Menu

Noodkreet: Ik mag mijn kind niet zien van mijn ex

ik mag mijn kind niet zien
In onze vragenrubriek kwam de volgende vraag binnen:

“Ik mag mijn kind niet zien van mijn ex”

Ik heb een dochtertje van nu bijna 3 jaar en heb haar erkend als zijne mijn dochter en ik ben ook haar biologische vader, ik heb de eerste anderhalf jaar voor mijn kleine de zorg volledig op mij genomen en moeder werkte voornamelijk in deze tijd, nadat ik een andere partner kreeg (nu ook niet meer mijn partner) nam zij de kleine zonder moeite van mij weg en kwam niet terug, niet eens 1 telefooontje voor haar verjaardag. Ik heb geprobeerd contact te zoeken met de moeder voor mijn kleine haar verjaardag, maar die wil nergens aan mee werken, toch is het me gelukt om contact te krijgen en moeder en ik hebben zelf weer een relatie geprobeerd te ondehouden,
Helaas mocht dit gaan zoals gehoopt. Nu vezint mijn ex van alles om haar uit mijn buurt te houden en zegt dat ze mij niet meer vertrouwt, en dat terwijl zij degene is die liegt,
Nu mag ik mijn dochter van moeder alleen zien onder toezicht maar mij wil ze niet meer zien!
Nu vraag ik mij af wat kan ik op korte termijn doen om mijn dochter weer te zien en leuke dingen met haar te kunnen doen en zij gewoon bij mij kan komen logeren

Het antwoord van Succesvol Scheiden Nederland:

Waar wel een juridisch stuk is of hij gezag heeft. Dat is niet duidelijk.
Dat heeft grote invloed of hij juridisch iets kan.
Maar stel dat de rechter beslist dat hij zijn kind mag zien zonder toezicht, dan is het maar de vraag of dat gaat lukken, omdat moeder dan nog bozer zal zijn.
De communicatie en kijk naar elkaar is niet veranderd, en zal de strijd alleen maar verder gaan en opschalen.
Ook is niet duidelijk wat de regeling nu is. Hoelang en wat de reden is waarom hij het kind onder toezicht alleen mag zien.
Los van dat alles zit de echter trigger tussen beide ouders. Eerst liep het goed, maar het ging mis toen hij een nieuwe partner kreeg. Moeder trok dat niet en nam het kind weg, daar zit vaak angst onder, straks gaat de nieuwe liefde voor ons kind zorgen… Vind ons kind de “nieuwe” liever… Of gewoon woede en verdriet omdat vader nu echt over haar heen is en met iemand anders is. Dat zouden we moeten uitzoeken.

 Het antwoord naar de vader

Beste vader,
Wat zit je in een vervelende situatie. Het zal niet meevallen om je dochter alleen onder toezicht te mogen zien.
Zo te lezen is het mis gegaan tussen jullie als ouders toen je een nieuwe relatie kreeg.
Dat zien we wel vaker gebeuren.
Daarna is het steeds verder geëscaleerd tussen jullie, steeds actie op reactie.
Het weghouden van jullie dochter is natuurlijk niet goed, dat is helder. De strijd die is ontstaan is schadelijk voor jullie dochter. De oplossing zit in het bekijken wat er onder de strijd zit. Anders blijft de strijd bestaan en zal verder opschalen omdat jullie blijven reageren op elkaar.
Waarom houdt moeder jullie dochter weg? Is de belangrijkste vraag.
Ons advies zou zijn om eerst samen met een gespecialiseerde scheidingscoach te gaan kijken naar de reden waarom moeder jullie dochter wegging houden.
Het zou angst, boosheid of verdriet kunnen zijn.
De andere ouder(moeder) heeft iets van jou nodig hierin, anders zal de strijd blijven bestaan.
Gelukkig kan je hier heel veel aan doen, zonder dat de andere ouder aan tafel hoeft te komen . En kan het contact ook hersteld worden.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = een

Vlog

Veel mensen denken dat als alles geregeld en getekend is, de spanningen wel zullen wegebben en alles wel goed zal komen. Helaas is dat in de praktijk toch vaak anders. Bekijk de vlog van Roos Boer: Scheidingscoach Succesvol ScheLees verder > vlog
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.

Download de Gratis Checklist Scheiden en maak je scheiding overzichtelijk