Menu

Win het boek “Scheid! Alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan”

40 reacties
Win het boek Scheid

Een boek voor en door jongeren die vertellen wat er allemaal gebeurt als je ouders gaan scheiden. In het boek Scheid! Alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan vertellen 25 jongeren hoe het bij hen ging en geven tips aan lezers die dit ook overkomt. Daarnaast werkten er 25 experts mee die situaties toelichten: wat gebeurt er bijvoorbeeld in je hersenen tijdens een heftige situatie of wat kun je het beste doen als je ouders ruziemaken? De schrijvers van dit handboek – Claudia Lagermann, Liesbeth Vijfvinkel en Jeannette Jonker – vertellen er meer over! 

Waarom hebben jullie dit boek gemaakt?

“Om ons heen hoorden we vaak verhalen van jongeren die na de scheiding meerdere keren per week moeten wisselen van huis of ouders die na jaren nog steeds niet met elkaar praten. We dachten dat jongeren in die situaties wel een opsteker zouden kunnen gebruiken. Verhalen van leeftijdsgenoten kunnen steun bieden in een lastige tijd, zijn herkenbaar en laten zien dat het niet altijd zo rottig blijft. Daarnaast zitten kinderen hun leven lang met ouders die uit elkaar zijn, dus vonden wij het hoog tijd dat hun kant van het verhaal een keer wordt gehoord.”

Wat zijn belangrijke lessen uit het boek?

“Best veel kinderen gaven aan dat ze het wisselen en het hebben van twee huizen lastig vinden. Het maakt voor hen al een groot verschil als ouders helpen met het inpakken van de tas of de zware tas naar het andere huis brengen. Verder vonden we het verrassend om te ontdekken dat ouders en kinderen dit soort dingen op een andere manier verwerken. Een ouder gaat vaak door een kort en diep dal en een kind kent vaak langere periodes van verdriet.”

Wie zou dit boek moeten lezen?

“We hebben het geschreven voor kinderen van 10 tot 16 jaar, maar veel ouders zullen ook wat aan dit boek hebben. Het kan heel verfrissend zijn om uitspraken van jongeren over dit onderwerp te lezen en helpt je om je te verplaatsen in een kind dat dit meemaakt.”  

Winactie

We mogen 2 boeken verloten onder onze bezoekers! Wil jij het boek winnen?? Laat een reactie achter en geef aan waarom jij het boek graag wil winnen. Op 28 september maken we de winnaar bekend.

Scheid! Alles wat je moet weten als je ouders uit elkaar gaan

Als je niet gewonnen hebt, kun je het hier kopen!

REACTIES

Marion Ziemerink - 11 sep 2020

Hallo Ik zou heel graag een boek willen winnen voor mijn jongens. Ik ben ook sinds een paar maanden gescheiden. Mvg Marion

Tessa - 11 sep 2020

Ik zou het boek ook graag winnen. Als stiefmoeder vind ik het belangrijk om ook de gedachtenwereld van de kinderen beter te kunnen begrijpen. Nu we de jongste in huis hebben gekregen en hij nu moet wennen aan een nieuw huis, nieuwe school, nieuwe stad, wil ik hem graag zo veel en goed mogelijk hierin kunnen ondersteunen.

Anne-Lore - 11 sep 2020

Als jurist in familierecht en voorstander van bemiddeling en goede communicatie, zou ik graag kinderen willen helpen tijdens hun scheidingsproces. Ik ben jeugd advocate en ben bijzonder betrokken bij de kinderen tijdens een scheidingsproces. Advocaat zijn is meer dan enkel de procedure op zich. Kinderen worden vaak niet (goed) gehoord. Er is vaak verstoting tav de andere ouder. De communicatie is zoek. Dit boek zou kunnen begeleiden doorheen mijn carrière zodoende ik kinderen de bijstand en verdediging kan bieden die ze verdienen en deze wijsheden van kinderen ook mee te geven aan de ouders. Dit boek zou een speciale plaats krijgen op mijn kantoor!

