Menu

3 tips voor omgang met je kinderen na scheiding

scheiding

Een echtscheiding raakt natuurlijk iedereen om je heen, maar voor kinderen is het extra vervelend. Er gaat een hoop veranderen wanneer ouders van elkaar scheiden. Het kan soms ook een lange tijd duren voordat de kinderen er helemaal aan gewend zijn en alles weer een beetje normaal wordt. Om dit proces makkelijker te maken zijn hieronder drie tips geschreven die kunnen helpen.

Alles normaal

Voor kinderen verandert er natuurlijk genoeg tijdens een scheiding. De scheiding zelf is al een ingrijpende verandering. Daarom is het goed als het kind zowel bij jou als bij je ex-partner zoveel mogelijk dezelfde spullen heeft, waar hij of zij aan is gewend. Dit kan betekenen dat er spullen bij moeten worden gekocht. Denk bijvoorbeeld aan een goede fiets. Het is fijn als je kind zelfstandig van het ene adres naar het andere kan fietsen. Op www.matrabike.nl vind je vele fietsen, ook voor kinderen.

Geen vechtscheiding

Tijdens een scheiding krijgen kinderen veel te verduren en hebben ze het al zwaar genoeg. Er verandert van alles. De stevige gezinsbasis valt even weg. Het laatste wat zij er bij kunnen gebruiken is dat hun ouders constant ruzie maken om allerlei dingen in het bijzijn van de kinderen. Probeer dit daarom ook zo veel mogelijk te voorkomen. Wanneer ouders elkaar zien en de kinderen zijn er bij, is het van belang dat ze normaal tegen elkaar doen en elkaar het leven niet zuur maken.

Schuld gevoel wegnemen

Wat enorm belangrijk is, is dat je je kinderen duidelijk maakt dat de scheiding absoluut niet hun schuld is. Neem dit gevoel bij ze weg. Voor een kind is niks vervelender dan rondlopen met het gevoel dat zij de oorzaak zijn van het feit dat hun ouders uit elkaar zijn gegaan. Je kunt dit duidelijk maken door veel met ze te praten en tijd met ze door te brengen. Een vakantie of een  weekendje weg boeken is hiervoor een goed idee.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zeven = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.