Menu

De begrafenis van opa en oma na de scheiding. Hoe gaan jullie daarmee om?

1 reactie
begrafenis Opa of oma ana de scheiding

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen.

Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden en jullie ouders ook.

Roos bespreekt vandaag de situatie dat een van jullie ouders, oftewel opa of oma van jullie kinderen, komt te overlijden.

Hoe gaan jullie daarmee om?

Voor de kinderen is het waarschijnlijk het fijnste wanneer papa én mama op de begrafenis aanwezig zijn. Maar of het je lukt om dat te regelen nadat een van je ouders is overleden?

Luister naar de tips van Roos.

Roos Boer.nl

Kijk hier voor alle vlogs van Roos

REACTIES

Sylvie - 20 feb 2024

Ik was ook gescheiden van de man van mijn kinderen toen zijn vader plotseling kwam te overleiden. Ik had altijd een goede band met zijn vader gehad en het blijft natuurlijk de opa van mijn kinderen. Ik heb het met mijn ex-vriend en zijn moeder besproken of ik daarbij moest zijn t.o.v. de kinderen en de band die ik met hem had. We vonden het allemaal het beste als ik er toch bij zou zijn. Ook heb ik nog met de uitvaartzorg gebeld en die konden mij daarin van goed advies voorzien. Ik ben blij dat ik het prachtige afscheid mee heb kunnen maken en dat vonden mijn ex-vriend en zijn moeder ook.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × = 20
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.