Lisa - 17 sep 2020

Oohh, wat zou ik dit graag aan mijn kids willen geven. Ze worstelen onderliggend enorm met een hoop dingen rondom de scheiding. En praten is vreselijk lastig. Het lezen van verhalen van andere kinderen zou zoveel kunnen helpen voor hen om wat beter hun eigen gevoel onder woorden te kunnen brengen...

Ingrid - 17 sep 2020

Ik zit er momenteel middenin, lijkt me een fijn boek voor de kindeeen en mijzelf.

Linda - 17 sep 2020

Ik zou het graag willen winnen voor mn dochtertje. Puber zijn, ouders die scheiden, het valt allemaal niet mee!

Natascha - 17 sep 2020

Zou het boek graag willen winnen om eerst zelf door te lezen en daarna dat mijn 3 kinderen er misschien iets uit kunnen halen

A - 17 sep 2020

Ik zou heel graag een boek willen winnen, ik ga momenteel door dit hele proces, mijn dochters hebben veel vragen en ik heb niet overal antwoord op... zo’n boek zou echt helpen

Jose - 17 sep 2020

Als gedragswetenschapper ben ik verbonden aan een team dat werkt met ouders en kinderen in complexe echtscheidingssituaties. Ik wil graag een boek zodat ikzelf maar ook het team, ouders, jongeren het kunnen inzien en/of lenen als ze bij ons in behandeling komen.

Daan - 17 sep 2020

Een welkom boek in een nog roerige fase. Voor mezelf en mijn dochter, die volgens mij toch vooral bezig is om zich groot te houden voor ons. Ondanks het betrekken van een kindbehartiger. Ook daar is ze erg loyaal geweest naar ons. Ik zou het fijn vinden om haar via dit boek een ingang te geven om ons toch vooral deelgenoot te maken van haar gevoel en vragen.

Dianne - 17 sep 2020

Hallo! Wat een geweldige actie. Mijn kinderen zijn nog geen tieners (5 en anderhalf) maar we zitten wel middenin het scheidingsproces en wil graag duurzame keuzes maken waar mijn kinderen juist in de puberteit meer baat bij hebben.

Fabienne Verhoek - 17 sep 2020

Naast mijn rol als Kinder coach ben ik ook gescheiden moeder van mijn tweeling jongens. De zichtbare maar ook onzichtbare sporen die een scheiding met zich meeneemt zijn enorm belangrijk in de ontwikkeling van kinderen en hoe het ze vormt en doet een enorm beroep op hun veerkracht. Met het lezen van de ervaringsverhalen zou ik graag mijn eigen kinderen en andere kinderen een stuk troost en begrip meegeven en hoe ze hun ik sterkte in dit soort situaties kunnen vergroten. Hartelijke groet Fabienne

AnnaB - 17 sep 2020

Fijn boek voor de kinderen van mijn zus en mijn zus,die nu middenin deze situatie zit

Richard - 17 sep 2020

Ik zou het boek wel willen winnen Heb twee kleuters en wel handig als ik van te voren weet wat er in ze om zal gaan

Tarita - 17 sep 2020

Lijkt me heel fijn om een kijkje in het brein van een puber/jongere te kunnen nemen :-)

Tien - 17 sep 2020

Zou het boek graag winnen, als vader die inmiddels 8 jaar gescheiden is en waarvan de zoon van nu 15 jaar f.t. bij mij woont. Kunnen we samen en/of apart het boek lezen en misschien als praatstuk gebruiken.

Wendy - 17 sep 2020

Met dit boek zou ik mijn 3 jongens zo graag helpen om om te gaan met de voor ons onverwachte, onwerkelijke bizarre scheiding na een ontdekte jarenlange affaire. Er is zo veel verdriet. Met dit boek hoop ik ze ook te laten zien dat ze niet de enige kinderen zijn en dat ze zich gehoord en begrepen voelen.

