Menu

De juiste herfst- en winterkleding kiezen voor je kind

herfst

De juiste herfst- en winterkleding kiezen voor je kind

De koude maanden staan weer voor de deur en dat betekent: winterkleding kopen. Het is altijd een hele overgang van de warme dagen, waarin we het liefst de hele dag de zon op onze blote huid voelen, naar de winter. We trekken een dikke trui aan, duiken dieper in onze winterjas en drinken liters thee om het warm te krijgen. 

Ook voor kinderen is de juiste kleding erg belangrijk als het weer koud wordt buiten. Bovendien krijgen we te maken met regenbuien, temperaturen onder het vriespunt en misschien wel sneeuw en ijs. Er is dus genoeg om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste herfst- en winterkleding voor je kind. 

Maak gebruik van laagjes

De allerbeste tip is om gebruik te maken van laagjes. Hoe koud en guur het buiten ook kan zijn, binnen in de woonkamer staat de verwarming aan en is het een stuk aangenamer. Hier wil je niet altijd met een dikke trui aan op de bank gaan zitten. Zorg er dus voor dat je kind verschillende laagjes aanheeft. Zo heeft hij of zij het nooit te warm en kan je de kleding altijd aanpassen op de huidige situatie. Je vindt een groot assortiment aan kinderkleding bij Omoda

Kies voor leuk en praktisch

Het is nogal een opgave om de juiste balans te vinden tussen praktische kleding en een schattige outfit. Toch is dit wel van belang. Die dikke wollen trui staat misschien ontzettend schattig, maar is minder praktisch wanneer je er nog een winterjas over aan moet trekken. Maak dus een goede afweging tussen leuke en praktische kleding. Bewaar de minder praktische kleding lekker voor een dagje thuis. 

Denk ook aan waterdichte kleding

Bij herfst en winter horen in Nederland helaas ook regenbuien – en veel ook. Ga je er regelmatig op uit met de fiets of wandelend, dan mag een waterdichte jas ook zeker niet ontbreken uit de kledingkast. Dit beschermt tegen het stromende water en houdt de kleding onder de jas lekker warm en droog. Denk er ook eens over na om waterdichte schoenen te kopen. Ook tegen de regen bestaan er genoeg comfortabele schoenen voor kinderen.

Vergeet de accessoires niet

Naast kleding en schoenen zijn er nog meer items van belang: accessoires. Het is ook weer tijd voor mutsen, handschoenen en sjaals. Haal deze maar vast in huis zodat je beschermd bent tegen alle winterse temperaturen die binnenkort onze kant op gaan komen. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes × = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.