Menu

Scheidings- en Relatiecoach Marloes van den Heuvel

Relatie- en Scheidingscoach Marloes van den Heuvel

Een relatiecrisis gaat meestal gepaard met veel emoties als woede, frustratie, stress en onmacht. Emoties die vaak leiden tot de keuze om te gaan scheiden. Als de storm is gaan liggen, zou je best wel eens spijt zou kunnen hebben van de gemaakte keuze…

Hoe mooi zou het zijn om bij een relatiecrisis in alle rust een gezamenlijk besluit te nemen. Een weloverwogen keuze te maken om te scheiden of samen verder te gaan. Een beslissing waarvan je allebei zeker weet én voelt dat je de juiste keuze gemaakt heb, hoe moeilijk ook!

Succesvol Samen verder of Succesvol Scheiden?

In een traject van 8 weken coach ik jullie bij deze ingewikkelde keuze. In alle rust werken we naar een keuze waar jullie beiden achter staan

Een scheiding voorkomen, betekent dat je moet werken aan het versterken van de verbinding. Maar hoe doe je dat? Wat is er nodig om jullie relatie te herstellen?
Vaak wordt gedacht dat er niets meer aan te doen is. Maar dat hoeft helemaal niet! Want wat lost het echt op als je uit elkaar gaat? Wat je niet oplost in je huidige relatie neem je immers mee naar de volgende relatie. Stel dat je uit elkaar gaat terwijl dat eigenlijk niet nodig is?

In deze fase van weinig verbinding voelen, liggen er ook andere zaken op de loer. Zoals de verleiding om in een andere relatie te stappen. Een ander geeft jou misschien wél de aandacht die je op dat moment zo mist in je eigen relatie. Ook al wil je het niet echt, de verleiding om hieraan toe te geven is groter dan ooit.

Welke stappen mag je zetten in deze fase?

  1. Erken dat er teveel spanning is tussen jullie.
  2. Sta open voor een bewustere communicatie, op weg naar meer gelijkwaardigheid en verbinding.
  3. Erken dat de vastgeroeste patronen moeten worden doorbroken.

Ik help je zoeken naar de weg om uit deze cirkels te stappen. Sta je open om de gedachten en gevoelens van je partner te leren horen, zien en accepteren? Ook al zijn die anders dan jij verwacht of hoopt? Of blijkt dat jullie definitief zo ver uit elkaar zijn gegroeid dat het moment aanbreekt om aan een scheiding te gaan denken?

Wat uiteindelijk ook jullie keuze zal zijn, na het nemen van deze beslissing kan ik jullie coachen in het proces van ‘Succesvol Scheiden’ of ‘Succesvol Samen Verder’. 
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.