Menu

WINACTIE Win het boek EHBO, ouders uit elkaar

12 reacties
winactie EHBO ouders uit elkaar

EHBO, ouders uit elkaar is een gidsend woordenboek geschreven door de Vlaamse auteur Marijke Umans. Dankzij haar vlotte en humoristische stijl zijn haar werken, waaronder dit boek, populair bij een breed publiek. Naast haar 23 boeken heeft ze ook twee kinderen, die sinds 2017 opgroeien met gescheiden ouders.

Praktische handvatten voor tieners en jongeren met scheiding

Marijke ervaarde uit eerste hand hoe een scheiding kinderen raakt en botste op de behoefte aan praktische handvatten om vanuit hun perspectief te handelen. Hoewel er veel materialen beschikbaar zijn, miste ze een boek voor tieners en jongeren om hen op positieve manier te versterken, taal te geven en begrip te bieden voor de complexe situaties rond scheidingen.

Dit leidde tot haar gidsend woordenboek van 285 pagina’s wat als leidraad kan dienen voor tieners en jongeren. Het eerste deel bevat 480 woorden, speciaal op maat van jongeren uitgelegd. Van Aanvaarden tot zelfzorg, van  bonusouder tot emotie-eten, innerlijk conflict tot inspraak, pluspapa en meer.
Het tweede deel, korter, biedt informatie gebaseerd op kinderrechten en wijst de weg naar zelfzorg en hulpverlening. Het boek is geïllustreerd met collages en getuigenissen van lot- en leeftijdsgenoten en werd nagelezen door Belgische scheidingsexperts om neutraliteit en diversiteit te waarborgen. Een must-have voor elke school, jeugdwerker, hulpverlener en jongere die op zoek is naar woorden, inzicht en (h)erkenning.

Marijke Umans (1974) werkt meer dan 30 jaar met en voor kinderen; aanvankelijk als juf en later door haar theatervoorstellingen en muziekaanbod. Ze trad ook regelmatig op in Nederland met haar debuut ‘Wiebelkont’ (2007) en haar muziekband voor kinderen.
Ze schrijft twee keer per maand voor het online platform ‘Tieners in huis’ van als onderdeel van ‘Mama Baas’ als expert rond scheidingen. Daarnaast wordt ze regelmatig gevraagd om een bijdrage te leveren voor artikels als stem van kinderen en jongeren in scheidingssituaties.
je kan haar uitnodigen als inspirerende spreker. Ze geeft optredens en lezingen, meer info op
www.marijkeumans.be & www.roodvonk.be

Win een exemplaar

Wil jij in aanmerking komen voor een exemplaar van ‘EHBO, ouders uit elkaar? Laat dan in een reactie weten waarom juist jij dit boek goed kan gebruiken. We maken op dinsdag 1 oktober de winnaars bekend.

REACTIES

Marit - 11 sep 2024

Ik geef het graag cadeau aan diegen die ik ken die dit boek als steuntje in de rug wel kan gebruiken

mirjam - 12 sep 2024

Voor mij is de scheiding een tijdje geleden al. Maar ik zie nog steeds hoe lastig het kan zijn, ook als je puber/jongvolwassen wordt. Dus ik zou deze graaf voor mijn kid(s) willen winnen.

Anneliese de Waal - 12 sep 2024

Ik geef het graag aan een bekende die in scheiding ligt.

Celina - 12 sep 2024

Ik zou deze heel graag willen winnen voor onze kinderen, twee eigen kinderen met dus gescheiden ouders en een stiefkind, dus ook met gescheiden ouders, en alledrie tieners. De dingen waar ze tegenaan lopen zijn herkenbaar en 'normaal' maar wel heel verdrietig en ze zitten alledrie een beetje op hun eigen eilandje van verdriet/boosheid. Ik denk dat een beetje herkenning heel erg fijn voor ze zou zijn, dat ze weten dat ze niet de enige zijn en hoe anderen hier dan mee omgegaan zijn. Praktisch, to the point, geschreven voor pubers, het lijkt mij heel fijn om ze te kunnen geven.

Lies - 12 sep 2024

Hoopvol🙏

Sylvia Wessels - 12 sep 2024

Bij mijn kinderen merk ik dat ze niet alledrie even makkelijk over de scheiding praten en toch nog wel worstelen met van alles. Voor sommige kinderen werkt er zelf over lezen misschien beter. Daarnaast werk ik in mijn werk veel met ouders die gescheiden zijn en hun kinderen. Graag zou ik het bij hen en mijn collega’s ook onder de aandacht willen brengen, zodat dit boek nog voor veel meer kinderen en jongeren van betekenis kan zijn.

Barbara - 12 sep 2024

Ik zou heel graag dit boek aan mn stieflief willen geven. Hij kan wel ondersteuning gebruiken en heeft alleen mij als bonusmoeder die een luisterend oor kan geven. Gelukkig is hij dol op lezen dus op deze manier kan ik hem dan verder helpen.

Yvonne - 12 sep 2024

Graag zou ik dit boek winnen voor mijn zoon van 18 en dochter van 16. Om hen hulp te bieden in deze tijd.

Silke - 12 sep 2024

Ik zou dit boek graag voor mijn zoons hebben, die wel baat hebben bij een stukje her- en erkenning! Nu dreigen ze er tussenin te vallen en vast te lopen.

Cathy - 12 sep 2024

2,5 jaar geleden ben ik “ontsnapt” uit een hele toxische relatie. Op dat moment was mijn zoontje 9 maanden. In tussentijd is het alleen nog maar een strijd geweest, privé en in de rechtbank. Mijn zoontje komt altijd agressief en overprikkeld terug van een weekend bij zijn papa, en ik loop als mama overal tegen muren aan en word bijna nergens au serieux genomen. Alleen al de beschrijving van dit boek klinkt als een gigantische reddingsboei.. Dus als ik het zou kunnen winnen, heel graag…

marjolein - 13 sep 2024

als wij het boek hebben gelezen, kunnen we alle ouders die bij ons vragen komen stellen de informatie geven die ze nodig hebben en ze tippen het boek ook te lezen

Merel - 17 sep 2024

Mijn dochter van bijna 14 wil zo min mogelijk over de scheiding praten, toch zou het goed zijn om het meer bespreekbaar te maken denk ik. Ze is niet zo een lezer van hele lappen tekst, dus juist dit boek met kernwoorden zou heel helpend zijn zowel voor haar, als haar broertje als voor mij en wellicht ook voor haar vader.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − zeven =




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

6-8 wekenprogramma van de KernAanpak Bij de KernAanpak hanteren we een andere benadering dan reguliere relatietherapie of mediation. Wanneer één partner uit elkaar wil en de ander niet, drukken wij eerst op de pauzeknop. In de eerste 6-8 weken bespreken we geen scheiding en bieden we geen relatietherapie. We onderzoeken de bijdrage van beide partners Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.