Yvonne Verhoeven - 17 sep 2020

Ja graag! Voor in mijn praktijk waar ik kinderen en jongeren begeleid bij en na scheiding.

Marie - 17 sep 2020

Prachtig boek. Ik zou het graag aan mijn zoon van 16 geven die het volgens mij echt nodig heeft. Dat vind hij zelf overigens niet..want stoer.... Daarnaast zou ik het in mn werk kunnen laten lezen aan kinderen waarvan ouders zijn gescheiden.. Zelf ben ik ook erg benieuwd wat ik als aanvulling kan gebruiken.

Tima - 17 sep 2020

Momenteel zitten wij in een scheiding en hebben 5 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. Zou dit boek graag willen voor de kinderen en voor ons als ouders voor meer inzichten.

Anita te Gussinklo - 17 sep 2020

Een meisje hier uit de buurt zou wel wat steun kunnen hebben aan dit boek. Ik doe graag mee.

Evelyn Van de Velde - 17 sep 2020

Ik zou dit boek HEEEEEEL graag winnen !!!!!!!!!!! Ik werk dagelijks met ouders en kinderen die scheiden. Dit zou een handig werkinstrument zijn om ter hand te nemen en te houden tijdens de gesprekken en de ouders warm te maken om deze ook ter hand te nemen. Fingers crossed !!!!!

inge ipema - 17 sep 2020

Ik zou dit boek ook heel graag willen winnen voor mijn 4 Kids waarvan 2 met autisme en adhd en nog andere afkortingen. Ze hebben het nog zo moeilijk met het verwerken van de scheiding. Het zou ze zo kunnen helpen om te lezen van andere jongeren die in hetzelfde schuitje zitten.

Dolf Van Der Steeg - 17 sep 2020

Het zijn de ouders die besluiten uit elkaar te gaan. Het lukt niet meer,ik hou niet meer van hem of haar. Het is beter voor de kinderen dat we uit elkaar gaan. Dat laatste is bullshit alleen als er sprake is van is van grof geweld. Wat voor voorbeeld geven we onze kinderen door op te geven en je huwelijk aan de kapstok te hangen. Opgeven moet geen optie zijn uitzonderingen daargelaten. Dus heel goed dat de kinderen aan het woord komen. Top! Zij willen in 99 proc. Van de gevallen dat ouders bij elkaar blijven. Kinderen van gescheiden ouders gaat later als ze een relatie hebben sneller uit elkaar. Vaak is er sprake van emotionele schade. Jeugdzord, psycholoog wordt er vaak bij betrokken. Puinhoop met de omgangsregeling. Wel laten we vechten voor ons huwelijk. In belang van de Kinderen. Beste mensen hou je kind NOOIT bij de andere partner weg na scheiding. Maar praat goed over je partner naar je kind . Want ouder zijn is levenslang.

Jet - 17 sep 2020

Wat zou dit boek mijn kinderen kunnen helpen! Herkenning en ervaringen van anderen is zo belangrijk in deze situatie. Het zou ze verder kunnen helpen in het proces.

S.Kastelein - 17 sep 2020

Ik wil dit boek winnen omdat ik zelf gescheiden ben met twee kinderen. Voor mijn dochter om te lezen. Voor mij zelf om van te leren. En doorgeven aan iemand in mijn nabije omgeving. Die midden in een vechtscheiding zit. Ik zie de narigheid en de twee kinderen die de dupe hiervan zijn.

Rachel De wolf - 17 sep 2020

Mijn zoon hebben we het een half jaar geleden verteld. Al die tijd wonen we nog bij elkaar en af en toe vraag ik hem ernaar. Probeer ik een gesprek aan te gaan zonder het te groot en te zwaar te maken. Er komt alleen niet zoveel uit. Ik herhaal steeds maar ook dat als hij iets wil weten of vragen heeft hij altijd bij me kan komen. Wat mis ik? Hoe kan ik hem bereiken? Of is het ‘laten’ juist goed?

