Menu

7 datingtips voor gescheiden vrouwen

datingtips voor gescheiden vrouwen

Hierbij 7 datingtips voor gescheiden vrouwen van de Liefdescoach. Maar mannen, jullie kunnen hier natuurlijk ook jullie voordeel mee doen…

Je hebt contact gelegd met een leuke man en een date afgesproken. Misschien is hij wel je ideale man. Maar hoe laat je een goede indruk bij hem achter en wat is de kans op een relatie? Lees hieronder de zeven datingtips voor een leuke afspraak en vergroot je dating kansen.

Datingtip 1: Leer van het verleden

Neem de tijd om erachter te komen waarom je vorige relaties niet hebben gewerkt voordat je begint met daten. Zie je een bepaald patroon? Kies je constant bepaalde types die niet goed voor je zijn? Of ben je heel lang met iemand samen geweest en ben je je eigen identiteit verloren? Jezelf begrijpen en weten wat wel en niet goed voor je is, is de sleutel voor een betere dating toekomst. Dit bespaart je heel veel tijd zodat je niet weer dezelfde fout maakt. Word bewust van hoe je een partner selecteert en welke eigenschappen en interessegebieden je heel belangrijk vindt.

Door te daten met verschillende personen kun je ook erachter komen wat je belangrijk vindt in je toekomstige partner. Hoe beter je jezelf begrijpt, hoe beter je jouw ideale man gaat herkennen. Bekijk na elke date wat je leuk en minder leuk vond. Ontdek hoe je jouw ideale man kunt herkennen en krijgen.

Datingtip 2: Til niet te zwaar aan de date

We worden allemaal niet graag afgewezen. Maar als een date niets meer van zich laat horen, zie het dan niet als een afwijzing. Daten is verkennen. Net als bij een chocolaterie. Alles ziet er van buiten goed uit, maar van binnen vind je niet alle bonbons lekker en heb je toch een voorkeur voor bepaalde smaken of combinaties. Dat is ook met daten. Je weet niets over elkaar en je wilt weten of er een fysieke en emotionele klik is.

Misschien heb je een bepaalde leeftijd en voel je de klok tikken. Je bent de ideale man nog niet tegengekomen en dat maakt je onrustig. Ga liefde niet forceren. Je bent gelukkiger als single dan je tijd te verdoen aan de verkeerde persoon. Hierdoor is er ook ruimte om je ideale man tegen te komen.

Misschien ga je een paar keer met je date uit en hoor je vervolgens niets meer van hem. In plaats van je druk te maken en te stressen over het ‘waarom’ kun je ook denken dat het niet zo voorbestemd was en verdergaan. Bespaar je heel veel verdriet en geniet van het volgende avontuur.

Datingtip 3: Kom ontspannen over

Mannen vinden vrouwen die heel ontspannen over komen heel aantrekkelijk. Ontspannen overkomen heeft te maken met je houding, maar ook met je mindset. Als je een open en ontspannen houding hebt, zie je er uitnodigend uit voor een man wat je aantrekkelijk maakt. Het heeft te maken met je uitstraling en wat je lichaam hem vertelt. Denk maar eens na hoe je je voelt als iemand tegenover je zit met een zeer gesloten houding met armen en benen over elkaar. Dan heb je geen zin om met die persoon een leuk gesprek aan te gaan.

Je mindset heeft te maken met je zelfbeeld. Durf je jezelf te zijn? Ontspannen je eigen persoonlijkheid laten zien en weten wat je voelt maakt je heel aantrekkelijk voor een man.

Datingtip 4: Verbreed je comfort zone

Het kan zijn dat je date iets voorstelt om te ondernemen waarbij je je in eerste instantie niet comfortabel voelt en wat je een beetje nerveus maakt. Bijvoorbeeld als je date een sportief dagje aanbiedt, denk dan niet meteen: “Oh nee, dan ziet hij me zweten en dan zit mijn haar niet meer goed”. Maar denk: “Waarom niet?” of “” Wat heb ik te verliezen?” We groeien allemaal door dingen te doen waar we bang voor zijn. Wanneer je iets hebt gedaan wat je eigenlijk niet durfde, krijg je voldoening.

