Menu

Hoe Parenting Coordination kan helpen bij geschillen over de zomervakantie met jullie kinderen

parenting coordination

De zomer staat voor de deur en velen van jullie hebben al vakantieplannen gemaakt met jullie kinderen. Maar wat als er geschillen ontstaan over de zomervakantie en jullie het niet eens kunnen worden over het al dan niet verlenen van toestemming aan de andere ouder? Het starten van een kort geding voor het verkrijgen van vervangende toestemming is vaak een langdurig en kostbaar proces, en met de naderende zomervakantie is er mogelijk te weinig tijd. Daarnaast is de kans groot dat er op zo’n korte termijn geen zittingsruimte meer beschikbaar is bij de rechtbank.

Gelukkig is er een snellere en effectievere oplossing: het inschakelen van een Parenting Coordinator (PC). In deze blog bespreek ik hoe een PC jullie kan helpen om op korte termijn een knoop door te hakken en de zomervakantieplannen met jullie kinderen te regelen.

Snel en effectief geschillen oplossen met een Parenting Coordinator

De zomerperiode is voor jullie als ouders een belangrijke tijd om quality time met jullie kinderen te hebben. Het is begrijpelijk dat jullie het beste willen voor jullie kinderen, maar soms kunnen meningsverschillen over vakantieplannen leiden tot spanningen en conflicten. Een Parenting Coordinator kan hierbij helpen om snel tot een oplossing te komen.

Een PC als bemiddelaar voor geschillen over vakantiebestemmingen

Stel je voor dat jullie allebei een ander idee hebben over waar jullie kinderen de zomervakantie moeten doorbrengen. Het is nu te kort dag om een kort geding aan te spannen voor vervangende toestemming, maar jullie willen wel graag duidelijkheid. Een Parenting Coordinator kan dan uitkomst bieden. Door snel met jullie in gesprek te gaan, de wensen van jullie en jullie kinderen te begrijpen en mogelijke oplossingen voor te stellen, kan de PC helpen om de impasse te doorbreken.

Ondersteuning bij conflicten over reisperiodes en vakantiedata

Een Parenting Coordinator kan ook een rol spelen als er onenigheid is over de reisperiodes of specifieke vakantiedata. Misschien heeft de ene ouder al plannen gemaakt voor een bepaalde periode, maar wil de andere ouder graag in dezelfde periode op vakantie gaan. Een PC kan helpen om de belangen van beide ouders en die van de kinderen in overweging te nemen en tot een besluit te komen dat voor alle partijen aanvaardbaar is.

Het traject met een Parenting Coordinator

De eerste stap in het Parenting Coordination-traject is een kennismakingsgesprek tussen jullie en de PC. Tijdens dit gesprek wordt het proces uitgelegd en kunnen jullie beslissen of jullie willen samenwerken met de betreffende PC. Als jullie dat willen, zal de PC vervolgens met jullie in gesprek gaan over het specifieke geschil waarvoor jullie hulp hebben gezocht, naar jullie standpunten luisteren en vervolgens mogelijke oplossingen voorstellen. Door de ervaring en expertise van de PC kunnen jullie een objectieve kijk krijgen op de situatie en tot een gezamenlijke oplossing komen.

Verschillende mogelijkheden binnen Parenting Coordination

Parenting Coordination biedt jullie verschillende mogelijkheden. Als jullie in staat zijn tot samenwerking, zal de PC jullie ondersteunen bij het bereiken van een gezamenlijke oplossing door gebruik te maken van mediationtechnieken. De PC fungeert als een neutrale derde partij die helpt om jullie communicatie te verbeteren en compromissen te vinden.

In situaties waarin een gezamenlijke oplossing niet mogelijk is, kan de PC een voorstel doen dat als basis kan dienen voor jullie beslissing. De PC kan jullie helpen om de situatie vanuit het perspectief van de kinderen te bekijken en jullie te begeleiden naar een oplossing die in hun belang is.

Snelheid en flexibiliteit van Parenting Coordination

Het voordeel van Parenting Coordination is dat het een flexibele en snelle oplossing biedt voor geschillen zonder dat er langdurige juridische procedures nodig zijn. Een PC kan binnen korte tijd optreden als bemiddelaar en jullie helpen om de zomervakantieplannen met jullie kinderen te regelen. De focus ligt hierbij altijd op het belang van de kinderen en het vinden van een oplossing die het beste is voor hen.

Slot:

Dus ouders, als jullie merken dat jullie het niet eens kunnen worden over de aanstaande zomervakantie met jullie kinderen en een kort geding niet haalbaar is vanwege de korte termijn, overweeg dan om een Parenting Coordinator in te schakelen! Deze professional kan jullie begeleiden bij het vinden van een snelle en effectieve oplossing, zodat jullie de zomer in harmonie met jullie kinderen kunnen doorbrengen.

Kijk voor meer informatie over Parenting Coördination op de website www.parentingcoordination.nl. Voor specifieke vragen over Parenting Coordination en jullie persoonlijke situatie, kunnen jullie contact met mij opnemen.

Petra den Hollander

Mediation & Advocatenpraktijk Den Hollander

info@advocatenpraktijkdenhollander.nl

Lees ook de andere blogs van Petra.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.