Menu

Centrum Holistische Conflicthantering

Centrum Holistische conflicthantering

Het Centrum Holistische Conflicthantering is een initiatief van Mariëlle van der Giessen en Lieneke Witloks. Vanuit hun ruime ervaring als scheidingsmediators en opleiders voor mediators hebben zij dit centrum opgericht voor iedereen die met echtscheidingen te maken heeft, zowel voor degenen die zelf in een scheiding zijn verwikkeld als voor de professionals die daarmee te maken hebben.

Wat bieden wij?

Het Centrum Holistische Conflicthantering biedt mediations in echtscheidingen, 1-op-1 coaching voor scheidende partners én opleidingen voor professionals die met scheidingen te maken hebben.

Met dit centrum willen zij een andere visie op scheiden en conflicten de wereld in brengen. 

“Wij onderscheiden ons van andere scheidingsmediators en opleiders door een holistische aanpak. Holistisch betekent voor ons ’kijken naar het totaal’. 

Wij besteden bij scheidingen intensief aandacht aan het interne (menselijke en emotionele) en externe (zakelijke en financiële) traject. Zowel in onze mediations als in onze opleidingen bieden we steeds een balans tussen onze kennis en kunde rondom het interne en het externe stuk, de boven- en de onderstroom.

Het één kan wat ons betreft niet los worden gezien van het ander. Bij veel scheidingen wordt in een (te) vroeg stadium de aandacht op de materiële en praktische zaken gelegd. Vanuit onze ruime ervaring met scheidingen weten we dat eerst de emotionele “druk van de ketel” moet, voordat je met elkaar goede praktische en financiële afspraken kunt maken.”

Je gaat scheiden

Indien je van plan bent te gaan scheiden en:

  • je wilt de scheiding met je aanstaande ex-partner graag in goed overleg met elkaar regelen;
  • je vindt het belangrijk dat jij en je ex-partner na de scheiding als ouders van jullie kinderen goed met elkaar kunnen blijven communiceren;
  • je staat er voor open om op een eerlijke en bewuste manier te reflecteren op je eigen gedrag in de relatie en communicatie met je ex-partner;
  • je wilt graag na de scheiding echt een nieuwe start kunnen maken?

Dan nodigen we je graag samen met je ex-partner uit om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van ons. Dit gesprek duurt een half uur is kosteloos en kan zowel online als op locatie.

Je bent een professional

Ben je een professional en heb je te maken met scheidingen dan bieden we:

  • een geaccrediteerde specialisatieopleiding voor familiemediation en echtscheidingen, waarin je in 8 dagen de kneepjes van deze holistische aanpak en het mediationproces specifiek voor scheidingen leert, waarbij ook ruim aandacht wordt besteed aan de juridische en financiële aspecten.
  • een op maat (inhouse-)training, waarbij we praktische tools en inzichten aanreiken om de communicatie met scheidende stellen soepeler te laten verlopen.

Maak een vrijblijvende afspraak met ons voor meer informatie over onze opleidingen en trainingen.

Over Lieneke en Mariëlle

Lieneke voert al vele jaren een eigen mediationpraktijk en heeft zich de laatste jaren toegelegd op hoog geëscaleerde echtscheidingen. Daarnaast is zij als opleider verbonden aan de basisopleiding tot mediator en de specialisatieopleiding voor familiemediators.

Mariëlle is ruim 25 jaar familierechtadvocaat, voert daarnaast haar eigen mediationprakijk en is als opleider verbonden aan de basis- en specialisatieopleiding voor familiemediators en de beroepsopleiding voor advocaten.

Zij hebben hun krachten gebundeld vanuit hun gedeelde visie op scheiden en op conflict. 

Voor meer informatie: https://www.centrumconflicthantering.nl/ 

 
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.