Menu

5 mogelijkheden voor je trouwring na scheiding

3 reacties
trouwring na scheiding

Een sieraad met een nieuwe betekenis

Sta je op het punt je trouwring te verpatsen omdat je er bijvoorbeeld niet meer mee geconfronteerd wil worden na je scheiding? Ho, stop, wacht nog heel even! Er zijn nog een hoop andere opties die uiteindelijk meer voldoening geven.

Een scheiding gaat in de meeste gevallen gepaard met een hoop emoties. Dat is ook niet gek, je leven wordt in korte tijd overhoop gehaald en daar moet je maar mee zien te dealen. Iedereen verwerkt dit op een eigen manier. Voor sommigen is de trouwring een onderdeel van dit proces. Hierbij is het de kunst om de negatieve associaties met je trouwring, om te vormen naar positieve gedachten. Hoe je dat bereikt? Hierbij een aantal mogelijkheden:

1.  Trouwring na scheiding vermaken tot nieuwe ring

Je trouwring laten vermaken tot een nieuwe ring draagt bij aan het acceptatie- en verwerkingsproces dat je ondergaat tijdens een scheiding. Het materiaal van de ring wordt gebruikt en eventueel aangevuld met metaal of een edelsteen. Het fijne van het vermaken van de trouwring tot een nieuwe ring in plaats van een ander soort sieraad als een collier of armband, is dat je niet opeens een kale vinger hebt. Het leven dat je met je ex had is namelijk onderdeel van wie je nu bent en hoeft niet per se volledig te worden uitgewist. De ring blijft, maar is letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gegoten. Hierdoor krijgt het een nieuwe betekenis. De ring staat niet meer symbool voor de verbinding in de liefde, maar bijvoorbeeld voor de oriëntatie op je nieuwe toekomst of de lessen die je hebt geleerd.

2. Vermaken tot ander soort sieraad

Is het afdoen van je trouwring na scheiding voor je gevoel een bevrijding? Maar wil je het leven dat je voor je scheiding had wel een plek geven? Dan is het wellicht een idee om je ring te laten vermaken tot een ander soort sieraad. Denk aan een mooie hanger, armband of oorbellen. Het materiaal van je trouwring kan worden hergebruikt, waardoor het verhaal van je ring een onderdeel blijft van het nieuwe sieraad. Zaak hierbij is om een goudsmid te vinden die goed luistert naar jouw verhaal en je begeleidt naar een passend ontwerp.

3. Samen laten vermaken van trouwringen

In het mooiste geval kun je tijdens en na je scheiding nog prima door één deur met je ex. Jullie hebben een fijne tijd met elkaar gehad en geven nog steeds veel om elkaar, maar niet meer als geliefden. In dat geval is het mooi om samen jullie ringen te laten vermaken tot symbool van bijvoorbeeld vriendschap, de tijd die jullie samen hadden of het nieuwe leven dat jullie afzonderlijk tegemoet gaan, waarbij jullie elkaar een warm hart toedragen. Wat jullie precies met jullie trouwringen laten doen is volledig afhankelijk van jullie persoonlijke verhaal en emoties. Geef jullie ringen bijvoorbeeld aan elkaar terug en laat het vermaken tot een nieuw sieraad. Of behoud jullie ringen en verwerk het materiaal in een nieuw sieraad waarin de gravure van jullie namen of trouwdatum behouden blijft.

4. Vermaken tot sieraad voor je kind(eren)

Heb je kinderen met je ex? Dan is er uit jullie relatie sowieso iets moois gekomen. Jullie kinderen houden van jullie allebei en mogen weten dat ze zijn geboren vanwege de liefde die jullie voor elkaar voelden. Jullie trouwringen staan hier symbool voor. Om jullie kinderen hieraan te herinneren en te helpen bij de verwerking van de scheiding, kun je jouw of jullie trouwringen voor hen laten vermaken tot nieuw sieraad. Laat de ringen bijvoorbeeld vermaken tot hanger in de vorm van een hart, waarbij de datum van jullie trouwerij zichtbaar blijft. Zo zullen ze altijd weten dat ze uit liefde zijn voortgekomen. Ga voor een ontwerp het liefst met de goudsmid en elkaar in gesprek om zo tot een passend sieraad te komen.

5. Trouwring omruilen voor nieuw sieraad

De meest snelle oplossing die meer voldoening geeft dan je trouwring inruilen voor geld, is je ring omruilen voor een nieuw sieraad. Ben je er klaar voor om het leven dat je met je ex had achter je te laten en een frisse start te maken? Zoek dan een goede goudsmid of juwelier die jouw emoties begrijpt en sieraden verkoopt die jou aanspreken.

Wat heb jij gedaan met je trouwring? Wij zijn benieuwd…

Marijke Mul

REACTIES

Alice - 5 apr 2018

Mijn trouwring ligt in een doosje. Ik heb echt super contact met mijn ex man nu ik dit heb gelezen ben ik benieuwd wat het kost om mijn ring een nieuwe look te geven. Omdat ondanks mijn scheiding ik er nu een super lieve vriend bij heb gekregen voor het leven.

    Profielfoto van Nieuwe Stap

    Nieuwe Stap - 6 apr 2018

    Hi Alice, wat mooi! We zorgen dat Marijke Mul contact met je opneemt.

Pim - 13 jun 2018

Ik vind dit een positief artikel over wat te doen met een trouwring na de scheiding, met name punt vier. Het is belangrijk dat men ook ziet dat er met goede banden gescheiden kan worden. Een scheiding is dan het eind van een fase en die liefde die er ooit was, daar kan men dankbaar voor blijven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× twee = 4
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.