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 23 sep 2020

    Beste Rachel, hierbij de reactie van gezinstherapeut Nellie Timmermans: Hier kan ik niet zo maar een eenduidig antwoord op geven. Het ene kind is het andere niet. Het heeft er ook mee te maken hoe de band altijd al was met je kind, of het een kind is wat altijd al veel in zichzelf is, of juist vaker erg verbaal?? Soms kun je het beter laten gaan, soms zou je misschien toch beter nog wat moeite kunnen doen. Ik weet zijn leeftijd niet, maar misschien is het een idee om via een leerkracht eens te informeren (heeft hij het op school verteld?) Of bij een dierbaar familielid (tegen oma erover gesproken?) Of tegen vriendjes iets los gelaten? Maak je je zorgen om hem over andere dingen die er spelen? Hoe kijkt zijn vader er tegenaan? Als je met hem praat, kan het misschien via een omweg? Zijn er kinderen in de klas die dit ook hebben meegemaakt? Heeft hij daar met hen over gesproken? Is hij een puber? Als je je zorgen maakt zou je ook eens met de huisarts kunnen praten…. Wil je echt een advies hebben, dan zou je beter met iemand kunnen praten die je kind ook kent, of je zou echte een uitgebreid consult moeten vragen. En dan nog zal het misschien nooit echt duidelijk zijn wat het beste is.

Marije Dijkstra - 17 sep 2020

Ik zou dit boek ook graag willen winnen. Iedereen heeft hier zijn of haar goede reden voor. Dus een gokje wagen kan nooit kwaad.

Jolanda Vervloet - 17 sep 2020

Tja...al zoveel reacties om het boek te bemachtigen. Hopelijk is er voor iedereen een exemplaar ☺️ Ik zou het mijn dochter gunnen. Ze is 14 en zou veel baat hebben bij het lezen van ervaringsverhalen van anderen.

Michel - 17 sep 2020

We willen allemaal het boek wel winnen. En wij liggen ook in een vechtscheiding en ik zou graag willen dat mijn ex partner dit boek wint, desnoods koopt en eens goed ga lezen en in ga zien dat wij ouders zijn en blijven voor en van het kind. En dat het leven van ons kind niet tussen ons als ex partners hoort te staan. Het kind is altijd de dupe van ons gedrag als er een vechtscheiding is en ja ik doe net zo hard mee omdat ik ook een stem wil hebben als vader voor ons kind.

Rene - 17 sep 2020

Hallo, Dit lijkt me een goed boek om wellicht wat inzicht te krijgen op de impact die het heeft op de kinderen. Nu anderhalf jaar geleden gescheiden. En daarnaast ook wellicht een goed hulpmiddel voor mijn jongens zelf. Ze willen er maar weinig over praten wat het met ze doet. Elkaar beter leren begrijpen en hopelijk elkaar verder helpen! Zou een super boek zijn

Joyce Aaldenberg - 17 sep 2020

Ik zou heel graag dit boek voor mijn kids willen winnen. Ik heb twee jongens van 13 en 10 en twee meiden van 8. De jongste drie worstelen heel erg met de scheiding die nu een maand definitief is. Ik probeer ze aan alle kanten te helpen, maar merk ook dat dat soms lastig is, lastig om niet je eigen gevoel erdoorheen te laten schemeren. Misschien dat als ze lezen en leren dat ze echt niet de enigen zijn en hun verdriet er ook mag zijn, ze er langzaam maar zeker toch ook door heen komen. Alle beetjes helpen toch?!?

Liesbeth - 17 sep 2020

Ik heb 3 jongens van 11, 10 en 6. We zitten midden in een pest scheiding en ik zou willen dat het stopt, dat het afgekapt kan worden, dat we de handtekening kunnen zetten en dat we verder kunnen. We willen rust. En we willen verder met ons leven. Maar de jongens hebben veel vragen, veel emoties en veel woede. Dit gaat op en neer, ook doordat er veel onduidelijkheid nog steeds is. ALs met name de middelste, die van lezen houdt, kan lezen dat wat hij voelt en ervaart, dat dit normaal is. Dat meer kinderen dit hebben, zou dit hem kunnen helpen. Als de oudste dit leest, verwacht ik dat hij denkt: oke, ik kom hier doorheen. Het komt goed, misschien niet op de manier dat we ooit bedacht hebben, maar het komt goed. De jongste zou het later kunnen lezen, als hij wat ouder is. Kortom, laat er nou iets zijn dat niet SCHEID is!

