Menu

Wie is verantwoordelijk voor de autostoeltjes?

1 reactie
Wie is verantwoordelijk voor de autostoeltjes

Onderstaande vraag kwam bij ons binnen. Het is duidelijk dat hier geen eenduidig antwoord op te vinden is wanneer het niet is benoemd in het ouderschapsplan. Hoe zou jij hiermee omgaan?

Vraag: wie is verantwoordelijk voor de autostoeltjes?

Ik ben ontvanger van kinderalimentatie. Nu gaan de kinderen deze zomer met hun vader op vakantie naar Italië. Normaal gesproken kan hij dan mijn autostoeltjes gebruiken. Maar wegens omstandigheden kan dat deze keer niet.

Ik kan één autostoeltje van vrienden lenen, maar een tweede kan ik nergens lenen. Mijn ex moet dus nog één autostoeltje regelen. Hij vindt dat ik die moet betalen. Ik vind dat hij die zelf moet betalen.

Wat is hierin redelijk?

Het antwoord

Alimentatiewijzer: Wat vervelend dat jullie er niet samen uit kunnen komen. Juridisch gezien kan ik er niet veel over zeggen, helaas. Het is een ‘grijs gebied’ met dit soort aanschaffen. Als jullie geen duidelijke afspraken hebben gemaakt over deze kosten, wordt er normaliter vanuit gegaan dat de alimentatie-ontvanger betaald. Echter, vader kiest er zelf voor om op vakantie te gaan en is een autostoel noodzakelijk in verband met veiligheid. Je mag ergens van een ouder verwachten dat hij of zij de veiligheid waarborgt. 

Hoe zou jij hiermee omgaan?

Het is moeilijk om álle situaties waar je in de toekomst mee te maken krijgt vast te leggen in het convenant of ouderschapsplan. Maar je wil ook voorkomen dat je onenigheid hebt over kleine dingen.

Hoe gaan jullie hiermee om?

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REACTIES

Jannes - 11 jul 2024

Vader kan dat zelf regelen, hij gaat ten slotte op vakantie. Hoe moeilijk kan het zijn.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.