Menu

Mijn ex partner heeft een nieuwe relatie. Heeft dat invloed op de kinderalimentatie?

ex partner heeft een Nieuwe relatie en kinderalimentatie

We kregen de volgende vraag binnen: mijn ex partner heeft een nieuwe relatie.

Moet de nieuwe partner mee betalen?

Hoe kan ik er achter komen of mijn ex, die reeds samenwoonde met een ander, waarschijnlijk samen het huis gekocht en samen een kind hebben, of ze een samenlevingscontract heeft of iets dergelijks dat ze fiscaal partner zijn. Ik betaal best veel kinderalimentatie en volgens mij hoort de nieuwe partner ook mee te betalen nu ze samen leven.

Als ze niets hebben vastgelegd begrijp ik dat het lastig is maar ik denk dat bij de koop van een woning g en een kind samen er wel.iets is geregeld. Dus daarmee zou ik recht kunnen hebben om minder te betalen. 

Het antwoord:

Samenwonen

Samenwonen heeft geen invloed op de kinderen. Enkel als er een geregistreerd partnerschap of huwelijk is aangegaan en de kinderen staan bij haar ingeschreven, dan is er sprake van herziening kinderalimentatie omdat de nieuwe partner dan officieel stiefouder is.
Je kunt daar niet direct achter komen. Wellicht dat je van de kinderen hebt gehoord dat er een feestje is geweest, dan is het wellicht mogelijk om een advocaat daarvoor te benaderen. 

De gemeente zal je ook niets vertellen, in verband met de privacywet. 
Het zou kunnen, dat zij hun voorwaarden hebben vastgelegd in het huwelijksgoederenregister (dit is niet verplicht dacht ik), maar dit register is gratis in te zien. Wellicht kun je daar wat uithalen. https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en-regelingen/productbeschrijvingen/inzage-huwelijksgoederenregister

Als jij meer redenen hebt dan alleen je eigen vermoeden (er zijn namelijk genoeg stellen die niets registreren en wel samenwonen en kinderen hebben), bijvoorbeeld de kinderen die je het bevestigen of foto’s op social media hebt gevonden, kan je je situatie eens voorleggen aan een advocaat.

Heb jij een vraag over de nieuwe relatie van je ex partner? Stel je gratis vraag hier

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.