Menu

Veerkracht houden tijdens echtscheiding. 6 waardevolle tips

Gezonde voeding tijdens je echtscheiding aanvragen

Een echtscheiding eist een zware tol van je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Juist in deze uitdagende periode is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en je vitaliteit te behouden. 

Hier zijn zes praktische tips die je fysiek en mentaal sterk houden tijdens en na de echtscheiding.

Beweeg regelmatig tijdens en na de echtscheiding

Beweging is een krachtige manier om stress te verminderen en je energie op peil te houden. Maak dagelijks tijd vrij voor een wandeling, een sportsessie of bijvoorbeeld een yogales. 

Zelfs een paar minuten kan je helpen om je beter te voelen en je hoofd leeg te maken.

Let op je voeding

Tijdens stressvolle periodes kun je geneigd zijn om ongezond te eten of maaltijden over te slaan. Zorg voor voldoende groenten, fruit, eiwitten en gezonde vetten. Dit helpt niet alleen om je energieniveau stabiel te houden, maar ondersteunt ook je mentale gezondheid. 

Je mag hierin best wel streng voor jezelf zijn. Want motor draait alleen goed als er voldoende brandstof aanwezig is.

Creëer een slaaproutine

Een goede nachtrust is essentieel voor lichaam en geest. Probeer een vaste bedtijd aan te houden, schermtijd te beperken voor het slapengaan en ontspannende activiteiten zoals lezen of ademhalingsoefeningen in te bouwen. 

Slaaptekort heeft een zeer grote negatieve impact op veel vlakken. Geef het dus prioriteit.

Neem tijd voor ontspanning

Maak ruimte voor activiteiten die je ontspannen en een goed gevoel geven. Dit kan variëren van het luisteren naar je favoriete muziek en creatief bezig zijn tot tijd doorbrengen in de natuur. Maar ook pauzes zijn enorm belangrijk, thuis én op het werk.

Regelmatige ontspanning helpt om je stressniveau te verlagen en je welzijn te bevorderen.

Jouw ondersteunende netwerk

Praten met vrienden, familie of collega’s kan helpen om je emoties te verwerken en perspectief te krijgen. Het delen van je gevoelens met mensen die je vertrouwt, kan een belangrijke bron van steun zijn. Voel je niet bezwaard om hulp te vragen als je het nodig hebt.

Kies voor de energiegevers uit je netwerk en beperk het contact met mensen die vooral energie kosten. 

Schakel professionele hulp in indien nodig

Als je merkt dat je moeite hebt om je vitaliteit te behouden, onderzoek dan of er binnen jouw bedrijf professionele begeleiding ingezet kan worden. Jouw werkgever heeft groot belang bij jouw vitaliteit en inzetbaarheid. 

Met de juiste begeleiding maak je gebruik van praktische tools en emotionele steun om sterk door deze periode heen te komen.

Tot slot

Vitaliteit behouden tijdens een scheiding vraagt om bewuste keuzes en zelfzorg. Door aandacht te besteden aan je fysieke, mentale en emotionele welzijn kun je beter omgaan met de uitdagingen die op je pad komen. 

Het is een investering in jezelf. Je hebt zelf de sleutel in je hand.

Welke van deze tips ga jij toepassen? Laat het me weten in de reacties!

Gratis advies gesprek met Werk en Scheiding

Wil je graag je werk goed blijven doen, maar voel je dat het steeds minder lukt? Maak dan gebruik van ons gratis adviesgesprek. Je weet snel wat jou gaat helpen je veerkracht te houden.

Yorick, Werk&Scheiding

Lees hier alle blogs van Werk en Scheiding


REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 × = veertien




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Vreemdgaan Als je partner vreemdgaat, is de leugen vaak het meest pijnlijke aspect. Daar moet aan gewerkt worden. Bij de KernAanpak kijken we zowel naar de bedrogen partner als naar degene die vreemdging, omdat beiden iets anders nodig hebben om dit te verwerken, of ze nu uit elkaar gaan of samenblijven. Onze aanpak is specifiek Lees verder > Vreemdgaan / Logo Kernaanpak
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.