Jolanda Melein - 17 sep 2020

Na een relatie van 37 jaar, 36 jaar samenwonend en 34 jaar getrouwd, is onze relatie na vele keren lijmen, over en uit. Ik vind het heel belangrijk dat onze kinderen van 28 en bijna 30 jaar er zo min mogelijk "last" van hebben. Maar het is moeilijk voor hun, de veiligheid en gevoel van liefde is een groot struikelblok. Ze willen beiden tevreden houden, maar er zijn te veel verschillende verhalen/beleving van. Ik hoop door het boek een betere kijk op te hebben over wat hun meemaken. Lieve groet Jolanda

Amanta - 18 sep 2020

Omdat mijn dochter veel problemen ervaart en ze al 15 mnd ots staat en nog niemand gesproken heeft dan alleen de rechter. Ze word niet gezien en gehoord. Haar mail word zonder haar toestemming na buiten gebracht ze wil naar kinderpsycholoog rechten kind en ze mocht ots weigert de toestemming aan te vragen bij kinderrechter terwijl dat zou gebeuren. En kind raakt steeds verder van haar ouders en vooral van zich zelf af. Ze wil zich richten op haar vrienden school en zwemmen en daar heeft ze een doel in. Ze kan er niet tegen dat haar vader zich niet aan afspraken houdt, liegt naar haar en dat hij maar zijn ding wil opleggen en met haar wil pronken. Terwijl ik haar het positieve van alles laat zien en met haar zit en dingen afweeg. Ik hoop dit boek voor haar te winnen in de hoop dat ze daar iets in kan vinden wat haar kan steunen in deze zeer vervelende situatie die al 10a 11 jaar is. En sinds 2.5 jaar in scheiding zijn de ouders. En mogelijk wat tools kan vinden voor zich zelf door het boek. Ik gun mijn dochter het boek alleen kan het niet kopen ivm financiële probleem situatie door.... Vr gr

tessa - 18 sep 2020

Ik wil het zo graag goed doen.. maar mijn hoofd zit ook zo vol. een boek wat me helpt waar de focus op moet liggen en wat de aller belangrijkste zaken zijn lijkt me echt een enorme uitkomst.

Ikke - 20 sep 2020

Ik zou het heel graag winnen. Mijn dochters (10 en 14) wisselen ook van huis en met name de oudste vindt het erg lastig en een gedoe. Wij brengen de tas met boeken en de spullen maar toch ervaart ze het als heel lastig. De jongste vindt het nu ook lastiger worden nu ze zelf na school naar het andere huis moet fietsen. Heel vaak weten ze t niet meer. Ik vrees dat ze straks in 1 huis willen gaan wonen en dat ze dan hun vaders huis kiezen omdat dat dichter bij school is. Ik wil het makkelijker maken voor ze maar weet niet hoe

Marianne - 23 sep 2020

Ja graag! Voor mij is het inmiddels al even geleden, de kinderen waren destijds 7 en 10. Vijf jaar later weet ik inmiddels dat het op hen veel impact heeft gehad en soms ook nog heeft. Het zou ze goed doen om dit boek te lezen en herkenning te vinden en wellicht verwerking.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 28 sep 2020

Dolf en Amanta, jullie zijn de winnaars van het boek! Als jullie een mail sturen naar info@nieuwestap.nl met jullie adres worden de boeken opgestuurd. Alle anderen heel erg bedankt voor jullie persoonlijke reacties en heel veel sterkte met alles wat er als gescheiden ouder op jullie afkomt!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 × zeven =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.