Menu

Gemakkelijke maaltijden voor één persoon

makkelijke maaltijd voor een persoon

Gemakkelijke maaltijden voor één persoon

Koken voor één? Dat klinkt niet altijd even aantrekkelijk. Je zit er vaak niet op te wachten om uitgebreid te koken en er vervolgens in je eentje van te genieten. Bovendien zijn alle recepten vaak al wel voor 2 of 4 personen. Toch kun je er in je eentje er ook een feestmaal van maken en jouw innerlijke keukenprins(es) tevoorschijn toveren. Wij delen onze favoriete eenpersoonsgerechten met je, inclusief kooktips!

1. Poké bowl

Een poké bowl is gezond, makkelijk en heeft eindeloze variatie. Vega, vis, kip of plantaardig? Je kunt het zo gek niet verzinnen. Onze favoriet: combineer verse zalm blokjes, rijst, avocado, komkommer en wortel. Top het af met een pittige limoenmayo. 

2. Minestronesoep

Deze Italiaanse maaltijdsoep zit bommetje vol groenten, pasta en bonen. Perfect voor een snelle en voedzame maaltijd. En het mooie is: je kunt restjes makkelijk invriezen voor een later moment. Win-win!

3.  Witlofsalade

Een witlofsalade; je moet er van houden. Maar het blijft een klassieker en heerlijk op een zomerse dag. Denk aan witlof met appel, walnoten en rozijnen. Heerlijk, snel en simpel.

4. Chili con carne

Eenpansgerechten waar je meerdere porties van kunt maken; die moet je hebben. Chili con carne is zo’n voorbeeld. Met gehakt, bonen en rijst stoof je binnen 35 minuten een pan vol lekkers. Maak extra en bewaar de rest voor later in de week.

5. Griekse pitabroodjes

In slechts 15 minuten tover je Griekse pitabroodjes met gyros, zelfgemaakte tzatziki, feta en rode ui op tafel. Een smakelijke en makkelijke maaltijd voor één persoon (en misschien nog wel een lekkere lunch voor morgen?)

6. Quesadillas met (vega)gehakt

Met wraps, kruidig (vega)gehakt, kaas en maïs maak je in een paar minuten heerlijke quesadillas. Ideaal als lunch of snelle avondmaaltijd. Je kunt hier eindeloos in variëren en is het perfecte gerecht om te gebruiken met alle restjes in de ijskast.

Tips voor koken voor één persoon:

  1. Kook iets meer en bewaar het voor de volgende dag of vries het in.
  2. Maak basisgerechten zoals rijst of pasta en voeg elke dag iets anders toe, zoals tonijn of groenten.
  3. Maak een salade als bijgerecht en varieer met verschillende toppings zoals kaas, noten en zaden.
  4. Bereid ingrediënten zoals groenten en vlees van tevoren voor een snellere bereiding tijdens de week op je zondag, bijvoorbeeld. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 + = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.