Menu

Oproep documentaire (v)echtscheiding

(v)echtscheiding

Voor een nieuwe documentaire over de complexiteit van de vechtscheiding is HALAL Docs (producenten van onder meer de onlangs op tv vertoonde documentaire King of the cruise en Badr) op zoek naar twee (ex)geliefdes die hun persoonlijke verhaal over de scheiding (waar ze eventueel nog in zitten) met ons willen delen.

We zoeken een stel dat uit elkaar is en beiden hun kant van het verhaal willen vertellen. Nu zijn we nog in de research fase en op zoek naar mensen die vrijblijvend hun verhaal met ons willen delen, zonder dat dit wordt opgenomen op camera. Alle verhalen geven inspiratie voor het vormen van de film! 

Scheidingen komen veelvuldig voor, toch zien en horen we weinig over de emoties die dit met zich meebrengt. Met de documentaire willen we een gezicht geven aan de complexiteit van de (v)echtscheiding, dat voor velen in kleine of grote mate herkenbaar zal zijn.

De film belicht waar het is misgegaan, waarom dat is misgegaan, en hoe het kan dat je – terwijl je begon in verliefdheid – recht tegenover elkaar eindigt. Tegelijkertijd gaan we terug naar de oorsprong van de relatie en is de film een ode aan de liefde. Zonder oordeel of een kant te kiezen volgen we het stel en hun verhaal.

Dus ben of ken je iemand die in een ingewikkelde scheiding zit en hier met ons over wil praten? Wij zouden het fantastisch vinden om je verhaal te mogen horen. Mocht je hiervoor openstaan, mail dan alsjeblieft naar info@nieuwestap.nl. Onze dank is groot!

Josephine

Halal Amsterdam

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− drie = 6
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.