Menu

Daten na de scheiding, waarom val ik voor de foute man?

1 reactie
daten na de scheiding

Daten na scheiden behoeft geen lijden!

Snel daten na de scheiding heb ik nooit een goed idee gevonden. Ik ben van mening dat het belangrijk is om eerst te voelen en tijd te nemen je leven te (her)organiseren voordat je je weer in een nieuwe relatie stort. Na mijn scheiding ben ik twee en een half jaar alleen geweest voordat ik mijn mister perfect tegen het lijf liep. Ik dacht dat ik stabiel genoeg was en minder kwetsbaar dan aan het begin van mijn scheiding. Dat ik zelf het tegendeel heb mogen bewijzen heb ik vastgelegd in mijn boek: Kappe nou!. In dit boek vertel ik over mijn relatie met een foute man en zijn losse handjes. Wat ik hiermee wil zeggen is dat er geen tijd of vast omlijnd scenario te vinden is wanneer het weer tijd is om te daten na de scheiding.

Mijn boek begint met het volgende citaat van Robin Norwood, als hij maar gelukkig is.

“Wij, die vol bezetenheid liefhebben zitten vol angsten: angst om alleen te zijn, angst om het niet waard te zijn liefgehad te worden, angst om niet gezien te worden, in de steek gelaten of kapotgemaakt te worden. Wij geven onze liefde in de desperate hoop dat de man van wie we bezeten zijn zich over onze angsten zal ontfermen. Maar in plaats daarvan groeien onze angsten, en onze obsessies, totdat het geven van liefde om daarvoor weer liefde terug te krijgen een drijfveer in ons leven wordt. En omdat deze strategie niet werkt, proberen we het nog harder en hebben nog meer lief: we investeren te veel in onze liefde.”

Ik ben – twaalf jaar na de scheiding van de vader van mijn zoon – nog steeds geen expert op het gebied van relaties of daten, al denk ik dat het in positieve zin kan helpen wanneer je je bewust bent van je angsten. Dat is mijns inziens waar dit citaat over gaat en wat de kern is van mijn boek. In het laatste deel van mijn boek heb ik geschreven over de therapiesessies die ik gevolgd heb na mijn ervaring met een foute man. Ik wilde een antwoord krijgen waarom ik voor hem was gevallen. Het antwoord lag opgeslagen in mijn angst! Wat zijn jou angsten? Door je angsten te (her)kennen weet je wat jou kwetsbaar maakt, waarom je je kwetsbaar voelt of je (teveel) op zoek bent om een gat te vullen. Bewustwording zal, ook jou, helpen om jezelf niet (meer) te verliezen in een relatie vanwege onvervulde angsten en onzekerheden.

Ik heb in het verleden weleens gedate als er een vriendin aan de man was geraakt, bang alleen te blijven. Nu date ik af en toe, als ik er zin in heb en vind het vooral leuk om te doen. Ik hoop nooit meer een foute man te treffen en ben er van overtuigd dat zelfkennis, weten wat je mist of weten waar je naar verlangt kan helpen een juiste keuze te maken. Ik ben niet op zoek naar een seksdate of iemand om mee samen te wonen. Ik ben op zoek naar een levensmaatje waar ik dan ook nog eens lekkere seks mee hoop te hebben. Op zoek, maar niet desperate. Mijn leven heb ik redelijk op orde en mijn sociale leven is zo ingericht dat ik mij zelden alleen voel. Een man hoeft bij mij geen financieel of emotioneel gat te vullen en dat heb ik grotendeels zelf in de hand. Jij ook!

Caro Bouten

REACTIES

Carla Ketelaar - 22 feb 2018

Mooi Caro, hoe jij open en kwetsbaar jouw weg beschrijft. Moedig vind ik je. Heb zelf ook een lange weg gegaan voor ik bij een 'gezonde' man uitkwam. Ik had daarvoor ook eerst nog een aantal zaken in mijzelf te helen en gezond te maken. Nu mag ik anderen ermee helpen. Ik wens jou een hele mooie en betrouwbare liefde toe Hartelijke groet Carla

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht × 5 =

Vlog

We hebben continue strijd over de kinderen. Over echt álles! Ik wil echt niet dat hij in mijn huis komt als Lisa weet terug naar mij komt. En ik mag ook niet binnenkomen bij hem. Wat kan ik doen? Roos van Succesvol Scheiden het Gooi vlogt eLees verder > vechtscheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.