Menu

Oh, nu kan het ineens wél? Ben jij ook boos op je ex?

2 reacties
boos op ex

Je hoorde het van je zoontje: “We gaan in de meivakantie met het vliegtuig naar een eiland in de zon.”

“Wie zijn ‘we’?“,  vroeg ik hem? “Nou, dat zijn ik, Sophie, papa én papa’s nieuwe vriendin.

Auch.

Zo snel al weer een nieuwe vriendin

Dat kwam hard aan. Je voelt nu nog de steek in je buik. De misselijkheid. De tranen die in je ogen sprongen. Nonchalant probeerde je er nog uit te brengen: “Oh, wat leuk voor jullie…” Maar je voelt je ineens zó rot.

Dat je ex zo snel alweer een nieuwe vriendin zou hebben, dat was al even slikken geweest. Je voelde je vervangen. Alsof je niets voor hem hebt betekent. En dat hij dan óók nog met haar een of andere heerlijke tropische vakantie zou gaan hebben. Terwijl toen jullie nog samen waren, er niet veel meer afkon dan een Nederlandse kampeervakantie en af en toe de kinderen bij opa en oma. 

Maar goed, zíj gingen wel. Naar F*cking Ibiza… Preciés dat eiland dat jij al jarenlang bovenaan jouw wensenlijstje hebt staan. Lekker cru dat hij dan nu met haar precies dáár naartoe gaat. Als een ‘happy family’: vader, moeder, kids.

Ze moet niet denken dat ze een moeder voor ze is. Want jij bent onvervangbaar. Toch? Mijn god, wat als de kinderen gek op haar zijn? Ze veel leuker en grappiger met ze is dan jij? Zij heeft natuurlijk een veel makkelijkere rol. Jíj mag al het opvoedwerk doen, zíj de krenten in de pap.

Voordat je het weet zit je vast in een wirwar van negatieve gedachtes en voel je je niet alleen een waardeloze moeder, maar ook nog eens een verbitterde ex.

Is dit herkenbaar voor je?

Dat je je zelfs een tijd na de scheiding nog zo boos en rot kunt voelen over de dingen die je ex onderneemt? Alsof jij er niet toe doet? Niets betekent hebt? Dat je continu met hem bezig bent en je vergelijkt met zijn nieuwe vriendin. Of dat je onzeker wordt over je rol als moeder?

Dat snap ik. Je bent niet de enige. Verre van zelfs.

Het liefste zou je graag ‘gewoon’ weer helemaal lekker in je vel zitten. Je fijn voelen in je eentje thuis op de bank. Dat je met een goed gevoel op jullie relatie terug kunt kijken. Dat je je ex zelfs gunt om weer gelukkig te zijn. Omdat jíj zelf weer helemaal happy bent. Je los bent van je ex. Het goede nieuws is: dat kan. Maar dat gaat niet vanzelf, je moet er wel wat voor willen doen.

Download ons Gelukkig Gescheiden Werkboek als je grip wilt krijgen op je geluk.

Heb je vragen over het werkboek of hoe je je weer opgeruimd verder kunt met je leven? Mail gerust: leontien@heldermediation.nl.

Lees ook de andere blogs van Leontien.

REACTIES

Joris - 25 okt 2022

Ipv te denken, waarom gaat hij (je ex) nu wel op vakantie? Denk dan ook even na, dat je het als ex (de vader in dit geval) ook niet gauw goed doet.. ga je niet met je kinderen op vakantie dan is het ook weer niet goed, ga je wel met ze op vakantie is het dus ook niet goed..

Leontien - 27 nov 2023

Hoi Joris, Het gaat me eigenlijk niet om ‘de ex’, fijn als die met de kinderen op vakantie gaat, maar om te laten zien dat dergelijke situaties een spiegel kunnen zijn voor in dit geval de moeder. Zij ontdekt dat ze nog met onafgeronde zaken rondloopt na de scheiding. Coaching kan daarbij goed helpen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + 6 =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.