Menu

Winactie – Uit elkaar dan met elkaar

31 reacties
uit elkaar met elkaar

Scheiden besluit je niet in één keer en dat heb je ook niet binnen twee dagen geregeld. Birgit Vandermeulen en Erwin Wijman verdelen het scheidingsproces in hun boek Uit elkaar dan met elkaar, de 56 vragen over scheiden waarvan je niet wist dat je er een antwoord op nodig had in 4 fases. De eerste fase is “twijfel”, de tweede fase is “besluit”, de derde fase is “regelen” en de laatste fase is “doorstart”. Je bestelt dit boek op Bol.com. Wil je dit boek als een van de eersten lezen? Doe mee aan de winactie op Nieuwe Stap! 

Twijfel

Langzaam komt er een twijfel je relatie binnensluipen. Het kan zijn dat jullie al heel lang bij elkaar zijn en allebei zijn veranderd. Dit is niet raar en gebeurt vaker dan je denkt.

Er komen veel vragen bij je op. Hoe moet het bijvoorbeeld met de kinderen?! En hoe ziet je toekomst er dan uit en wat komt er wel niet allemaal op me af als we echt daadwerkelijk gaan scheiden? Al deze vragen kan je niet in één keer beantwoorden. Hier moet je goed over nadenken. Het kan zijn dat je deze twijfels bespreekt met vrienden of familie. Maar niet elk advies is het advies dat je wilt horen, en soms weet je ook niet wat je met dat advies aanmoet.

Al deze vragen horen bij de twijfel fase. Hier moet je doorheen om tot een daadwerkelijk besluit te komen. 

Corona heeft ons hele leven op z’n kop gezet de afgelopen tijd. Zijn je twijfels begonnen na de lockdown? Doe dan de relatietest van Uitelkaar.nl en check of jouw relatie coronaproof is! 

Besluit

Zodra je een besluit hebt genomen, komen er weer hele andere vragen naar boven. Hoe vertel je het je partner en hoe vertellen jullie de kinderen dat jullie gaan scheiden? Ook al moet er nog veel geregeld worden, het besluit is in ieder geval wel genomen.

Tijdens deze fase komen er ook veel emoties los. De twijfel kan terugkeren. Doe je er wel goed aan om te gaan scheiden? De twijfelfase en de fase waarin je een besluit maakt, liggen daarom ook dicht bij elkaar.

Regelen

Als jullie het beiden eens zijn met elkaar kunnen jullie de scheiding daadwerkelijk in gang zetten. De vraag is nu: ‘hoe willen we scheiden’?

Willen jullie samen op goede voet uit elkaar gaan? Dan kun je terecht bij  Uitelkaar.nl, een online scheidingsplatform. Op Uitelkaar.nl krijg je een persoonlijke casemanager, die jullie door het hele proces heen helpt. Elke situatie is uniek, ook die van jullie. 

Doorstart

Nu is de fase doorstart begonnen. Jullie hebben beiden een eigen huis en een eigen plekje. De een vindt dit een van de moeilijkste fases, want hoe ga je nu je leven verder invullen? Terwijl de ander enorm blij en opgelucht is. Het is in ieder geval belangrijk dat je de scheiding gaat verwerken, helemaal in je eigen tempo. 

Winactie

Wij mogen 3 exemplaren van het boek Uit elkaar dan met elkaar weggeven! Wil jij in aanmerking komen voor een exemplaar, laat dan hieronder een bericht achter, waarin je aangeeft waarom dit boek veel voor jou kan betekenen. We maken de winnaars op 26 oktober bekend.

REACTIES

Marleen Vet - 8 okt 2020

Ooit zei een collega van mij. Ik vind mensen die niet gescheiden soms naïef. Ik begreep dat niet en was licht beledigd. Helaas nu snap ik pas wat hij bedoelde, want wat komt er nu veel op je af waar je nooit overgedacht hebt. Ik denk dat ik in jullie boek heel wat antwoorden op deze te vinden als ik het boek win.

Ilse Klein - 8 okt 2020

In mijn privé omgeving gaan helaas een aantal stellen scheiden. Ik zie overal beren op de weg, conflictscheiding, ouderverstotong etc. Dat is mijn vak, daar weet ik veel van. Maar daar heb ik niks aan. Dus het boek lijkt me, naast alle professionele kennis over doemscenario's, een mooie welkome aanvulling.

Frans Randolfi - 8 okt 2020

mijn scheiding is behoorlijk vers, en ik hoop wat antwoorden te vinden in het stukje "na de scheiding" het begin van co-ouderschap en de wisselmomenten die ik als behoorlijk heftig ervaar

    Lyd - 11 okt 2020

    Nou... hier ook..vraag me af ok dat ooit went

Amanta - 8 okt 2020

Omdat we nog in een moeilijke scheiding zit met advocaten en ots Waarbij moeder en dochter de dupe zijn en beiden het idee hebben niet gezien gehoord te worden en alle hulp uit blijft We raken uutgeblust

Patrick - 8 okt 2020

Ik win het boek graag. 2 maanden geleden de scheiding melding gehad en wil me graag inlezen in wat er allemaal nog op me af gaat komen.

Petra - 8 okt 2020

De titel zegt voor mij genoeg, ik ben gescheiden sinds mei. Nu wonen we apart maar door onze kids die op 1 staan is het ook met elkaar.Ingewikkeld maar fijn om er voor de kinderen te zijn.

Renata Vermeulen - 8 okt 2020

Ik heb dagelijks met scheidende ouders te maken. Ik lees graag dit boek om het daarna gericht aan hen aan te kunnen bevelen.

Minke - 8 okt 2020

Ik zou dit boek graag willen lezen om verder te kunnen komen na 4jr na mn scheiding om een nieuwe diirstart te maken, het lukt maar steeds niet.

