Menu

Dit zijn 4 tips voor ouders die het overwegen om hun kind de eerste telefoon te geven

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat kinderen op een jongere leeftijd hun eerste telefoon krijgen. Wanneer vriendjes en vriendinnetjes een telefoon krijgen wil jullie kind natuurlijk ook niets liever. Voor ouders is dit een lastige beslissing, omdat de verantwoordelijkheid van het hebben van een telefoon groot is. Daarnaast wil je als ouder natuurlijk je kind beschermen tegen wat er allemaal op het internet gebeurt. Om jullie als ouders te helpen bij het maken van een goede keuze, bieden we in dit artikel vier handige tips voor ouders die overwegen om hun kind de eerste telefoon te geven.

Stel duidelijke regels en grenzen

Het is belangrijk om duidelijke regels en grenzen te stellen wanneer je je kind voor het eerst een telefoon geeft. Vraag eerst naar duidelijke redenen waarom je kind echt een telefoon wilt en bespreek hoe hij of zij met een telefoon om moet gaan. Bespreek met je kind de do’s en don’ts met betrekking tot het gebruik van de telefoon. Het is ook belangrijk om te praten over het delen van persoonlijke informatie online en het vermijden van het bezoeken van onveilige websites, als ouders kun je daarnaast ook bepaalde sites blokkeren. Door deze regels vanaf het begin vast te stellen, help je je kinderen om verantwoordelijk om te gaan met hun telefoon.

Overweeg een goedkoop sim only abonnement

Het kiezen van het juiste telefoonabonnement voor je kind is erg belangrijk. Een goedkoop sim only abonnement kan een ideale keuze zijn voor de eerste telefoon van uw kind. Met een sim only abonnement betaalt u alleen voor de data, belminuten en sms’jes die uw kind daadwerkelijk gebruikt, en niet voor een dure telefoon. Hierdoor kun je een oude telefoon her gebruiken. Dit kan een kostenefficiënte optie zijn, vooral als je wilt voorkomen dat je kind onnodige kosten maakt. Er zijn verschillende providers, die goedkope sim only abonnementen aanbieden die passen bij de behoeften van je kind.

Leer uw kind over de risico’s en veiligheid

Wanneer jullie toestemming geven, is het belangrijk dat de kinderen bewust worden van de potentiële risico’s die horen bij het gebruik van een telefoon. Leer hen over online privacy, het voorkomen van cyberpesten en het herkennen van phishing-pogingen. Het is ook belangrijk dat ze begrijpen dat ze nooit persoonlijke informatie met vreemden moeten delen. Door openlijk te praten over deze onderwerpen en je kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren, helpt je hen om veilig en verantwoordelijk met hun telefoon om te gaan.

Beperk het schermgebruik

Schermverslaving is een veelvoorkomend probleem onder kinderen die hun eerste telefoon krijgen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om het scherm gebruik van uw kind te beperken. Stel bijvoorbeeld een tijdslimiet of een data limiet in van Youfone voor het gebruik van de telefoon en moedig je kind aan om ook andere activiteiten te ondernemen, zoals sporten. Bovendien kun je gebruikmaken van ouderlijk toezicht om bepaalde apps of websites te blokkeren die niet geschikt zijn voor de kinderen. Door het scherm gebruik te beperken, bevorder je een gezonde balans tussen het gebruik van de telefoon en andere belangrijke activiteiten.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ drie = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.