Menu

Sturen jullie samen kerstkaarten? Scheidingskaart.nl geeft in december 1000 kaarten weg!

kerst scheidingskaart.nl

Met alles wat jullie nu aan je hoofd hebben klinkt het sturen van Kerstkaarten vast als iets heel onbenulligs. En toch ga je ook over dit soort kleine dingen nadenken. Of niet?

De feestdagen komen eraan. Kerst en oud- en nieuw! Voor de één een groot feest, voor de ander de ergste tijd van het jaar. Als je in scheiding ligt dan zal deze periode überhaupt anders zijn dan andere jaren en moet je soms gevoelige keuzes maken. Brengen jullie samen de feestdagen en eventuele vakantie door? Welke invulling krijgt oud- en nieuw? Schuiven jullie nog samen aan bij het Kerstdiner bij je (schoon)ouders? Misschien is dit wel de ultieme kans waar je jaren op gewacht hebt om traditionele patronen te doorbreken!

Scheidend de feestdagen in

Waar je nu nog misschien niet aan gedacht hebt is het versturen van Kerstkaarten. Het kan zijn dat je hier ieder jaar heel fanatiek in bent of dat je al lang gestopt bent met deze traditie. Waarschijnlijk staat dit jaar je hoofd er helemaal niet naar. Maar gedurende de maand december vallen de eerste kaartjes op de deurmat en voel je wellicht de verplichting om zelf ook iets te sturen. Maar wat nu als je in scheiding ligt?

Als je in scheiding ligt wordt het een stuk ingewikkelder. Welke mensen in je sociale kring weten het al? Stuur je maar beter helemaal geen kaart dit jaar? Of nu juist wel? Ga je iets zeggen over de scheiding? Zet je jullie beide namen nog onder alle kaarten? Hoe dan ook, een ‘gewone’ Kerstkaart sturen en niets zeggen over jullie scheiding voelt niet goed, toch?

Mensen sturen weer vaker een kaartje

In Nederland bestaat er een lange traditie om Kerstkaarten te versturen. Het aantal verstuurde Kerstkaarten liep sterk terug tussen 2005 en 2020, van 200 miljoen naar 80 miljoen. Maar daarna hebben we juist weer een opleving gezien. Dit hangt samen met de coronatijd waarin mensen weer meer naar elkaar zijn gaan omkijken. Misschien hebben jullie de afgelopen jaren ook wel wat extra kaartjes gestuurd om mensen het beste toe te wensen.

De jaarwisseling is een periode van reflectie en hoop

Jullie zijn niet het enige stel dat met dit dilemma zit. Juist in deze periode, een maand of vier na de zomervakantie, gaan er relatief veel mensen uit elkaar. Het is een periode waarin je terugkijkt op jullie jaren samen. Je denkt hopelijk ook aan de mooie dingen en niet alleen de conflicten. Je kijkt ook naar de toekomst die onzeker is, maar vol goede hoop op betere tijden. Het is vergelijkbaar met wat veel mensen doen tijdens de Kerstperiode, maar dan een stuk groter en ingrijpender. Tijd voor reflectie. Herinneringen ophalen, gepaard met emoties. Het gevoel van of angst voor eenzaamheid.

Kerstkaarten als je gaat scheiden: betrek je sociale kring​

Juist in deze periode waarin de feestdagen samenvallen met jullie scheiding is het heel helpend om je sociale kring dichtbij te houden. Het is misschien niet makkelijk om een kaartje te sturen, maar het geeft wel heel veel duidelijkheid. Leg de situatie uit waarin jullie zitten. Vraag om begrip. Het maakt het onderwerp bespreekbaar. En je kunt het onderwerp ook heel makkelijk afkappen als je er niet op zit te wachten. Je zit zelf aan het roer.

Speciaal voor deze periode zijn er Scheidingskaarten zoals deze die passen bij Kerst en de jaarwisseling. Kijk in de catalogus voor verschillende kaarten. Staat jullie gewenste stijl er niet bij, neem dan vooral contact voor de mogelijkheden van een kaart op maat.

Tip: in december 2023 geeft Scheidingskaart.nl 1000 kaarten gratis weg! Kijk hier voor meer informatie.

Jan-Willem van Vugt
Oprichter Scheidingskaart.nl

Bekijk ook de andere blogs van Jan-Willem.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × negen =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.