Ine - 9 okt 2020

Ik twijfel met ups en downs eerlijk gezegd al tien jaar over mijn relatie. Mijn 2 kinderen zijn daarin altijd wel een belemmerende factor geweest. Maar mijn twijfel wordt alleen maar groter en ik kom steeds dichter bij de daadwerkelijke beslissing om er mee te stoppen, hoe eng en onzeker ik het ook vind. Ik hoop dat dit boek mij een duwtje in de rug kan geven om nu eindelijk een keer door te zetten. Want ook al gaat 't straks misschien toch weer wat beter, ik weet nu al dat daarna weer een periode van twijfel aanbreekt. Twijfel die dan nog weer groter is. Waarom durf ik geen beslissing te nemen?

Jacqueline de Waal - 10 okt 2020

Ben het hier zeker mee eens het leven is te kort om er niks moois van te maken dus waarom doorgaan? Super benieuwd

anne van den uithoorn - 10 okt 2020

Lijkt mij intresant boek en leerzaam

Willem de Wal - 10 okt 2020

Heb nogal wat vrienden en bekenden die zijn gescheiden, dat levert heel veel vragen op, waarbij dit boek een prima hulpmiddel kan zijn.

Heleen Haarsma - 10 okt 2020

Mijn dochter zit midden in een scheiding met haar man waarmee ze 10 jaar getrouwd is geweest. Ze hebben 3 kinderen, die hier ook nog eens tussenin zitten en ze heeft het er best moeilijk mee over hoe en wat het nu verder moet. Ik denk dat zij heel wat gaat hebben aan dit boek. Dat ze er maar een beetje steun of hulp uit kan krijgen!

Anita te Gussinklo - 10 okt 2020

Ik doe graag mee voor mijn vriendin. Ze is nog maar net in scheiding en hoop dat ze met dit boek wat vragen beantwoord krijgt.

Sandra Rijkers - 10 okt 2020

Ik zou dit boek graag willen winnen voor een goede vriend van ons. Hij zit nu midden in een scheiding nadat zijn (ex)-vrouw een paar maanden geleden heeft besloten bij hem weg te gaan. Aangezien het niet zijn besluit is en er veel geregeld moet worden, valt dit hem erg zwaar. Wij als vrienden proberen hem zoveel mogelijk te helpen en ondersteunen, maar het verdriet blijft groot. Ik zou het heel fijn vinden om hem dit boek te kunnen geven. Hoewel hij bepaalde fases al gepasseerd is, denk ik dat hem dit veel steun en bemoediging kan geven. Hopelijk krijgt hij zo weer snel zijn leven op de rit!

Jan - 10 okt 2020

Om wat familieleden beter te kunnen ondersteunen in de moeilijke stappen die te zetten zijn.

Lorang - 11 okt 2020

Graag neem Ik deel aan deze actie. Ik weet niet waar te beginnen , ik leef uit mijn man zijn hand . Hij bedriegt me al 10 jaar.

Anneliese de Waal - 11 okt 2020

Ik doe erg graag mee voor het boek, zouerg van pas komen.

Profielfoto van Ramoon

Ramoon - 11 okt 2020

ik sta aan het begin van een scheiding, we hebben lang getwijfeld maar toch besloten om uit elkaar te gaan, dit is wel de moeilijkste beslissing in mijn leven geweest. Er zijn zoveel dingen die nu geregeld moeten worden, maar we willen graag alles goed geregeld hebben voor onze kinderen. Ik denk dat we in dit boek veel antwoorden kunnen terug vinden op al onze vragen. Ik doe dan ook heel graag mee aan deze actie.

Lottie - 11 okt 2020

Omdat dit helaas voor mijn beste vriendin goed ten pas komt...

S - 11 okt 2020

Ik probeer al 3 jaar lang het besluit te nemen om te scheiden maar ik durf het niet omdat ik niet weet wat er op ons af zal komen. Met als gevolg dat de relatie steeds slechter gaat en we eigenlijk het slechte voorbeeld geven aan de kinderen. Een relatie zonder liefde. Het boek zal antwoorden hebben op mijn vragen

Chantal - 12 okt 2020

Om mij te verdiepen in de psychologie van de mens en de bijbehorende liefde (of juist niet)!

Nelly - 12 okt 2020

Dit boek kan misschien tot steun zijn.

marij brand - 13 okt 2020

lijkt me heel interessant, ik kan mezelf hier helemaal in vinden

Grietje - 14 okt 2020

Interessant

Sanne - 16 okt 2020

Mijn wens en hoop voor onze twee tieners is dat ze ondanks de scheiding niet het gevoel krijgen dat ze moeten kiezen tussen ons als vader en moeder. Hoe ga je als gescheiden partners op een nieuwe en goede manier met elkaar om als ouders van je kinderen? Hoe blijf je op een respectvolle manier met elkaar communiceren ondanks je eigen pijn? Hoe blijf je samen in liefde en in eenheid om je kinderen staan als de eenheid in je relatie verbroken is? Daar zou ik graag wat meer over te weten willen komen.

    Erwin - 23 okt 2020

    Dank je voor je belangstelling Sanne en precies dit is waar ons boek over gaat :)

FILOSOF MUSTAFA - 20 okt 2020

Ten eerste ben ik nieuwsgierig om te weten wat die 56 vragen zijn. Ten tweede ben ik bezig met een artikel over relatie te schrijven en probeer zo veel mogelijk over dat ontwerp te lezen.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 26 okt 2020

We hebben het boek verloot en de winnaars zijn: Sanne, S. en Patrick! Jullie hebben een mail ontvangen van ons.

Sanne - 26 okt 2020

Super leuk! Dankjewel!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 6 = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.