Menu

Win het boek ‘Kappe Nou’. Over huiselijk geweld van Mr Perfect

14 reacties
huiselijk geweld

We mogen drie exemplaren van het boek: ‘Kappe Nou’ van Caro Bouten verloten. Een boek over huiselijk geweld. Caro komt als therapeut in aanraking met slachtoffers van huiselijk geweld. Ze vindt het moeilijk om begrip op te brengen voor de slachtoffers totdat ze haar grote liefde ontmoet en ze zelf de signalen die zijn gewelddadige karakter vermoeden, mist.

Hieronder haar verhaal:

Veertien jaar geleden ben ik gescheiden: een roerige tijd met veel geregel en gedoe, laat ik het daarbij houden. Toen ontmoette ik Mister Perfect … een man waar ik – vanaf onze eerste ontmoeting – van in de ban raakte zodanig dat ik alle signalen, die er toen en later voor het oprapen lagen, niet wilde zien, zag of ontkende.

Voordat ik hem ontmoette werkte ik als therapeut regelmatig met daders en slachtoffers van huiselijk geweld. Als ervaringsdeskundige beleefde ik het net iets anders.

Het is bijna tien jaar geleden, maar ik heb altijd geweten dat ik hier een boek over zou schrijven. Een boek waarin ik mijn vuile was (durf) buiten te hangen om andere vrouwen en mannen te bereiken die hetzelfde hebben meegemaakt of meemaken, maar ook voor de omgeving of hulpverleners. Want geloof mij … het kan iedereen overkomen, ook jou!

Ik had het na mijn scheiding goed voor elkaar: een goede baan, een goed inkomen en een uitgebreid sociaal netwerk. Het heeft niet kunnen voorkomen dat ook ik er met open ogen – zij het met een roze bril – ben ingetrapt.

In mijn boek neem ik de lezer mee in mijn verhaal: mijn paniek, mijn angst, mijn passie, mijn eenzaamheid, mijn innerlijke vechtlust, mijn frustraties en het loslaten van de lusten en de spanning.

 

“Lang de tijd om het interieur op me te laten inwerken kreeg ik niet, want voor ik het wist had Patrick mij naar zich toegetrokken en kuste me stevig op mijn mond. De passie en de lust die op dat moment tussen ons losbarstte was werelds. Ik ervoer een hartstocht in mij die ik nooit eerder had gevoeld. Alsof de hartstocht jaren opgesloten had gezeten en zich nu een weg naar buiten wist te verschaffen. Met zijn tong drong hij zelfverzekerd en nieuwsgierig mijn mond binnen. De gezwollen lap vlees verkende alle vlakken in mijn mond nauwkeurig. Ik liet hem gewillig binnen en volgde met mijn tong de zijne, afwisselend dwingend en volgend.

Ondertussen verkenden zijn grove, ruwe handen mijn hele lichaam, wat ik in totale extase toeliet. Ik gaf me over, dacht nergens anders meer aan. Ik had geen keuze. Al mijn gedachten, frustraties, onzekerheden en remmingen uit het verleden werden, door mij totaal onbekende gevoelens, uitgewist. We zoenden gepassioneerd en gretig als verboden geliefden die wisten dat ze elkaar slechts enkele uren konden zien en voelen. Zijn handen ontdekten het ene gevoelige plekje na het andere. Hij wist duidelijk wat hij deed en wat hij bij mij teweegbracht. Soms hield ik hem even tegen, maar door zijn manier van zoenen, de blik in zijn ogen of de aanraking van zijn handen op mijn lichaam, liet ik me weer meevoeren in de achtbaan van lust en verlangen. Mijn God wat wilde ik deze man, ik kon gewoon niet genoeg van hem krijgen en hij blijkbaar niet van mij.”

Het kan iedereen overkomen, juist als je je kwetsbaar voelt na een scheiding……wees gewaarschuwd!

Jij kan dit boek winnen!

Laat voor 16 januari weten dat jij het boek wilt winnen. Dit kan in een reactie onder de blog of in een mail naar info@nieuwestap.nl

We verloten het boek onder alle aanmeldingen.

REACTIES

Betty - 3 jan 2018

Dit boek lijkt mij erg nuttig om te lezen en voor sommige mensen een eye opener denk ik.....

