Menu

Echtscheiding-wijzer.nl

echtscheiding-wijzer.nl

Echtscheiding-wijzer.nl: de specialist voor al jouw vragen over de scheiding!

Krijg jij te maken met een scheiding? Dan komt er heel wat op je af. Naast alle emoties heb je waarschijnlijk veel vragen. Wat gebeurd er met de woning? Heb ik recht op alimentatie? Past co-ouderschap bij ons? Wat moet er in het ouderschapsplan staan? Wat moeten er een hoop zaken geregeld worden. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij helpen jou graag verder! Op Echtscheiding-wijzer.nl vind je alle informatie die je nodig hebt over de scheiding en alles wat hierbij komt kijken

Zo leggen we op Echtscheiding-wijzer.nl bijvoorbeeld uit welke stappen je moet zetten bij een echtscheiding, wat je moet regelen voor de kinderen, hoe het zit met de alimentatieplicht, informatie over co-ouderschap en de financiën bij echtscheiding. Ook tal van andere onderwerpen komen aan bod, zodat al jouw vragen beantwoord worden. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je behoefte aan advies over jouw situatie, dan zitten onze juridische medewerkers voor je klaar. Zij geven je gratis advies waar je weer mee verder kan. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.15 kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via 088-6002801 (gebruikelijke belkosten).

Gratis bereken modules

Bij het regelen van de scheiding krijg je ook met veel zaken te maken die berekend moeten worden. Denk daarbij aan de hoogte van de alimentatie of de afkoopsom van de eigen woning. Op Echtscheiding-wijzer.nl vind je een aantal gratis berekenmodules. Zo kun je zelf alvast een aantal berekeningen maken en krijg je alvast een beetje een beeld van jouw toekomstige situatie. Zo kun je bijvoorbeeld jouw maximale hypotheek berekenen voor het nieuwe huis of een indicatie krijgen van de hoogte van de partner- en kinderalimentatie.

Officiële alimentatieberekening

Een grote onzekere factor bij een scheiding is het financiële plaatje. Het is fijn om te weten hoe jouw situatie er na de scheiding uit zal zien. Daarom bieden wij ook een officiële en onafhankelijke alimentatieberekening aan. Door deze berekening te laten doen, weet je qua alimentatie snel waar je aan toe bent. Dat is wel zo prettig. Zijn jullie al een poosje uit elkaar en hebben jullie al afspraken gemaakt over de alimentatie, dan kunnen wij de alimentatie ook herberekenen als er veranderingen zijn in de situatie. De kosten voor een alimentatieberekening zijn €125 euro inclusief btw en voor een herberekening €140 euro inclusief btw. 

Vraag een alimentatieberekening aan bij onze alimentatiespecialist. Door zo’n alimentatieberekening te laten maken, kun je samen een goede en vooral ook eerlijke afspraak maken. Hierdoor blijft jullie verstandhouding goed en is het niet nodig om hier een advocaat voor in te schakelen. Dit scheelt ook weer in de portemonnee.

Officieel (co-)ouderschapsplan

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie kinderen? Dan zijn jullie verplicht om samen een ouderschapsplan op te stellen. In dit ouderschapsplan komen alle afspraken over de kinderen te staan. Zoals de omgangsregeling, de verdeling van de vakanties en feestdagen, maar ook eventuele afspraken over de opvoeding. Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen, dan kunnen jullie dit ouderschapsplan samen maken. Onze online ouderschapsplanmodule helpt je hierbij. Met deze module maak je samen voor slechts €19 euro een officieel rechtsgeldig (co-)ouderschapsplan. Dit bespaart kosten bij de advocaat of mediator.

Hoe werkt het? Samen met je ex-partner doorloop je de vragen in onze online module. Na het voltooien van alle stappen wordt het ouderschapsplan door ons team gecontroleerd. Daarna staat het binnen 1 werkdag voor je klaar in je eigen online omgeving. Hier kun je het ouderschapsplan uitprinten en samen ondertekenen. Uiteindelijk kan de advocaat het door jullie opgestelde plan toevoegen aan het echtscheidingsconvenant. 

Juridische hulp

Tijdens het regelen van de scheiding zal je ongetwijfeld tegen dingen aanlopen. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit, dan kun je altijd bij ons terecht voor juridisch advies. Neem gratis en vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven je advies op maat. Ben je op zoek naar een goede advocaat of mediator bij jou in de buurt? Ook hier kunnen wij je bij helpen. Wij brengen je dan in contact met een van onze specialisten bij jou in de buurt. 

Onderdeel van De Nationale Adviesbalie

Echtscheiding-wijzer.nl is onderdeel van De Nationale Adviesbalie. Wij helpen je graag bij al jouw juridische kwesties. Op onze websites kun je terecht voor uitgebreide informatie over veel verschillende rechtsgebieden. Zo vind je altijd de informatie die je nodig hebt en kom je er niet helemaal uit, dan helpen onze juridische medewerkers je graag verder op weg. De Nationale Adviesbalie bestaat uit een toegewijd en enthousiast team dat nauw met elkaar samenwerkt en jou graag helpt met jouw juridische vragen. Wij leggen je uit welke juridische vervolgstappen er in jouw situatie mogelijk en verstandig zijn. Daarnaast werken we samen met advocaten, juristen en mediators door heel Nederland. Indien nodig brengen wij je in contact met de juiste specialist voor jouw situatie.

 

Klik hieronder op uw regio en ontdek welke advocaten u verder kunnen helpen:

 
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden

Gouden Tips

Wil jij wekelijks onze Gouden Tips ontvangen? Meld je dan aan!
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.