Menu

Geen afspraak over studiekosten in ouderschapsplan

studiekosten niet in ouderschapsplan

In onze gratis vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

Ik ben gescheiden en door ouderverstoting heb ik geen contact meer met mijn kinderen. Nu is mijn zoon 18 jaar geworden en geeft aan geen contact te willen maar wel geld voor zijn studie. De dag zorgkorting die ik had vanuit het ouderschapsplan gaat er nu vanaf, daarvoor heb ik begrip dat dit zo is, maar hoe zit dat met de studiekosten?

Ben ik verplicht aan studiekosten mee te betalen? In ons ouderschapsplan dat we destijds hebben gemaakt stond hier niets over, maar telt dat nog na zijn 18de? Ik hoop dat u het antwoord hierop weet, want het zijn hoge kosten. Als ik gewoon contact met had had vond ik het als vanzelfsprekend, maar op deze manier wil ik daar liever niet aan meewerken.

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl:

Als er geen afspraken zijn gemaakt over studiekosten, dan vallen deze kosten onder de kinderalimentatie en ben je dus niet verplicht om hier verder extra aan bij te dragen. Wel zal je (ondanks het feit dat je de kinderen niet meer ziet) kinderalimentatie moeten blijven betalen. Maar de studiekosten zijn dus niet verplicht in jullie situatie.

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 8 = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.