieden we een gratis module aan om een indicatie te geven van de hoogte van de partner- en kinderalimentatie.

Officiële alimentatieberekening

Wil je exact weten wat de hoogte van de alimentatie moet worden? Of wil je de alimentatie laten herberekenen? Dan bieden wij voor een scherp tarief een officiële en onafhankelijke (her)berekening aan. De kosten voor een alimentatieberekening zijn €125 euro inclusief btw en voor een herberekening €140 euro inclusief btw. Op deze manier kunnen jullie samen eerlijke afspraken maken over de alimentatie zonder dat hier een advocaat aan te pas hoeft te komen. Dit is beter voor de verstandhouding en voor je portemonnee. 

Juridische hulp

Heb je juridisch advies nodig of hulp van een specialist? Dan kun je gratis en vrijblijvend contact opnemen met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven je advies op maat. Indien nodig brengen ze je in contact met een alimentatiespecialist bij jou in de buurt. 

Onderdeel van De Nationale Adviesbalie

Alimentatiewijzer.nl is onderdeel van De Nationale Adviesbalie. Je kunt bij ons terecht voor juridische hulp. Op onze websites kun je terecht voor uitgebreide informatie over veel verschillende rechtsgebieden. Zo vind je altijd de informatie die je nodig hebt. De Nationale Adviesbalie bestaat uit een toegewijd en enthousiast team dat nauw met elkaar samenwerkt en jou graag helpt met jouw juridische vragen. Wij leggen je uit welke juridische vervolgstappen er in jouw situatie mogelijk en verstandig zijn. Daarnaast werken we samen met advocaten, juristen en mediators door heel Nederland. Als het nodig is brengen wij je in contact met de juiste specialist voor jouw situatie.
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.