Hoe groter je comfortzone, hoe meer dingen je zonder enige moeite kunt doen. Wanneer je echt wilt groeien, is het verstandig je comfortzone uit te breiden. Hierdoor krijg je ook meer zelfvertrouwen, wat je ten goede komt tijdens het daten.

Datingtip 5: Vertel niet alles over jezelf bij een eerste date

Vaak kijken we bij datingsites hoeveel eigenschappen we gemeen hebben met de mannen die we interessant vinden. Sommige datingsites zoeken de juiste persoonlijkheden voor je uit. Dat zijn mensen waar je veel mee gemeen hebt. Hoe meer je te weten komt over iemand die je niet goed kent, hoe minder je met diegene denkt gemeen te hebben en hoe minder graag je met die persoon uit wilt gaan. Wellicht denk je wel dat mannen je leuker vinden als ze meer over je weten, maar dat hoeft niet zo te zijn. In elk geval niet bij afspraakjes.

We zoeken allemaal patronen en als je snel denkt iets gemeens te hebben met je date of als de informatie die je hebt vaag is waardoor je nieuwsgierig wordt, zul je genoeg punten vinden die erop duiden dat jullie bij elkaar passen. Denk maar eens na. Wanneer we nieuwe mensen ontmoeten, gaan we uitzoeken wat we gemeen met elkaar hebben zodat we weten dat de ander ons begrijpt. Er ontstaat een klik. Als je meteen besluit dat jullie niet veel gemeen hebben, dan ontstaat er geen klik maar afstand.

We worden het gemakkelijkst verliefd als we bij de vorming van een indruk van een persoon niet gehinderd worden door al te veel informatie. De truc is om net genoeg informatie over jezelf te verhullen en van je date los te peuteren zodat jullie allebei meer over elkaar te weten komen, maar toch het risico vermijden dat je elkaar voortijdig afwijst.

Datingtip 6: Accepteer en waardeer je date

We kunnen elkaar niet veranderen en de beste instelling is ook als je niets aan iemand anders wilt veranderen. Sommigen van ons hebben het op de harde manier wel geleerd dat we elkaar niet kunnen veranderen. Iedereen is anders en geef je date een kans. Accepteer hem zoals hij is zonder meteen te bedenken wat je aan hem zou veranderen. Als je bepaalde trekken van je date niet kunt accepteren, bedenk dan goed of hij de juiste voor jou is.

Als je date wil dansen, je stoel wil aanschuiven, je hand vast wil houden als je ergens vanaf stapt, voor je wil betalen in een restaurant, waardeer het dan en laat hem dat doen. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om de controle los te laten. Een restaurant bijvoorbeeld is geen plaats om een feministisch statement te maken. Hij weet ook wel dat je voor jezelf kan betalen en zelf je jas kan aandoen. Lach naar je date als teken van waardering.

Datingtip 7: Word verantwoordelijk voor je eigen geluk

Wanneer je date of het daten je niet bevalt, probeer dan niet erover te klagen. Jij kunt een positieve draai geven aan het daten. Het heeft vooral met je instelling en je verwachtingen te maken. Verwacht je meteen je ideale man tegen te komen, zul je sneller teleurgesteld worden. En als je van te voren de instelling hebt dat daten niet leuk is, dan zul je het ook zo ervaren. Houd er rekening mee dat je date niet verantwoordelijk is voor jouw geluk en jij niet verantwoordelijk bent voor zijn geluk.

Samenvatting 7 datingtips voor vrouwen

Leer van het verleden, til niet te zwaar aan je date, kom ontspannen over, verbreed je comfort zone wanneer nodig, verklap niet alles over jezelf bij je eerste date, accepteer en waardeer je date en word uiteindelijk verantwoordelijk voor je eigen geluk.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 × twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.