Esther - 6 jan 2018

Na mijn eigen scheiding, ben ik druk bezig mijn leven weer opnieuw vorm te geven. Lees zoveel mogelijk door ook te leren van anderen.

Jet - 6 jan 2018

Toevallig las ik vanmorgen iets over dit boek en nu hebben jullie een winactie... Kan geen toeval zijn!

As - 6 jan 2018

Dit boek zou ik graag willen lezen. Dus misschien kan ik t nu winnen dat zou top zijn ?

Annelies Deviaene - 6 jan 2018

Ik zou heel graag het boek lezen ❤️

Mirja brockhaus - 8 jan 2018

Ik loot heel erg graag mee voor dit boek...

Cindy - 8 jan 2018

Ik heb zelf 23 jaar in een gewelddadige relatie gezeten en ben nu ook ervaringsdeskundige. Ik werk op een crisislocatie van een vrouwenopvang en ben erg benieuwd naar jou verhaal.

Sarah - 9 jan 2018

Zou het graag willen winnen Ga niet uit de doeken doen hoe mijn scheiding is verlopen maar het gebeurde niet met erg veel liefde

FRW Rinsampessy - 9 jan 2018

Dit boek lijkt me interessant, omdat huiselijk geweld de laatste jaren de taboe lijkt te hebben doorbroken, ook al neemt huiselijk geweld verschillende vormen aan, die soms zichtbaar en soms onzichtbaar zijn. Het is goed bewust te zijn wat huiselijk geweld inhoudt, maar vooral wat het met zowel slachtoffer als pleger doet. Welke aspecten spelen een rol bij het ontstaan van huiselijk geweld, maar ook om te bekijken of zaken tussen slachtoffer en pleger bespreekbaar gemaakt kunnen worden om de veiligheid te waarborgen, angsten weg te nemen en weerbaarheid van het slachtoffer te vergroten.

Ellen - 10 jan 2018

Heb zelf eea meegemaakt. Soms komt t nog boven. Kids ook. Maak me soms zorgen als ik zie dat bepaalde karaktertrekken ook bij hen boven komen. Heb me met hulp, maar vooral zelf hieruit gehaald, maar vraag me af of ik genoeg heb gedaan en gegeven om te voorkomen dat in de relaties van mijn kinderen zich zaken herhalen. Dit geeft soms nog verdriet en dan komen tóch weer dingen naar boven. Kids en man wilden destijds ook niet verdere hulptrajecten in terwijl ik dat toen wel nodig achtte. Denk ook dat een aantal zaken nog niet goed verwerkt is, ookal is hier nu toch (op eigen kracht en hulp van Boven) een rustigere, harmonieuzere basis ontstaan...gelukkig! En.....wie weet helpt t mij ook om voor anderen dan een waardevolle helper te zijn; kennis en inzicht uit eigen ervaring en door het lezen van jouw boek.

Veronique - 10 jan 2018

Ik maak graag kans op dit boek. Ik denk dat huiselijk geweld veel meer uit de taboe sfeer moet komen. Als ik win zou ik er graag een recensie over schrijven op mijn website, om op deze manier het onderwerp onder de aandacht te brengen.

Donna - 10 jan 2018

Ik begin steeds meer van de agressie van mijn ex tijdens onze echtscheidingsperiode te herkennen in mijn oudste zoon. Zou graag het boek willen lezen hierover

Sander - 13 jan 2018

Wat goed dat er zo'n boek is,ik lees er graag meer over om zo beter sommige gezinnen in mijn omgeving te kunnen begrijpen of te steunen

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 18 jan 2018

Jeetje mensen wat hebben er ontzettend veel mensen met huiselijk geweld te maken! We zijn echt geschrokken van de hoeveelheid en de heftigheid van de reacties, ontzettend triest. Niet alleen hier hebben mensen gereageerd, maar ook op Facebook en via de mail. We geven via alle 3 de kanalen 1 boek weg. Hier gaat het boek naar Donna. Donna wil je ons in een persoonlijk bericht je adres laten weten, dan sturen wij het boek naar je toe. Verder voor iedereen die er mee te maken heeft, heel erg veel sterkte! Voor alle anderen: het boek is natuurlijk online te bestellen via Bol.com.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zes = 12
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.